Η ανάλυση της Ομόνοιας, η συνύπαρξη Λένον-Κετσπάγια και η προϊστορία

Την ανάλυση του αντιπάλου της, Ομόνοιας, για τα ημιτελικά κυπέλλου έκανε η Ανόρθωση, με διάφορα στατιστικά στοιχεία που συνοδεύουν τις δύο ομάδες, αλλά και τους δύο προπονητές, Τιμούρ Κετσπάγια και Νέιλ Λένον.

Στην ανάλυσή της, η Ανόρθωση αναφέρει, «στην πιο κρίσιμη καμπή τους μπήκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τα επόμενα παιχνίδια να καθορίζουν και την κατάληξη της σεζόν. Πρώτο εξ αυτών ο ημιτελικός κυπέλλου με την Ομόνοια που έρχεται δυο μέρες μετά το Πάσχα. Μέσα από την καθιερωμένη μας ανάλυση και ενδιαφέροντα στοιχεία, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα».

Επισημαίνει εξάλλου πως «από καθιέρωσης της διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε δυο φάσεις, 2007-08, αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι δυο ομάδες δε βρίσκονται μαζί στο ίδιο γκρουπ. Φέτος η Ομόνοια δεν κατάφερε να μπει στο γκρουπ του τίτλου ενώ τη σεζόν 2018-19 έλειψε η ομάδα μας».

Σε ότι αφορά τη συνύπαρξη των δύο προπονητών στα γήπεδα, ως ποδοσφαιριστές, σημειώνει ότι «η πιο σημαντική διαφορά όμως, είναι πως για πρώτη φορά από επιστροφής Τιμούρ Κετσπάγια στην ομάδα μας δε θα έχει αντίπαλο στον πάγκο τον Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός αποχώρησε μετά από το τέλος της πρώτης φάσης, με τον Νέιλ Λένον να τον αντικαθιστά. Οι δυο τους δε συναντήθηκαν ξανά ως προπονητές αλλά στην Αγγλία είχαν μάχες ως ποδοσφαιριστές. Στη Λέστερ ο Λένον, στη Νιούκαστλ ο Κετσπάγια και ένα εξ αυτών που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν από τα «κλασσικά» της πρέμιερ. Ισοπαλία 3-3 στις 11/1/97 με τον Τιμούρ να έχει κερδισμένο πέναλτι, ασσίστ και εκτέλεση κόρνερ που κατέληξε στο δεύτερο γκολ της ομάδας του!

Πάρτε μια γεύση από εκείνο το παιχνίδι:

Η Ανόρθωση αναφέρεται εξάλλου και τους πρώτους αριθμούς του Νέιλ Λένον, ως προπονητή της Ομόνοιας. «Η παρουσία του Βορειοιρλανδού προπονητή μέχρι τώρα δεν μπορεί να τύχει και μεγάλης κριτικής, αφού ομολογουμένως στο Β’ γκρουπ δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο στους αγώνες. Ουσιαστική σημασία είχαν οι δυο αγώνες με την ΑΕΛ στο κύπελλο, όπου προκρίθηκε με δυο ισοπαλίες. Έφερε 1-1 στη Λεμεσό και 0-0 στη Λευκωσία. Στην καριέρα του, έχει να επιδείξει παρουσία στη Σέλτικ με 10 τίτλους ενώ δούλεψε ακόμα σε Μπόλτον Αγγλίας και Χιμπέρνιαν Σκωτίας.

Με Μπεργκ ή με Λένον, συνεχίζει η Ανόρθωση, οι δυο ομάδες συνεχίζουν να δίνουν μεγάλες αναμετρήσεις μεταξύ τους, την τελευταία τριετία που καθορίζουν και τίτλους. Το 2020 κληρώθηκαν να παίξουν μεταξύ τους πάλι στα ημιτελικά αλλά ποτέ δεν έγιναν οι αγώνες μετά από απόφαση της ΚΟΠ να ακυρώσει τη σεζόν, ενώ πέρσι μοιράστηκαν τους τίτλους. Έτσι, στο σούπερ καπ διεκδίκησαν τον πρώτο τίτλο που κρίθηκε στα πέναλτι με νικήτρια την Ομόνοια.

Σε ότι αφορά στην προϊστορία, οι δυο ομάδες έχουν ασφαλώς συναντηθεί πολλές φορές στο θεσμό του κυπέλλου, αφού είναι άλλωστε στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας με τις κατακτήσεις. Η πρώτη ήταν για την προημιτελική φάση της παρθενικής συμμετοχής της Ομόνοιας στο θεσμό, 1953-54, με την Ανόρθωση να επικρατεί 4-2 σε μονό αγώνα. «Γενικότερα έχουμε το πάνω χέρι στις μεταξύ μας αναμετρήσεις στο θεσμό, αφού σε νοκ άουτ αγώνες περάσαμε οκτώ φορές και η Ομόνοια έξι. Μέσα σε αυτές τρεις τελικοί με την ομάδα μας να έχει κερδίσει τους δυο», καταλήγει η Ανόρθωση.

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου