Λαβωμένες στη μάχη για τα… εκατομμύρια-Οι πονοκέφαλοι Κετσπάγια και Σωφρόνη

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινούνται Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ και το οποίο ενδεχομένως να κρίνει το δεύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για ένα αγώνα στον οποίο θα κριθούν εκατομμύρια ευρώ, καθότι όποια ομάδα καταφέρει στο τέλος της χρονιάς να καπαρώσει τη δεύτερη θέση, θα έχει τριπλή ευκαιρία για να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είτε αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, είτε το Γιουρόπα Λιγκ, είτε το Κόνφερενς Λιγκ.

Είναι απόλυτα κατανοητό από όλους ότι όποια ομάδα χάσει, ενδεχομένως να κινδυνεύσει να μείνει ακόμα κι εκτός Ευρώπης, ωστόσο και οι δύο ομάδες σκέφτονται τη νίκη, που θα τους δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουν να κάνουν βουτιά στα εκατομμύρια της Ευρώπης.

Τα αγωνιστικά δεδομένα στην πλευρά του ΑΠΟΕΛ δεν είναι και τα ιδανικότερα, καθότι στο… κεφάλι του Σωφρόνη Αυγουστή επικρατεί πονοκέφαλος, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που υπάρχουν.

Η ομάδα της Λευκωσίας που έχασε τον Λέο Νατέλ, για τους υπόλοιπους δύο αγώνες, αφού υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και θα επανέλθει στις προπονήσεις σε δύο εβδομάδες, κινδυνεύει να παίξει απέναντι στην Ανόρθωση χωρίς επιθετικό.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Μάγκλιτσα τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Απόλλωνα και είναι αμφίβολος, ενώ από την άλλη, ομιχλώδες είναι το τοπίο και για τον Γκιόργκι Κβιλιτάια, ο οποίος τραυματίστηκε στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου απέναντι στην Ανόρθωση και για περίπου ένα μήνα είναι εκτός δράσης.

Ερωτηματικό για τους γαλάζιους αποτελεί και η συμμετοχή του Ντιμερσί Εντογκαλά, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ωστόσο εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα προλάβει τον αγώνα.

Στους παίκτες που είναι άγνωστο αν θα προλάβουν το παιχνίδι είναι και ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ενώ εκτός θα παραμείνει ο Βούγιαντιν Σάβιτς, που είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής που του επιβλήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή.

Από την άλλη και η Ανόρθωση αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με τον Σπύρο Ρισβάνη να αξιολογείται από την ιατρική ομάδα εντός της εβδομάδας για να διαφανεί κατά πόσον προλαβαίνει το ντέρμπι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Ονησίφορος Ρουσιάς.

Εκτός θα είναι επίσης και ο Μάριος Αντωνιάδης, που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Πάφος Fc στο Στέλιος Κυριακίδης και χρειάστηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Κατά πάσα πιθανότητα, εκτός θα είναι και ο Εσκοβάλ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με την Πάφος Fc στο Αντώνης Παπαδόπουλος, ωστόσο και για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας.

Ως εκ τούτου, η Ανόρθωση κινδυνεύει να ξεμείνει από κεντρικούς αμυντικούς, αφού οι μόνοι διαθέσιμοι είναι οι Πάουλους Αραγιούρι και Παύλος Κορρέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές