Παίζει τα ρέστα της η ΑΕΚ για Τσάμπιονς Λιγκ-Τελευταία ευκαιρία για την Πάφο

Τα ρέστα της παίζει η ΑΕΚ, στον αγώνα με αντίπαλο την Πάφος Fc, που θέλει τη νίκη για να φθάσει τον ΑΠΟΕΛ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αναμένοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Κυριακής, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση.

Οι κιτρινοπράσινοι, μετά την απροσδόκητη ισοπαλία απέναντι στον Άρη, στο ΑΕΚ Αρένα, που τους κράτησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στο μείον τρία από τον ΑΠΟΕΛ, ελπίζουν ότι απέναντι στην Πάφο, θα πάρουν τη νίκη.

Βέβαια, η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της όσα συνέβησαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όταν έχασαν από τους γαλάζιους με 1-3 στην έδρα τους, αλλά και για το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά δεν κατάφεραν σε κανένα από τους άλλους τρεις αγώνες να κερδίσουν την Πάφο, μετρώντας συνολικά δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Πάντως σε περίπτωση νίκης, στην πλευρά της ΑΕΚ θα βγουν απ’ τα συρτάρια οι υπολογιστικές, καθότι θα ισοβαθμούν με τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας πλεονέκτημα, καθότι έχουν κερδίσει μία φορά τους γαλαζοκίτρινους, έχασαν μία και εξήλθαν δύο φορές ισόπαλοι, ωστόσο έχουν πλεονέκτημα στη διαφορά τερμάτων.

Σε περίπτωση όμως που κερδίσει την Κυριακή η Ανόρθωση τον ΑΠΟΕΛ την Κυριακή, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 51 βαθμούς και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όταν η ΑΕΚ θα παίξει με τον Απόλλωνα, ο ΑΠΟΕΛ με την Πάφο και η Ανόρθωση με τον Άρη.

Σημειώνεται ότι εάν κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ, αλλά και η ΑΕΚ, τότε η δεύτερη θέση θα κλειδώσει και πάλι την τελευταία αγωνιστική.

Σε ότι αφορά στα αγωνιστικά δεδομένα, προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Ροσάλες, Εγγλέζου, Μαρτή και Τάντι, με την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μπαντία να είναι γρίφος.

Από την άλλη, η Πάφος παίζει το τελευταίο της χαρτί για να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης, καθότι εάν δεν κερδίσει δεν θα απομείνει καμία μαθηματική ελπίδα για έξοδο στην Ευρώπη. Πράγμα, που μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν κερδίσει η Πάφος και την ίδια ώρα ο Άρης πάρει έστω κι ένα βαθμό απέναντι στον Απόλλωνα, στο Τσίρειο στάδιο. 

Σίγουρα, μετά την απομάκρυνση του Ντάρκο Μίλανιτς, οι υπεύθυνοι των προπονήσεων επιχείρησαν να αναπτερώσουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών, που πηγαίνουν στο παιχνίδι χωρίς άγχος και με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τριπόντου.

Στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ο Μίτσελ Σαλγκάδο, ενώ σε ότι αφορά τους τραυματίες, δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Πάντσεον, Μπάιριτς, Χάμαντι και Πέτρου. Παράλληλα, αμφίβολος παραμένει ο Ζάιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»