Έκοψαν 17χρονο Τουρκοκύπριο από δοκιμαστικά στην Εθνική

Έντονη είναι η αντίδραση του ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, για το «κόψιμο», 17χρονου Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, από δοκιμαστικά, στην Εθνική Κύπρου.

Ο Τ/κ ευρωβουλευτής, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που δεν δόθηκε το δικαίωμα στον Tahsin Özler, να δοκιμαστεί στην Εθνική.

Όπως αναφέρει, «θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για την περίπτωση ενός Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή, που ονομάζεται Tahsin Özler. Στην επιστολή που μου έστειλε στις 9 Μαΐου 2022, αναφέρει ότι έπεσε θύμα διάκρισης».

Σημειώνει ότι, ο παίκτης της Ομόνοιας U17, «ήταν ο μόνος παίκτης της Ομόνοιας που δεν κλήθηκε στην ομάδα, αν και προτάθηκε από τη διοίκηση της Ομόνοιας».

Λέει επίσης πως «ο Tahsin Özler, όπως και εγώ, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά. Αυτός ο παίκτης είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα, ευκαιρίες και σεβασμό. Ειδικά όταν πρόκειται για την Εθνική Κύπρου, θα πρέπει να υπάρχει θέση για Τουρκοκύπριους αλλά και Ελληνοκύπριους».

Αναφέρει ακόμα ότι «κάποιοι υποστήριξαν ότι ο λόγος που αποκλείστηκε από την εθνική ομάδα ήταν ότι δεν θα ένιωθε άνετα με τη σημαία και τον εθνικό ύμνο, επειδή είναι Τουρκοκύπριος. Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, τότε η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Σαφώς και έχουν γίνει διακρίσεις σε βάρος του νεαρού Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή».

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής, ζήτησε από την ομοσπονδία να εξετάσει το θέμα και να τον ενημερώσει γιατί ο παίκτης δεν κλήθηκε στην Εθνική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»