Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Το ταξίδι στα αστέρια και τα εγγυημένα λεφτά που βάζει στο ταμείο του ο Απόλλων

  22/05/2022 21:19
Το ταξίδι στα αστέρια και τα εγγυημένα λεφτά που βάζει στο ταμείο του ο Απόλλων

Το ταξίδι στα αστέρια και τα εγγυημένα λεφτά που βάζει στο ταμείο του ο Απόλλων

  22/05/2022 21:19

Το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, μετά από δεκαέξι χρόνια πανηγυρίζει ο Απόλλωνας.

Η ομάδα της Λεμεσού, κατάφερε να φθάσει στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου και να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, που έψαχνε τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και παράλληλα, τον οδηγεί σε εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVΕ: Έτοιμος να παραδώσει την κούπα στους πρωταθλητές ο Πρόεδρος

Συγκεκριμένα, χάρη στη 15η θέση με την οποία μπαίνει η χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέα σεζόν, αλλά και τις αλλαγές που προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων, ευνοήθηκε και η Κύπρος.

Κι αυτό γιατί ο πρωταθλητής Κύπρου, θα ξεκινήσει το ταξίδι στην Ευρώπη, από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, αντί από τον δεύτερο. Δηλαδή, οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, έχουν εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, εάν ο Απόλλωνας αποκλειστεί στον τρίτο γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσής, θα πάει στα πλέι οφ του Europa League κι αν δεν καταφέρει να προκριθεί ούτε εκεί, τότε θα μπει στην κληρωτίδα για τους ομίλους του Conference League. 

Κάτι που σημαίνει πως, στη χειρότερη περίπτωση, έχει εγγυημένα έσοδα 2.940.000 ευρώ για την παρουσία του στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση, ένα ποσό που, μαζί με τα εισιτήρια των αγώνων, χορηγίες και market pool, πολύ πιθανό να φθάσει τουλάχιστον το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η νίκη στους ομίλους, είναι 500.000 και η ισοπαλία 166.000.

Στην περίπτωση, που η ομάδα της Λεμεσού καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League, τότε τα ταμεία του Απόλλωνα θα γεμίσουν με ένα ποσό περίπου στα 15.640.000. Σημειώνεται πως, η νίκη στη διοργάνωση είναι 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ισοπαλία 930.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο σενάριο που ο Απόλλωνας εξασφαλίσει είσοδο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, τα εγγυημένα έσοδα θα ανέρχονται περίπου στα τεσσερισήμισι εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται ότι στο Europa League, οι νίκες ισοδυναμούν με 630.000 ευρώ και οι ισοπαλίες 210.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας