Έστειλε επιστολή σε ΚΟΠ η FIFPRO-«Παίκτες μπορούν να τερματίσουν μονομερώς»

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPRO), έστειλε επιστολή προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), την οποία κοινοποίησε σε FIFA και UEFA, σε σχέση με τις τελευταίες τροποποιήσεις της προκήρυξης του Πρωταθλήματος, στους κανονισμούς αριθμού εγγραφής μη γηγενών ποδοσφαιριστών. Την επιστολή υπογράφει ο κ. Joachim Walltin, Γενικός Γραμματέας της FIFPRO Ευρώπης και είναι από τις σπάνιες φορές που αναγκάζεται η FIFPRO να κρίνει την προκήρυξη ενός Πρωταθλήματος.

Στην επιστολή της η FIFPRO σημειώνει ότι κατανοεί πως οι τελευταίες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν ένα κανονισμό όπου κάθε μήνα ένας σύλλογος μπορεί να επιλέξει ποιοι παίκτες θα εγγραφούν ή θα διαγραφούν, ως διαθέσιμοι για να παίξουν σε επίσημους αγώνες. Η FIFPRO δηλώνει ότι αυτή η διαγραφή, παραβιάζει τη νομολογία σχετικά με τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών και είναι αιτία που τους επιτρέπει να τερματίσουν νόμιμα μονομερώς τη σύμβαση τους. Μάλιστα ως FIFPRO θα συμβουλεύσει τους ποδοσφαιριστές να πράξουν αναλόγως.

Μεταξύ των πιο πάνω σημειώνει με σαφήνεια ότι ελλείψει σχετικής συμφωνίας με το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών:

«…η FIFPRO θεωρεί ότι η διαγραφή ενός παίκτη – έστω και προσωρινά – αποτελεί θεμελιώδη παραβίαση των δικαιωμάτων της προσωπικότητας και της εργασίας του, που του επιτρέπουν να τερματίσει νόμιμα το συμβόλαιο του μονομερώς…»

Επίσης η FIFPRO αναφέρει ότι οι τελευταίες τροποποιήσεις που εφαρμόστηκαν από την ΚΟΠ, προστίθενται στις πολυάριθμες προηγούμενες άλλες μονομερείς αποφάσεις, σχετικές με την εργασία των ποδοσφαιριστών, οι οποίες έγιναν χωρίς διαβουλεύσεις με τον ΠΑ.Σ.Π. και παροτρύνει την ΚΟΠ να αλλάξει τη στάση της και να διασφαλίσει ότι οι σημαντικές τροπολογίες θα έχουν την υποστήριξη των ποδοσφαιριστών, ενός βασικού ενδιαφερόμενου φορέα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑ.Σ.Π. σύμφωνα με τα πιο πάνω θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση τροποποίησης λήφθηκε λανθασμένα, βεβιασμένα και με προχειρότητα και χωρίς καμία διαβούλευση με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους φορείς.

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια