Στα πλέι οφ του Τσάμπιος Λιγκ Μπενφίκα και Ρέιντζερς

Στα playoffs του Champions League προκρίθηκαν οι Μακάμπι Χάιφα, Μπενφίκα, Ερυθρός Αστέρας, Πλζεν, Μπόντο Γκλιμτ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Καραμπάγκ, Αϊντχόφεν, Ρέιντζερς και Ντινάμο Κιέβου.  

Ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του Champions League, με τις Μακάμπι Χάιφα, Μπενφίκα, Ερυθρό Αστέρα, Πλζεν, Μπόντο Γκλιμτ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Καραμπάγκ, Αϊντχόφεν, Ρέιντζερς και Ντινάμο Κιέβου να παίρνουν τα εισιτήρια για τα playoffs της διοργάνωσης.

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το απόλυτο "2 στα 2" κόντρα στην Πιούνικ, και χάρη στα γκολ των Κάκου Γκουελόρ και Πάβκοπβ με 2-0 εξασφάλισε τη συνέχειά του στο Champions League.

Μετά το 4-1 στο Ντα Λουζ, η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου επιβλήθηκε και εκτός έδρας της Μίντιλαντ με 3-1. Το σκορ άνοιξε στο 23' ο Φερνάντεζ, με τον Αραούχο να γράφει το 0-2 στο 56'. Οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά με το γκολ του Σίστο στο 63, όμως οι "αετοί" υπέγραψαν τη νίκη τους με τον Γκονσάλβες στο 88'.

Η Σέριφ του Στέφανου Ευαγγέλου και Γιάννη Μπότου αποκλείστηκε, καθώς γνώρισε την ήττα από την Πλζεν με 2-1. Μάλιστα, ο Ευαγγέλου αποβλήθηκε στο 85' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Μπότος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 69'. Ο Απόλλων Λεμεσού, ο οποίος αν και επικράτησε κόντρα στη Μακάμπι με 2-0, το βαρύ 4-0 στην έδρα των Ισραηλινών αποδείχθηκε μοιραίο. Η κυπριακή ομάδα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, εάν οι "ερυθρόλευκοι" ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σλόβαν.

Εύκολη ήταν η πρόκριση για τις Μπόντο Γκλιμτ, Καραμπάγκ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ, οι οποίες επιβλήθηκαν των Ζάλγκιρις, Φερεντσβάρος και Λουντογκόρετς αντίστοιχα. Από την άλλη η Ρέιντζερς, αν και εκτός έδρας είχε ηττηθεί με 2-0 από την Ουνιόν, το "χρυσό" γκολ του Τίλμαν στο 78' τής χάρισε την πρόκριση.

Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση ανάμεσα σε Αϊντχόφεν και Μονακό (2-2 κανονική διάρκεια), όπως και μεταξύ της Στούρμ Γκρατς και Ντινάμο Κιέβου (1-0 κανονική διάρκεια).

Στον έξτρα χρόνο οι Ολλανδοί με τον Ντε Γιονγκ στο 109' εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα playoffs, ενώ στον άλλο αγώνα την πρόκριση πήρε η Ντινάμο Κιέβου, κάνοντας την ανατροπή με 2-1, χάρη στα γκολ των Βιβτσαρένκο και Τσιγκάνκοφ.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου