Το εκρηκτικό ξεκίνημα και η ελπίδα για πέντε παρουσίες σε ομίλους

Το ξεκίνημα των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, φέρνει μεγάλη αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας αφού για άλλη μια χρονιά ο στόχος είναι να καταληφθεί η 15η θέση που φέρνει έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα για πέντε ομάδες. 

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που η Κύπρος έστειλε πέντε ομάδες σε ευρωπαϊκούς θεσμούς με τρεις από αυτές να ξεκινούν την προσπάθειά τους από τον δεύτερο γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και να πετυχαίνουν καλά αποτελέσματα, ενώ άλλες δύο, ο Απόλλωνας και η Ομόνοια έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους, κάτι που σημαίνει ότι οι ελπίδες της Κύπρου να μαζέψει τους βαθμούς που χρειάζεται για να τερματίσει στην 15η θέση, είναι εξαιρετικά μεγάλες. 

ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Άρης, έμειναν αήττητες στον πρώτο τους αγώνα στην Ευρώπη, μαζεύοντας βαθμούς για την Κύπρο. Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με την Μίντιλαντ για το δεύτερο προκριματικό του Champions League, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πήρε επίσης ισοπαλία, από την Μπότεφ στον ίδιο γύρο του Conference League. 

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία για φέτος ήρθε από τον Άρη, που λύγισε την Νέφτσι Μπακού στην ΆΕΚ Αρένα και έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης ενόψει της συνέχειας. 

Σίγουρα, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ που θα δώσουν τους επαναληπτικούς στην έδρα τους, έχουν μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης, όπως και ο Άρης που παρότι αγωνίζεται εκτός έδρας θα έχει το πλεονέκτημα να περάσει, ακόμα κι αν χάσει με ένα γκολ διαφορά από τη Νέφτσι στο Αζερμπαϊτζάν. 

Το σίγουρο είναι ότι εάν η ΑΕΚ αποκλείσει τη Μίντιλαντ θα γίνει η τρίτη κυπριακή ομάδα που παίρνει εισιτήριο για ομίλους και θα απομείνουν οι ΑΠΟΕΛ και Άρης για να κλείσει η πεντάδα. 

Σε περίπτωση πρόκρισης της, η ΑΕΚ θα παίξει με την Μπενφίκα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ με την Όσιγιεκ και ο Άρης με μια εκ των Ραπίντ Βιέννης ή Λέχια Γκανσκ, οι οποίες εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 0-0 στη Βιέννη, στον πρώτο αγώνα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόλλωνας κληρώθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League με τον Ολυμπιακό Πειραιώς ή την Μακάμπι Χάιφα (1-1 ο πρώτος αγώνας στο Ισραήλ), ενώ η Ομόνοια θα αγωνιστεί απευθείας στα play off του Europa League, η κλήρωση του οποίου ακόμα δεν έγινε.

 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών