«Η Ανόρθωση με έσωσε από τα ψυχολογικά, με επανέφερε στη λογική»

Μεγάλη συνέντευξη στην ελλαδική ιστοσελίδα, sport24, παραχώρησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Ανόρθωση.  

Ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός ανέφερε πως ήταν εύκολη η απόφασή του να έρθει στην «Κυρία» μετά την επικοινωνία που είχε με τον Κετσπάγια, τονίζοντας μάλιστα πως η ομάδα της Αμμοχώστου τον έσωσε από τα ψυχολογικά.

«Ήταν Μάιος του 2021. Μόλις είχε ολοκληρωθεί η σεζόν και το κακό πέρασμα από τον Ατρόμητο. Κακό πέρασμα τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα. Όσο πιο γρήγορα ξεχαστεί τόσο το καλύτερο για όλους μας. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν δούλεψε σωστά αυτή η σχέση για καμία εκ των δύο πλευρών. Ούτε η ομάδα βοήθησε εμένα, αλλά ούτε κι εγώ πρόσφερα πιθανότατα αυτά που περίμεναν.

Εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν είναι για εμένα οι μικρομεσαίες ομάδες. Έψαχνα, λοιπόν, να βρω μία ομάδα που θα μου δώσει τον πρωταθλητισμό, το κίνητρο και τις ευθύνες μέσα στο γήπεδο. Αυτό, δηλαδή, που μου αρέσει και αναζητώ σε όλη την καριέρα μου. Να είμαι ο ηγέτης της.

Η αλήθεια είναι πως είχα συμφωνήσει προφορικά με μία μεγάλη ομάδα, αλλά ένιωσα ότι δεν θα μου προσφέρει αυτό που πραγματικά επιθυμούσα Στην ουσία θα πήγαινα ως μία εναλλακτική λύση.

Ωστόσο, από την στιγμή που μίλησα με τον Τιμούρ Κετσπάγια και μου ανέλυσε το πλάνο που είχαν για εμένα, η απόφαση ήταν εύκολη. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Ούτως ή άλλως γνώριζα την Ανόρθωση. Ήξερα πως είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με κόσμο, ιστορία και πολλά πρωταθλήματα. Τέτοιες ομάδες μου ταίριαζαν και συνεχίζουν να μου ταιριάζουν. Καλώς ή κακώς σε αυτές τις ομάδες απέδωσα τα αναμενόμενα.

Σε ατομικό επίπεδο, η περσινή σεζόν πήγε καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα. Για να καταλάβεις, είχα θέσει ως στόχο τα 10-12 γκολ, αλλά τελικά τελείωσα με 15. Μάλιστα, αν δεν υπήρχαν κάποιες ατυχίες, ίσως το κοντέρ να είχε γράψει και υψηλότερα. Μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα γκολ μπήκαν σε σημαντικά παιχνίδια και σε ντέρμπι. Είχαν, λοιπόν, μεγάλη σημασία τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα.

Να σου πω την αλήθεια, πίστευα πολύ ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ωστόσο, καταρρεύσαμε στα τελευταία 3-4 παιχνίδια. Προσπαθήσαμε να ψαλιδίσουμε τη διαφορά, αλλά όταν δεν τα καταφέραμε… έσβησαν οι μηχανές. Σίγουρα είναι πολύ κακό για την ομάδα ότι δεν κατάφερε να βγει εν τέλει ούτε στην Ευρώπη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Προσωπικά πιστεύω πως, παρά τις αποτυχίες, η ομάδα μεγάλωσε λίγο την περσινή σεζόν. Μπήκε ξανά στον δρόμο του πρωταθλητισμού. Πλέον, ο στόχος είναι να υπάρξει μία σταθερότητα. Πρέπει να στηρίξουμε το πρότζεκτ και να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Σε προσωπικό επίπεδο, η Ανόρθωση με έσωσε από τα ψυχολογικά. Μου έδωσε όλα όσα ζητούσα. Διότι είχα μάθει πάντα να λειτουργώ στην πίεση και να υπάρχουν απαιτήσεις, επομένως με επανέφερε σε αυτή τη λογική. Την ίδια στιγμή, μου έβγαλε την πίεση της καθημερινότητας. Οι αποστάσεις είναι μικρές, επομένως έχω περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου.

Τώρα, όσον αφορά στη νέα χρονιά, οι στόχοι παραμένουν υψηλοί. Τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Για παράδειγμα, δεν θα είμαι ευχαριστημένος αν βάλω κάτω από 10-12 γκολ. Παράλληλα, όμως, έχω θέσει ως στόχο να πάρω έναν τίτλο με την Ανόρθωση. Και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όπως συνηθίζω άλλωστε, για να γίνει πραγματικότητα.

Αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θα έχουμε αγγίξει το απόλυτο. Αν πάρουμε το Κύπελλο, θα είναι επίσης σημαντικό, αλλά δεν έχει τη βαρύτητα ενός πρωταθλήματος. Επομένως, στοχεύουμε πάντα στην κορυφή. Για κάποιους φαντάζουν κοινότυπες δηλώσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λάζαρος: Πρόσφατα υποστήριξα ότι είμαι ο καλύτερος Έλληνας και το ξαναλέω

Δειτε Επισης

Σα Πίντο: Είμαι ήσυχος, ευγενικός αλλά δεν πρέπει να μου φερθείς άσχημα, όπως έγινε με την Ανόρθωση
Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε