Θέλει πάση θυσία νίκη η Εθνική-Το πλάνο του Κωστένογλου

Η ήττα από το Κόσοβο, πλήγωσε πολύ την Εθνική Κύπρου, η οποία απέναντι στην Βόρειο Ιρλανδία θέλει να πάρει το πρώτο της τρίποντο και να αφήσει πίσω το κακό ξεκίνημα με αντίπαλο τους Κοσοβάρους. 

Σίγουρα, το έργο της Κύπρου μόνο εύκολο δεν είναι, αφού πρόκειται για μια ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, πολλοί από τους οποίους αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Οι παίκτες του Ian Baraclough, είναι στην ίδια θέση με την Κύπρο, αφού ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με το αριστερό, δεχόμενοι την ήττα με 0-1 από την Εθνική Ελλάδος, στην έδρα τους. 

Ως εκ τούτου, ήρθαν στην Κύπρο για να κυνηγήσουν το τρίποντο, που θα τους δώσει άλλο αέρα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο θεσμό. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Βόρειο Ιρλανδία και ο γνωστός στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου, Kyle Lafferty, ο οποίος πέρασε το πρώτο εξάμηνο της περσινής χρονιάς, στην Ανόρθωση.

Ο επιθετικός της Βορείου Ιρλανδίας είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχοντας σημειώσει 20 γκολ σε 86 αγώνες με το εθνόσημο. Ένας άλλος ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει, είναι ο αρχηγός Steve Davis, ο οποίος παρότι βρίσκεται στα 37 του χρόνια, συνεχίζει να τιμά τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας. 

Από την πλευρά της, η Κύπρος αναμένεται να παραταχθεί με αλλαγές, σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι, με τον Λοΐζο Λοΐζου να διεκδικεί φανέλα βασικού, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντίνο Λαΐφη. Απ' εκεί και πέρα, πιθανότατα θα προκύψει αλλαγή και στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ανδρέα Παναγιώτου Φιλιώτη να διεκδικεί τη θέση από τον Μηνά Αντωνίου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Μιχαήλ να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, οι Λαΐφης και Γκόγκιτς στο κέντρο άμυνας, δεξιά ο Φιλιώτης και αριστερά ο Ιωάννου. 

Στο κέντρο αναμένεται να παίξουν οι Αρτυματάς, Χάμπος και Κάστανος, ενώ στην επίθεση οι Λοΐζου, Τζιωνής και Σωτηρίου.

Η αποστολή της Εθνικής: Ιωακείμ Τούμπας, Νεόφυτος Μιχαήλ, Ανδρέας Χριστοδούλου, Μηνάς Αντωνίου, Ανδρέας Αβραάμ, Δημήτρης Χριστοφή, Κωστάκης Αρτυματάς, Μάριος Αντωνιάδης, Μιχάλης Ιωάννου, Παύλος Κορρέα, Ματία Σπόλιαριτς, Γιάννης Σατσιάς, Αντρέας Παναγιώτου, Ιωάννης Πίττας, Φάνος Κατελάρης, Χαράλαμπος Κυριάκου,  Ανδρόνικος Κακουλλής, Λοΐζος Λοΐζου, Νικόλας Παναγιώτου, Φώτιος Παπουλής, Νικόλας Ιωάννου, Πιέρος Σωτηρίου, Μαρίνος Τζιωνή,  Αλεξάντερ Γκόγκιτς, Κωνσταντίνος Λαΐφης και Γρηγόρης Κάστανος.

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Αλβανός Enea Jorgji . 

Σημειώνεται ότι τον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία, θα ακολουθήσουν δύο εκτός έδρας αγώνες για την Εθνική μας, στις 9 και 12 Ιουνίου  με την Ελλάδα και τη Βόρεια Ιρλανδία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»