Από το Ισραήλ αρχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι του ο Απόλλωνας-Τα λεφτά που διεκδικεί

Tη Μακάμπι Χάιφα θα βρει στο δρόμο του ο Απόλλωνας, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού η ομάδα του Ισραήλ άφησε εκτός Champions Legue τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα συνεχίσει την πορεία του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.  

Η Μακάμπι κέρδισε με 4-0 στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετά από τέρματα που πέτυχαν οι Σερί (5'), Πιερό (61', 65') και ο Φανί (86’).

Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Μακάμπι Χάιφα θα διεξαχθεί στο Ισραήλ την ερχόμενη Τετάρτη στις 20:00, ενώ η ρεβάνς έξι ημέρες αργότερα στο ΓΣΠ.

O Απόλλωνας θα ξεκινήσει το ταξίδι στην Ευρώπη, από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, κάτι που σημαίνει ότι οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, έχουν εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, εάν ο Απόλλωνας αποκλειστεί στον τρίτο γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσής από την ομάδα του Ισραήλ, τότε θα πάει στα πλέι οφ του Europa League κι αν δεν καταφέρει να προκριθεί ούτε εκεί, τότε θα μπει στην κληρωτίδα για τους ομίλους του Conference League. 

Συνεπώς, η ομάδα της Λεμεσού στη χειρότερη περίπτωση, έχει εγγυημένα έσοδα 2.940.000 ευρώ για την παρουσία του στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση, ένα ποσό που, μαζί με τα εισιτήρια των αγώνων, χορηγίες και market pool, πολύ πιθανό να φθάσει τουλάχιστον το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η νίκη στους ομίλους, είναι 500.000 και η ισοπαλία 166.000.

Στην περίπτωση, που η ομάδα της Λεμεσού καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League, τότε τα ταμεία του Απόλλωνα θα γεμίσουν με ένα ποσό περίπου στα 15.640.000. Σημειώνεται πως, η νίκη στη διοργάνωση είναι 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ισοπαλία 930.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο σενάριο που ο Απόλλωνας εξασφαλίσει είσοδο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, τα εγγυημένα έσοδα θα ανέρχονται περίπου στα τεσσερισήμισι εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται ότι στο Europa League, οι νίκες ισοδυναμούν με 630.000 ευρώ και οι ισοπαλίες 210.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ