Πώς ήταν και πώς έγιναν οι εμφανίσεις της Ομόνοιας-Οι στολές της δεκαετίας (pic)

Κάθε χρονιά οι επίσημες στολές των ομάδων, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η φανέλα, όπως και το σήμα, αντιπροσωπεύουν και την ιστορία της κάθε ομάδας, με τα χρώματα να είναι κάθε χρονιά πανομοιότυπα. 

Η επαγγελματικοποίηση του ποδοσφαίρου και οι συμφωνίες με εταιρείες ειδών ένδυσης έχει ως αποτέλεσμα να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή φανέλας κάθε ομάδας και οι πωλήσεις των οποίων αποφέρουν σημαντικό κομπόδεμα στο ταμείο των συλλόγων.

Ανάμεσα στους κανόνες των παιχνιδιών λοιπόν, είναι και ο εξοπλισμός που πρέπει να φέρει κάθε ποδοσφαιριστής και περιλαμβάνει πέντε αντικείμενα: φανέλα ή κοντομάνικη φανέλα, παντελονάκι, κάλτσες, υποδήματα και επικαλαμίδες. Οι τερματοφύλακες επιτρέπεται να φοράνε μακριές φόρμες αντί για κοντά παντελονάκια.

Επίσης, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές φοράνε ποδοσφαιρικά παπούτσια με καρφιά αν και οι κανόνες παιχνιδιού δεν τα απαιτούν. Οι φανέλες ακόμη, πρέπει να έχουν μανίκια (είτε κοντά είτε μακριά) και ο κάθε τερματοφύλακας πρέπει να φέρει χρώματα τα οποία θα τον ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους παίκτες, τον διαιτητή και τους βοηθούς διαιτητές.

Κάτω από το παντελονάκι επιτρέπεται να φορεθούν εφαρμοστά εσώρουχα («κολάν»), εφόσον έχουν το ίδιο χρώμα με το παντελονάκι και δεν είναι μακρύτερα από το γόνατο. Οι επικαλαμίδες πρέπει να καλύπτονται πλήρως από τις κάλτσες, να είναι κατασκευασμένες από καουτσούκ, πλαστικό ή παρόμοιο υλικό και «να παρέχουν ικανοποιητικό βαθμό προστασίας». Τέλος, οι Κανόνες Παιχνιδιού απαγορεύουν τη χρήση εξοπλισμού που είναι επικίνδυνος για αυτόν που τον χρησιμοποιεί ή κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή

Θυμηθείτε τις στολές της τελευταίας δεκαετίας στην Ομόνοια μέχρι σήμερα:

  

 

Δειτε Επισης

Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Πάφου στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Στο ΓΣΠ για το ιστορικό παιχνίδι οι οπαδοί της Πάφου (pics)
Έστειλαν ηχηρά μηνύματα οπαδισμού Ομονοιάτες και Παφίτες αγκαλιασμένοι (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδός έβαλε φέρετρο και σταυρό στο φορτηγό του και πάει για... κηδεία στο ΓΣΠ
Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα πράσινα οχήματα των Ομονοιατών έξω από το ΓΣΠ (pics)
LIVE: Η ώρα του μεγάλου τελικού Κυπέλλου μεταξύ Ομόνοιας και Πάφος FC
Τάσος Γλαύκου-Αξιολογείται από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης
ΒΙΝΤΕΟ: Έστησαν πάρτι στη σήραγγα οι Παφίτες, καθ' οδόν προς το ΓΣΠ
Χριστοδουλίδης για Κυπελλούχο-«Ως οπαδός της Πάφου, φυσικά θέλω να κερδίσει η Πάφος»
Ξεχύθηκε στους δρόμους ο πράσινος λαός-Με βαμμένα αυτοκίνητα και... πορτοκαλί λαγό (pics)