Όλα τα σενάρια για την 9η αγωνιστική και η μάχη για τα αστέρια

Νίκη που τον φέρνει ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου, 16 χρόνια μετά, πέτυχε ο Απόλλωνας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού, επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά από τρεις μήνες και έπειτα από εννέα διαδοχικά παιχνίδια, αφήνοντας τον σύλλογο της Λευκωσίας στο -4, δύο στροφές πριν από το τέλος της σεζόν.

Την ίδια ώρα, η Ανόρθωση με τη νίκη της επί της Πάφου μπήκε στο κόλπο της 2ης θέσης, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δεύτερη κατηγορία και μαθηματικά ο Εθνικός-Οι 14 ομάδες για τη νέα σεζόν

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση και Πάφος-ΑΕΚ τίθενται αντιμέτωποι την ερχόμενη Κυριακή και υπάρχει και το ενδεχόμενο να προκύψει τριπλή ισοβαθμία. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν η Ανόρθωση και ΑΕΚ κερδίσουν ΑΠΟΕΛ και Πάφο, αντίστοιχα.

Επιπλέον, υπάρχει και το σενάριο ο Απόλλωνας να στεφθεί πρωταθλητής, καθώς χρειάζεται ένα βαθμό, ώστε να κατακτήσει και μαθηματικά την κούπα του πρωταθλητή.

Σε αντίθεση περίπτωση που η ομάδα της Λεμεσού, ηττηθεί από τον Άρη και ο ΑΠΟΕΛ κερδίσει την Ανόρθωση, τότε θα χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να κερδίσει τα δύο παιχνίδια που απομένουν και την ίδια ώρα ο Απόλλωνας να φέρει, τουλάχιστον, ισοπαλία με Άρη και να ηττηθεί από την ΑΕΚ.

Ένα άλλο σενάριο, είναι ο Άρης να σκαρφαλώσει στην 3η θέση, νοουμένου ότι θα κερδίσει τον Απόλλωνα, η Πάφος να πάρει το τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ να κερδίσει την Ανόρθωση. Έτσι, η ομάδα της Λεμεσού, θα ανέβει μόνη στην 3η θέση με 50 βαθμούς.

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλωνας 55
  2. ΑΠΟΕΛ 51
  3. ΑΕΚ 48
  4. Ανόρθωση 48
  5. Άρης 47
  6. Πάφος 43

Οι επόμενοι αγώνες

9η αγωνιστική

Σάββατο 14 Μαΐου

  • ΑΕΚ-ΠΑΦΟΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 

  • ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 
  • Απόλλωνας-Άρης 

10η αγωνιστική

  • Απόλλωνας-ΑΕΚ
  • Πάφος-ΑΠΟΕΛ
  • Ανόρθωση-Άρης 

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας 

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται

τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια,

8.1. Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.2. Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.3. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.4. Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.5. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

9. Για την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος η κατάταξη των ομάδων θα γίνεται με τα πιο πάνω κριτήρια αλλά για κάθε όμιλο ξεχωριστά.

10. Για την κατάταξη των ομάδων στο τέλος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος και για την κατάταξη των ομάδων στην λήξη του Πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και αν με τα πιο πάνω κριτήρια δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. Οι αγώνες μπαράζ θα διεξάγονται σε ουδέτερο στάδιο και σε ημερομηνία που θα υποδεικνύεται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Αν αγώνας μπαράζ λήξει στα 90 λεπτά χωρίς νικητή και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ισόπαλο στην παράταση, τότε εκτελούνται επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι) όπως οι οδηγίες της FIFA και IFAB. Νοείται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή σε συνεννόηση με τα επηρεαζόμενα σωματεία μπορεί να προβεί σε άλλες διευθετήσεις.

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη