Η... φωτοβολίδα της Αστυνομίας για τις φωτοβολίδες!

Αναμφίβολα, οι φωτοβολίδες στο ποδόσφαιρο, έχουν την τιμητική τους. Ένα από τα κύρια όπλα των οπαδών, που θέλουν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα στον αγωνιστικό χώρο, για να ντοπάρουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους. 

Στα παιχνίδια που αναδεικνύεται ο πρωταθλητής ή ο κυπελλούχος, οι φωτοβολίδες κάνουν τη νύχτα μέρα, ωστόσο, ουδείς γνωρίζει (σ.σ λέμε τώρα), πώς καταφέρνουν οι οπαδοί να τις περάσουν στο γήπεδο, ενώ σημειώνεται πως σύμφωνα με το Νόμο η χρήση τους είναι παράνομες. 

Ωστόσο, το ζητούμενο δεν είναι το πώς περνούν στα γήπεδα.

Καταρχάς, οι πιο κάτω φωτογραφίες, είναι από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Απόλλωνα, μετά τη νίκη του επί του Άρη. 

Οι πιο κάτω φωτογραφίες είναι από τους πανηγυρισμούς του Απόλλωνα, στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου. 

Οι πιο κάτω φωτογραφίες είναι από τον τελικό Κυπέλλου και από τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Ομόνοιας, στην Παπανικολή. 

Η Αστυνομία, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν επικρίθηκε έντονα για τα επεισόδια που είχαν εκτυλιχθεί στο Αντώνης Παπαδόπουλος, με κάποιους να δείχνουν αδράνεια, θέλησε να ενημερώσει, στον απόηχο των σχολίων για τον αριθμό φωτοβολίδων στο ΓΣΠ, πως πριν την έναρξη του τελικού κυπέλου μεταξύ Ομόνοιας και Εθνικού, εντοπίστηκε ένας 28χρονος να έχει στην κατοχή του και να χρησιμοποιεί ένα πυρσό.

«Το πρόσωπο αυτό συνελήφθηκε, κατηγορήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου και καταδικάστηκε με το ποσό των €800, ενώ μετά από αίτημα της Αστυνομίας έχει αποκλειστεί για τους επόμενους 7 μήνες από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα», ανέφερε η Αστυνομία. Και ο συνήγορος του διαβόλου διερωτάται... Από τις χιλιάδες, η σύλληψη ενός είναι ικανοποιητική; Ήταν μάλιστα άξια αναφοράς η σύλληψη ενός ατόμου για πυρσό;  

Είναι μεγάλο θέμα αν οι πυρσοί και οι φωτοβολίδες πρέπει να επιτρέπονται ή όχι στα γήπεδα. Ακόμα και μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αλλά κυρίως και οργανωμένοι οπαδοί, διαχώρισαν τη θέση τους από την επίσημη θέση, τόσο της UEFA όσο και των τοπικών αρχών. Δεν είναι λίγοι και οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι αθλητικοί παράγοντες που υποστηρίζουν πως οι πυρσοί κάνουν καταπληκτική την ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Από την άλλη οι Αρχές επιμένουν πως πρόκειται για επικίνδυνα αντικείμενα που δεν πρέπει να μπαίνουν εντός των αγωνιστικών χώρων.

Ο κάθε ένας διατηρεί την άποψη του και εμείς δεν θα κρίνουμε ποια είναι η ορθή και ποια η λανθασμένη. Το σίγουρο όμως είναι πως οι εικόνες από το Τσίρειο και το ΓΣΠ, ήταν εικόνες ποδοσφαιρικής πανδαισίας.

Είναι όμως τουλάχιστον αστείο τις τελευταίες δύο εβδομάδες να έχουν ανάψει Παγκύπρια πάνω από χίλιοι πυρσοί και να την πληρώνει μόνος ένας 28χρονος με πρόστιμο μάλιστα 800 ευρώ. 

 

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν