Το σκάουτινγκ που δεν έγινε στον ΑΠΟΕΛ και το παράδειγμα της Σίτι

Aπογοητευμένος μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ, η οποία τον άφησε εκτός Champions League, ο Τάκης Αντωνίου, ο οποίος τα βάζει με τους υπεύθυνους του σκάουτινγκ των γαλαζοκιτρίνων. 

Μιλώντας στον Super Sport FM o παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής το ΑΠΟΕΛ εξέφρασε την απογοήτευση του για το αποτέλεσμα. «Ήταν καθοριστικό ως προς τη δυνατότητα και την ευκαιρία να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μία αποτυχία που έρχεται μετά από άλλες τρεις συνεχόμενες. Δηλαδή είχαμε τέσσερις ευκαιρίες για να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα και να κατακτήσουμε τον τίτλο».  

Για το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ο Τάκης Αντωνίου ανέφερε ότι «παίκτες που περιμένουμε πολλά και δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα, υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Όταν λέμε πως υπάρχουν παίκτες που δεν ανταποκρίνονται στα πρέπει του ΑΠΟΕΛ, πρέπει να έχουμε έναν ΑΠΟΕΛ στο μυαλό μας. Αυτός είναι ο ΑΠΟΕΛ της τελευταίας 12ετίας. Ο ΑΠΟΕΛ είχε πολύ καλούς παίκτες, όλοι ξεχωριστές προσωπικότητες και με μεγάλα ατομικά χαρακτηριστικά ως ποδοσφαιριστές. Αυτό σήμερα ο ΑΠΟΕΛ δεν το έχει, αλλά δεν είναι και εύκολο να το βρεις».

Για τις μεταγραφές του καλοκαιριού πρόσθεσε πως «τα τελευταία αρκετά χρόνια, έμαθα πως όταν φέρνεις κάποιους παίκτες στην ομάδα σου, θα πρέπει να τους έχεις εξετάσει διεξοδικά και να μην βασίζεσαι πάνω στις γενικές εντυπώσεις. Υπάρχει μία εντύπωση πως ένας παίκτης που παίζει σε μία άλλη ομάδα στην Κύπρο είναι καλός, όμως αν δεν τον κάνεις διεξοδικό σκάουτινγκ, τότε μπορεί να αποτύχεις. Οι γενικές εντυπώσεις να είναι παραπλανητικές όσον αφορά τις δυνατότητες του. Για παράδειγμα είδαμε έναν ποδοσφαιριστή, σέντερ μπακ από την ΑΕΛ, τον Λαφράνς. Υπήρχε μία γενική εντύπωση πως είναι καλός, μας είχε βάλει και ένα γκολ και τον πήρε ο ΑΠΟΕΛ. Δεν έγινε σκάουτινγκ ώστε να γνωρίζουμε τι παίκτης είναι. Έγινε σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα μία φάση και δεν πρόλαβε την μπάλα, ενώ είχε πλεονέκτημα και γυρίσαμε όλοι και είπαμε ότι είναι αργός. Έτσι έγινε και με τους παίκτες που ήρθαν φέτος. Ο Γιοβάνοβιτς έψαχνε μέχρι και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε παίκτη και τον κατηγορούσαμε ότι αργεί να πάρει απόφαση».

Στη συνέχεια ο Τάκης Αντωνίου δήλωσε ότι «τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Είτε λες πως οι παίκτες δεν είναι καλοί και ξεκινάς από την αρχή πάλι, είτε αποδέχεσαι πως δεν είσαι Μάντσεστερ Σίτι, κάνεις έναν κορμό από τους υπάρχον ποδοσφαιριστές και χτίζεις πάνω σε αυτούς, ακόμα και αν δεν είναι πολύ καλοί. Ο κόσμος ήταν πολύ κοντά στην ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήρθαν. Δεν φτάνει ο κόσμος, χρειάζεται και ομάδα».

Σε ερώτηση τι θα έλεγε στους παίκτες ο Τάκης Αντωνίου πριν την Πάφο είπε ότι «δεν έχει σημασία τι θα πεις. Έχει σημασία το περιβάλλον και πως προετοιμάζεις την ομάδα. Τα ίδια λένε όλοι οι προπονητές. Αυτό που διαφέρει είναι ο τρόπος, το ύφος, ο χρόνος και η υποστήριξη σε αυτά που λες. Ήταν καθαρά ποδοσφαιρικό το θέμα. Έχουμε έναν τερματοφύλακα που είναι τρομερός στα αντανακλαστικά του, όμως στις εξόδους δεν είναι καλός. Στο δεύτερο τέρμα ήταν καθαρά εγκεφαλικό, αφού δεν διάβασαν τη φάση οι αμυντικοί μας και δεχτήκαμε ένα γελοίο γκολ. Μετά το 2-0 η προσοχή μας στράφηκε στο παιχνίδι στη Λεμεσό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προβληματισμός στον ΑΠΟΕΛ-Βράζει ο κόσμος με τους παίκτες

Δειτε Επισης

Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο