Το ταξίδι στα αστέρια και τα εγγυημένα λεφτά που βάζει στο ταμείο του ο Απόλλων

Το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, μετά από δεκαέξι χρόνια πανηγυρίζει ο Απόλλωνας.

Η ομάδα της Λεμεσού, κατάφερε να φθάσει στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου και να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, που έψαχνε τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και παράλληλα, τον οδηγεί σε εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVΕ: Έτοιμος να παραδώσει την κούπα στους πρωταθλητές ο Πρόεδρος

Συγκεκριμένα, χάρη στη 15η θέση με την οποία μπαίνει η χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέα σεζόν, αλλά και τις αλλαγές που προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων, ευνοήθηκε και η Κύπρος.

Κι αυτό γιατί ο πρωταθλητής Κύπρου, θα ξεκινήσει το ταξίδι στην Ευρώπη, από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, αντί από τον δεύτερο. Δηλαδή, οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, έχουν εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, εάν ο Απόλλωνας αποκλειστεί στον τρίτο γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσής, θα πάει στα πλέι οφ του Europa League κι αν δεν καταφέρει να προκριθεί ούτε εκεί, τότε θα μπει στην κληρωτίδα για τους ομίλους του Conference League. 

Κάτι που σημαίνει πως, στη χειρότερη περίπτωση, έχει εγγυημένα έσοδα 2.940.000 ευρώ για την παρουσία του στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση, ένα ποσό που, μαζί με τα εισιτήρια των αγώνων, χορηγίες και market pool, πολύ πιθανό να φθάσει τουλάχιστον το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η νίκη στους ομίλους, είναι 500.000 και η ισοπαλία 166.000.

Στην περίπτωση, που η ομάδα της Λεμεσού καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League, τότε τα ταμεία του Απόλλωνα θα γεμίσουν με ένα ποσό περίπου στα 15.640.000. Σημειώνεται πως, η νίκη στη διοργάνωση είναι 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ισοπαλία 930.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο σενάριο που ο Απόλλωνας εξασφαλίσει είσοδο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, τα εγγυημένα έσοδα θα ανέρχονται περίπου στα τεσσερισήμισι εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται ότι στο Europa League, οι νίκες ισοδυναμούν με 630.000 ευρώ και οι ισοπαλίες 210.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»