«Πέντε θέματα ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα ενόψει του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ένα. Τουλάχιστον 1.500 οπαδούς του θα έχει στο πλευρό του ο Ολυμπιακός την Πέμπτη στη Λευκωσία για το παιχνίδι του με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Αυτά είναι τα εισιτήρια που συμφώνησαν οι δύο σύλλογοι να πάρει ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Δύο. Ο Κάρλος Κορμπεράν έστειλε το βοηθό του και πήγε και είδε τον πρωταθλητή Κύπρου στον αγώνα για το Σούπερ Καπ με την Ομόνοια. Ένας από τους καλύτερους παίκτες του Απόλλωνα ήταν ο σκόρερ του 1-0, Νταμπό, όμως τραυματίστηκε και δεν θα παίξει εναντίον του Ολυμπιακού, στο πρώτο ματς.

Τρία. Πώς ήρθαν τα πράγματα και εν τέλει Ολυμπιακός και Απόλλωνας θα έχουν δύο νεαρούς Ισπανούς προπονητές στον πάγκο τους, από εκεί που είχαν τον Πορτογάλο Μαρτίνς και τον Γερμανό Τσόρνιγκερ, με τους οποίους μάλιστα πήραν το πρωτάθλημα τον περασμένο Μάιο. Και τους δύο τους έφαγε η Μακάμπι Χάιφα, με τις τεσσάρες που τους έριξε! Στον Μαρτίνς μέσα στο Καραϊσκάκη και στον Τσόρνιγκερ μέσα στη Χάιφα. Έτσι, ο μεν Απόλλωνας θα έχει στον πάγκο τον 42χρονο Ισπανό Καταλά, ο δε Ολυμπιακός τον 39χρονο συμπατριώτη του Κορμπεράν! Λες και ο κυπριακός σύλλογος πήρε Ισπανό, επειδή θα έπαιζε εναντίον του Ολυμπιακού που είχε πάρει νωρίτερα Ισπανό! Με το φοβερό να είναι ότι ο Καταλά θα παίξει για πρώτη φορά σε αγώνα Κυπέλλων Ευρώπης εναντίον του Ολυμπιακού, όπως κι ο Κορμπεράν έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη εναντίον της Σλόβαν!

Με τον Καταλά να είναι ακόμη πιο άπειρος από τον Κορμπεράν, καθότι η μοναδική έως τώρα προπονητική εμπειρία του ήταν η παρουσία του στην περασμένη σεζόν στην ΑΕΚ Λάρνακα, από την οποία απολύθηκε μάλιστα στις 21 Μαρτίου, έχοντας την 4η στη βαθμολογία, εφτά πόντους πίσω από τον Απόλλωνα, δύο από τον ΑΠΟΕΛ και έναν από τον Άρη Λεμεσού. Με την δε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία η ΑΕΚ βελτιώθηκε και τερμάτισε στη 2η θέση τελικά, μπροστά από ΑΠΟΕΛ και Άρη Λεμεσού, και τέσσερις πόντους πίσω από τον Απόλλωνα.

Ο Κορμπεράν μπορεί να θεωρηθεί αρκετά πιο έμπειρος από τον Καταλά, υπό την έννοια ότι πέραν των δύο ομάδων στις οποίες είχε δουλέψει στην Κύπρο πριν λίγα χρόνια, ήταν στον πάγκο της Χάντερσφιλντ ολόκληρη την προηγούμενη διετία. Μία Χάντερσφιλντ την οποία παρέλαβε στην 18η θέση, στην οποία είχε τερματίσει τη σεζόν 2019-20 (μόλις τρεις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη), με τον Ισπανό να πιάνει δουλειά σε αυτή τον καλοκαίρι του 2020.

Η πρώτη σεζόν (2020-21) ήταν δύσκολη για τον Κορμπεράν, με τη Χάντερσφιλντ να συνεχίζει στο ίδιος μήκος κύματος και να τερματίζει στην 20η θέση, έξι πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η περασμένη όμως σεζόν (2021-22) ήταν αποθεωτική για τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς η Χάντερσφιλντ έφτασε στην 3η θέση της Τσάμπιονσιπ, πίσω μόνο από τις επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ Φούλαμ και Μπούρνεμουθ! Στα δε μπαράζ αρχικά απέκλεισε τη Λούτον και στον τελικό έχασε «στη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας» από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Τέσσερα. Παρεμπιπτόντως, ο Απόλλων απέκτησε με τη φόρμουλα του δανεισμού από την Σλόβαν τον Νιγηριανό σέντερ φορ Χέντι, που τον προηγούμενο Αύγουστο είχε σκοράρει με την ομάδα της Μπρατισλάβας στο 2-2 με τον Ολυμπιακό στην Σλοβακία, ενώ στο 3-0 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη είχε μπει αλλαγή στο 65’. Ο Χέντι δεν έχει δηλωθεί στην αρχική λίστα του Απόλλωνα, μπορεί όμως να δηλωθεί την Τετάρτη.

Πέντε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την άλλη μεταγραφή του πρωταθλητή Κύπρου, τον Ισπανό μέσο Ρέθιο, ο οποίος σημειωτέον ήταν πέρυσι συμπαίκτης του Ραντζέλοβιτς στη Λεγκανές, στη Β' κατηγορία της Ισπανίας, με τους δύο παίκτες να έχουν 17 και 18 αντίστοιχα συμμετοχές σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας με την ομάδα της Μαδρίτης.

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»