Πάνε για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς χωρίς τους κόουτς τους Απόλλων και Ομόνοια

Έτοιμοι να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς είναι Ομόνοια και Απόλλωνας, όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στην ΑΕΚ Αρένα για το Σούπερ Καπ. Πάντως οι δυο ομάδες θα κοντραριστούν για έβδομη φορά στην ιστορία τους, με την πλάστιγγα να γέρνει στους πράσινους, καθώς και τις έξι προηγούμενες φορές η κούπα βάφτηκε πράσινη. 

Η ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες άρχισε με τον αγώνα για την Ασπίδα Πάκκου τη σεζόν 1966/67, με την Ομόνοια, ως πρωταθλήτρια, να επικρατεί του κυπελλούχου Απόλλωνα στο ΓΣΠ (3-1). Δεκαέξι χρόνια μετά, για την Ασπίδα Στυλιανάκη, η ιστορία επαναλήφθηκε, σε διαφορετικό γήπεδο (Μακάρειο) και σκορ (2-0).

Ακολούθησαν δύο αγώνες στη δεκαετία του ’90 (1991/92, 1994/95), πάντα με την Ομόνοια να επικρατεί, ενώ στον πρώτο αγώνα του 21ου αιώνα μεταξύ των δύο ομάδων για το Σούπερ Καπ (2001/02) η Ομόνοια επικράτησε με 1-0.

Η τελευταία φορά που, Ομόνοια και Απόλλωνας διεκδίκησαν την Ασπίδα, ήταν πριν από ένδεκα χρόνια (2010/11), με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο (1-1) και τους πράσινους να υπερισχύουν στη διαδικασία των πέναλτι (3-2).

Συνοπτικά η προϊστορία Ομόνοιας – Απόλλωνα στο Super Cup:

  • 1966-67 ΓΣΠ Ομόνοια – Απόλλων 3-1
  • 1982-83 Μακάρειο Ομόνοια – Απόλλων 2-0
  • 1991-92 Μακάρειο Ομόνοια – Απόλλων 4-0
  • 1994-95 Μακάρειο Ομόνοια – Απόλλων 2-1
  • 2001-02 ΓΣΠ Ομόνοια – Απόλλων 1-0
  • 2010-11 ΓΣΠ Ομόνοια – Απόλλων 1-1 (πέναλτι: 3-2)

Στις κερκίδες ο Καταλά, στον πάγκο ο Μακρίδης για Απόλλωνα

Σελίδα στην ιστορία του γύρισε ο Απόλλωνας, αφού μετά το διαζύγιο με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, αναμένεται να δώσει τα χέρια με τον νέο του προπονητή, Νταβίντ Καταλά. 

Οι πρωταθλητές, τα βρήκαν σε όλα με τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος είναι γνώριμος στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου, από τη θητεία που πραγματοποίησε στην ΑΕΚ. 

Μάλιστα, ο 42χρονος προπονητής, αναμένεται ότι θα βρίσκεται στην Αρένα για να παρακολουθήσει από την κερκίδα την νέα του ομάδα που πρόκειται να αναλάβει, ενώ τα ηνία του πάγκου στο παιχνίδι, θα έχει ο Κωνσταντίνος Μακρίδης, ο οποίος ήταν στο τεχνικό επιτελείο του Τσόρνιγκερ ως βοηθός προπονητής και θα βρίσκεται στο πλευρό του Καταλά.

Πρόβα τζενεράλε για Ομόνοια-Τιμωρημένος ο Λένον

Σημαντικό χαρακτηρίζεται το παιχνίδι-τελικός για την Ομόνοια κόντρα στον Απόλλωνα, καθώς οι πράσινοι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, πριν από τα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Γάνδη για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. 

O Νιλ Λένον, έχει καταστρώσει ήδη τα πλάνα του για το παιχνίδι των πρασίνων, ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε «μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο επιθετικό τρίτο. Στην τελική πάσα και κυρίως στην κατοχή της μπάλας. Αυτά θα πρέπει να βελτιωθούν. Έχουν κάποιους γρήγορους παίκτες, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα είμαστε πειθαρχημένοι στην άμυνα μας. Όπως ακριβώς σχεδιάζουμε κάθε παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα. Η συγκέντρωση είναι επίσης σημαντική. Όμως, διακυβεύεται ένας τίτλος και θα είναι ωραίο να το κερδίσουμε».

Πάντως, ο Ιρλανδός τεχνικός δεν θα είναι στον πάγκο της Ομόνοιας, αφού είχε αποβληθεί στον τελικό κυπέλλου και έτσι θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την κερκίδα. Στον πάγκο του τριφυλλιού θα βρίσκονται οι Μάριος Νικολάου και Γκάρι Πάρκερ. 

Αναλυτικά η διαιτητική ομάδα του αγώνα για το Super Cup:

  • Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
  • Βοηθοί διαιτητές: Μάριος Καλογήρου, Χαράλαμπος Γεωργίου
  • 4ος διαιτητής: Μάριος Χριστοφόρου
  • VAR: Δημήτρης Σολωμού
  • AVAR: Παύλος Γεωργίου
  • Παρατηρητής: Ανδρέας Γεωργίου

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια