Τα οικονομικά των Big 6-Χρέη άνω των 20 εκατομμυρίων για αιώνιους (pics)

Τις οικονομικές καταστάσεις των σωματείων της πρώτης κατηγορίας, τα οποία καταγράφουν τα κέρδη και τις ζημιές τους για το 2021, δημοσίευσε η ΚΟΠ, η οποία θα τα προσκομίσει στην UEFA για τον απαραίτητο ετήσιο έλεγχο.

Από τα στοιχεία, φαίνεται ότι τα χρέη των δύο ομάδων της Λευκωσίας, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας ανέρχεται πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που από τις μεγάλες ομάδες το μικρότερο χρέος το έχει η ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο ΑΠΟΕΛ συνολικές υποχρεώσεις που ανέρχονται στα €27,429.749. Τα εισοδήματά του τη φετινή χρονιά ήταν μόλις €5,035.614, ενώ τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε €13,557,128.

Σε ότι αφορά στην Ομόνοια οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα €22.481.879, με τους πράσινους να κλείνουν με έλλειμα 3,246,289 ευρώ. Την ίδια ώρα, τα έσοδα του τριφυλλιού ανήλθαν σε €11.854.973.

Ο πρωταθλητής Απόλλωνας οφείλει σε χρέη €13,580,576 ευρώ, με τα έσοδά του να είναι μόλις €6,674,718.

Τα χρέη της ΑΕΛ ανέρχονται σε πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ, αφού το 2021, όπως αποδεικνύεται δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για την ομάδα της Λεμεσού. Συνολικά η ΑΕΛ οφείλει ως σωματείο κι ως εταιρεία συνολικά, €10,842,946.

Η Ανόρθωση έκλεισε το 2021 με χρέη που έφθασαν στα €9,760,464. Τα εισοδήματα της ομάδας της Αμμοχώστου, ήταν ωστόσο, €8,990,016.

Καλύτερη από τις έξι μεγάλες είναι η ΑΕΚ, που είχε έσοδα €7,044,381, με τα χρέη της να ανέρχονται σε €8,694,093.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Conference League-ΑΕΚ: Χωρίς Ελίασον η λίστα για τα ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά
Η επίσημη θέση της Πάφου για τον Νταβίντ Λουίζ
Ολοκληρώνεται σύντομα το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ
«Ξεπεράσαμε τα 3500 εισιτήρια διαρκείας, είμαστε σε αναμονή της απόφασης για το εμπάργκο»
Ανακοίνωσε τον 21χρονο αμυντικό Πεδράο η Πάφος
Εξετάζει την περίπτωση Άβιλα για το δεξί άκρο της άμυνας ο ΑΠΟΕΛ
Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό-Ανάμεσα τους και ο ΠΑΟΚ
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Αϊτόρ
Σφράγισε την πρόκριση στο Βελιγράδι η ΑΕΚ-Πρόκριση στα πέναλτι με τρομερό Αλομέροβιτς
Για μάχη ανάμεσα σε Άρη και Ομόνοια για τον Κακουλή κάνουν λόγο στη Σουηδία