«Θα είχαμε καρδιακά, αν η Ομόνοια δεν κατάφερνε να κατακτήσει το κύπελλο»

Για την κατάκτηση του κυπέλλου της Ομόνοιας, μίλησε ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων, Κωστάκης Καϊάφας.  

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM o ο προπονητής της ΕΝΑΔ, ανέφερε πως «δικαίως κατάκτησε το κύπελλο η Ομόνοια, ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που ήταν στο γήπεδο και χειροκρότησε την ομάδα χωρίς φασαρίες για την επιτυχία. Θα είχαμε καρδιακά επεισόδια στο τέλος αν δεν κατάφερνε η Ομόνοια να το κατακτήσει. Το ευτύχημα για την Ομόνοια ήταν πως τα κατάφερε ενώ ήταν η δεύτερη φορά που έμεινε με δέκα παίκτες νωρίς και μάλιστα συνεχόμενο στο θεσμό».

Για την παρουσία των παικτών, πρόσθεσε ότι «είδαμε παίκτες να βγάζουν πολλά τρεξίματα και να παίζουν με πάθος. Μετά από το δεύτερο μέρος της παράτασης δεν υπήρχαν οι δυνάμεις για να βγουν μπροστά οι παίκτες. Ήταν ψυχοφθόρο και πολύ δύσκολο. Ναι μεν υπάρχει πολύ καλός τερματοφύλακας στα πέναλτι, αλλά κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Να μην αδικήσω τον νεαρό κίπερ της Άχνας που ήταν κι αυτός εξαιρετικός κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Για την εμφάνιση του Εθνικού ο Κωστάκης Καιάφας ανέφερε πως «όταν μια ομάδα μένει με δέκα παίκτες είναι πάρα πολύ δύσκολο και δεν είναι εύκολο σε έναν τελικό κυπέλλου. Παίζει φοβερό ποδόσφαιρο τους τελευταίους δύο μήνες, έχει πολύ καλό προπονητή, ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο. Μπορεί να θεωρηθεί και άδικο που δεν πήραν κάτι, έτσι όμως είναι ένας τελικός κυπέλλου. Φάνηκε η εμπειρία της Ομόνοιας. Πήγαν να παίξουν καθαρό ποδόσφαιρο από το πρώτο λεπτό. Μετά την κόκκινη του Σέχου ειδικά, έπαιξαν καλά, με κάθετες μπαλιές. Θα ήταν κρίμα για τον κόσμο της Ομόνοιας, ειδικά για τα παιδιά που ήταν στο γήπεδο μετά από μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ήταν παράξενο παιχνίδι λόγω της κόκκινης νωρίς. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για την αποβολή, το είδα από το γήπεδο, δεν είδα σε επανάληψη τη φάση. Ήταν πολύ δύσκολη φάση».

Στη συνέχεια ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων, μίλησε και για τον νεαρό τον Χαραλάμπους. «Εξαιρετικός, έδειξε χαρακτήρα όπως και άλλοι παίκτες φυσικά. Για μένα είναι σημαντικό αυτό. όταν έχεις δυνατό χαρακτήρα προχωράς μπροστά και βλέπουμε πολλούς που δεν το έχουν αυτό να μην καταφέρνουν να προχωρήσουν. Πρέπει επιτέλους, όχι μόνο η Ομόνοια, όλες οι ομάδες να πιστέψουν στους Κύπριους. Από τις διοικήσεις πρέπει να σπρώξουν τους προπονητές να πιστέψουν στους Κύπριους. Τα πράγματα βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς στο κεφάλαιο Κύπριος ποδοσφαιριστής και σίγουρα παίζει ρόλο ο προπονητής κάθε ομάδας. Για αυτό είπα πως οι διοικήσεις πρέπει να σπρώξουν τους προπονητές και αυτοί με τη σειρά τους θα βάλουν το πλάνο κάτω σε συνεργασία με τη διοίκηση και να προχωρήσουν».

Για την απόφαση του Λένον να αντικαταστήσει τον Παπουλή μετά από την κόκκινη, είπε ότι «δεν μπορώ να κρίνω εγώ γιατί έβγαλε τον Παπουλή. Είναι ο Λένον ο απόλυτος αρμόδιος δεν πρέπει να κρίνουμε τον προπονητή για αυτές τις αποφάσεις. Αυτός είναι που θα κριθεί στο τέλος κι αυτός ξέρει καλύτερα. Αυτός δούλεψε την ομάδα, αυτός ξέρει τον αντίπαλο. Έβλεπα τον Παπουλή μετά την αλλαγή και έμοιαζε σαν να έπαιζε κι αυτός στο υπόλοιπο του αγώνα, ήταν συνεχώς ενεργός Ο κόσμος ξέρει πως είναι πλέον το ποδόσφαιρο συγκριτικά με παλιά. Θα κρίνουμε τον Λένον στη νέα σεζόν. Να δουλέψει καλύτερα και πιο άνετα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου