«Το πέναλτι που δόθηκε στον Εθνικό, ούτε ο ίδιος ο Ντούρις δεν θα το έδινε»

Στο αμφιλεγόμενο πέναλτι που κέρδισε ο Εθνικός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη διαιτησία του Νεοκλέους στο ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκε ο Άντρος Ανδρονίκου. 

Μιλώντας στον Super Sport FM ο πρώην διεθνής διαιτητής ανέφερε πως «οι ομάδες προσπαθούν να αποπλανήσουν το κόσμο τους χωρίς ωστόσο οι διαιτητές να μην ευθύνονται. Το πέναλτι που δόθηκε στον Εθνικό την περασμένη εβδομάδα ούτε ο ίδιος ο Ντούρις δεν θα το έδινε. Το πιο σημαντικό να δίνεις τα ίδια σε κάθε ματς. Ο Νεοκλέους έκανε ένα παιχνίδι το οποίο εκ των προτέρων ήταν δύσκολο. Ο διαιτητής δεν κάνει χάρες και συμβιβασμούς. Ο ίδιος ο παίκτης παίρνει την κίτρινη κάρτα δεν του τη δίνει ο διαιτητής. Στην πρώτη κόκκινη κάρα την είδε από το VAR άρα δεν ήταν προκατειλημμένος να δείξει κόκκινη κάρτα. Οι επόμενες ήταν δεύτερες κίτρινες κάρτες που τις πήραν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Αφού τους παίκτες δεν τους ένοιαζε που είχαν κίτρινη κάρτα και έπαιξαν ριψοκίνδυνα, γιατί να νοιάξει τον διαιτητή;

Από πλευράς Ανόρθωσης και ο Ρισβάνης έπρεπε να να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι ποδοσφαιριστές πλέον θα ξέρουν είναι προσεκτικοί. Θα έλεγα πριν κάποια χρόνια είχαμε κύπριου αρχιδιαιτητές. Τα λεφτά που δαπανούν για αυτό τον άνθρωπο θα έπρεπε να τα ξοδεύουν για περγαμηνές και καλύτερους διαιτητές. Στο ποδόσφαιρό μας έρχονται παίκτες εγνωσμένης αξίας. Όταν δαπανώνται τόσες χιλιάδες ευρώ γι' αυτόν που ορίζει τους διαιτητές αυτά τα λεφτά να δαπανηθούν για να γίνει πιο επαγγελματική η διαιτησία. Όταν ξέρει ο διαιτητής πως αν κάνει λάθος θα χάσει τη δουλειά του. Σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες ποδοσφαιρικά είναι πιο επαγγελματικά. Υπάρχουν σκοπιμότητες. Το VAR είναι ένας τρόπος που σκεφτήκαν να κάνουν για να διορθώνουν τα λάθη των διαιτητών. Τώρα πάνε 7 λεπτά στο VAR και συζητούν την παράβαση που βλέπουν! O VΑRίστας όταν σου λέει κάτι πρέπει να παίρνεις την απόφαση σε 30′ δευτερόλεπτα όταν το σκέφτεται παραπάνω επηρεάζεσαι και το σκέφτεσαι. Ο εγωισμός τους τους παραπάνω δεν τους αφήνει να διορθώσουν το λάθος τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το αλλάζουν»

Για το πως θα διορθωθεί η διαιτησία πρόσθεσε ότι «για να διορθωθεί η διαιτησία πρέπει να παραιτηθεί η ΚΟΠ. Το ψάρι πρέπει να αλλάξει από το κεφάλι. Να μπουν νέα άτομα που καθαρά που δεν έχουν να λογοδοτήσουν σε κανένα».

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»