Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς Κωστένογλου

Νίκος Κωστένογλου τέλος από την Εθνική Ανδρών. Τα «διψασμένα για αίμα» ΜΜΕ, ας ψάξουν τον επόμενο στόχο για να δείξουν τη δημοσιογραφική τους μαγκιά… 

Κακά τα ψέματα, πολλές φορές η κριτική προς τον πρώην πλέον Ομοσπονδιακό προπονητή ξεπέρασε τα όρια. Ήταν λες και κάποιοι, έβγαζαν τα απωθημένα τους για όλα όσα δεν μπορούν και δεν τολμούν να γράψουν στα ρεπορτάζ των παραδοσιακά μεγάλων ομάδων.  

Με το Νίκο Κωστένογλου έγινε το εξής πρωτοφανές: Τον έστησαν στον τοίχο και τον καταδίκασαν σε αποτυχία πριν ακόμη πιάσει δουλειά! Διαψεύστηκαν με τα πρώτα πετυχημένα αποτελέσματα αλλά επανήλθαν δριμύτεροι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. 

Άλλοι υποκινούμενοι από αλλότρια συμφέροντα και άλλοι παρασυρόμενοι από τη μάζα, ξεπέρασαν τα όρια της ποδοσφαιρικής κριτικής. 

Ήταν όμως όλα μαύρα στη διάρκεια της θητείας του Ελλαδίτη τεχνικού; Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών έχουν άλλη άποψη, έστω και αν τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν την προσπάθεια που έγινε. 

Ο Ελλαδίτης τεχνικός δεν δίστασε να σπάσει κατεστημένα χρόνων στην Εθνική Κύπρου ζητώντας και πετυχαίνοντας απομάκρυνση ατόμων που κατά την άποψη του, η παρουσία τους δεν ήταν καθόλου εποικοδομητική. 

Επίσης, δεν δίστασε να φέρει στην Εθνική ποδοσφαιριστές που ήταν στην αφάνεια και που μέσω της Εθνικής, κατάφεραν να  κάνουν μεταγραφές με καλούς οικονομικούς όρους (π.χ. Πάρης Ψάλτης, Στέλιος Ανδρέου, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Φάνος Κατελάρης, Μάριος Δημητρίου κλπ). 

Στους 16 μήνες της παρουσίας του στην Εθνική, κατά γενική ομολογία το κλίμα στην ομάδα ήταν εξαιρετικό, όπως και οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό αλλά και με την Ομοσπονδία σε διοικητικό επίπεδο. 

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν ήταν ποτέ συγκρουσιακός, ούτε είχε εμμονές. Αντίθετα, λειτουργούσε πάντα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για την συμπεριφορά και το ήθος του, κάτι στο οποίο γίνεται αναφορά και στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. 

Άρα λοιπόν, όσοι συνεχίζουν να κατηγορούν τον Κωστένογλου ακόμη και τώρα που έφυγε, ας κοιτάξουν λίγο πίσω από τη βιτρίνα και ας φυλάξουν λίγη «δημοσιογραφική μαγκιά» και κριτική διάθεση για τον επόμενο τους στόχο…  Άλλωστε, αργά ή γρήγορα θα τον εντοπίσουν… Πάντα έτσι λειτουργούσαν και έτσι θα συνεχίσουν αν λειτουργούν.

Δειτε Επισης

Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου