O Ρισβάνης τα είπε... χαρτί και καλαμάρι στην Ελλάδα για τον Απόλλωνα

Τη δική του ανάλυση για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, απέναντι στον Απόλλωνα, έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Σπύρος Ρισβάνης, μιλώντας στην sportday. 

O Ρισβάνης, μπορεί εδώ και μερικές εβδομάδες να μετακόμισε στη Σλοβακία για λογαριασμό της Ντουνάισκα Στρέντα, την προηγούμενη διετία όμως υπήρξε μόνιμος κάτοικος Κύπρου, φορώντας τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Αυτούσια η συνέντευξή του:

Ο Σπύρος Ρισβάνης κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από την Ντουνάισκα Στρέντα.

Έχοντας, λοιπόν, αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού σε «καυτά» ντέρμπι του πρωταθλήματος της Μεγαλονήσου, ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός (και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού) μοιάζει ιδανικός να μας αναλύσει τους πρωταθλητές Κύπρου.

H αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play offs του Europa League, μάλιστα, εμφάνισαν αρκετές μεταλλάξεις στην απόδοσή τους και μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα… έριξαν ταχύτητα προς το φινάλε της σεζόν. Οι υπόλοιποι μνηστήρες του τίτλου, όμως, δεν κατάφεραν να τον απειλήσουν και έτσι ο Απόλλωνας στέφθηκε πρωταθλητής μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Για το πως συνέβη αυτό… η απάντηση από τα χείλη ενός αντιπάλου:

Σπύρο πώς κατάφερε ο Απόλλωνας να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος; Τι ήταν αυτό που διέθετε και ξεπέρασε τις παραδοσιακές δυνάμεις του νησιού;

Ξεκίνησε με ένα πολύ καλό σερί στην αρχή του πρωταθλήματος, κάτι που τον βοήθησε να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία, όταν έκανε την “αγωνιστική κοιλιά”, όπως λέμε. Υπήρξε ένα διάστημα όπου δεν μπόρεσε να κάνει νίκη για 9 σερί παιχνίδια, αλλά λόγω του καλού του ξεκινήματος, αυτό τελικά δεν του κόστισε. Μπορεί να μειώθηκε η διαφορά του από τις άλλες ομάδες στους 2-3 βαθμούς, όμως εκεί έβγαλε τα στοιχεία που είχε δείξει από το ξεκίνημα και κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα.

Ποια είναι αυτά τα δυνατά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξει και ο Ολυμπιακός;

Είναι ιδιαίτερα καλή ομάδα στην αντεπίθεση. Δίνει χώρο στον αντίπαλο και χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις. Αυτό πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός και να μην παρασυρθεί από τον τρόπο παιχνιδιού του Απόλλωνα. Επίσης οι παίκτες του μπαίνουν δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες και τους χαρακτηρίζει το πάθος. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που επίσης πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός και να μην θεωρήσει ότι θα έχει εύκολο έργο.

Ποιοι παίκτες του Απόλλωνα είναι αυτοί που ξεχωρίζουν, έτσι όπως τους αντιμετώπισες κι εσύ;

Πολύ καλός είναι ο τερματοφύλακας Δημητρίου, ο οποίος πέρσι έκανε φανταστική σεζόν. Από κει και πέρα ξεχωρίζει στην άμυνα ο Γάλλος Ρομπέρζ, ο οποίος είναι και από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας. Είναι αυτός που ουσιαστικά κατευθύνει όλη την άμυνα. Επικίνδυνος επίσης μπορεί να αποδειχθεί και ο Ντιγκινί. Αυτοί οι τρεις, μαζί με τον Αλμπάνη, ο οποίος όμως δεν είναι πλέον στην ομάδα, ήταν και οι παίκτες που ξεχώρισαν ιδιαίτερα πέρσι και πάνω τους στηρίχθηκε ο Απόλλωνας για να κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Πως είναι τώρα η κατάσταση στις τάξεις του Απόλλωνα και πως περιμένουν τα ματς με τον Ολυμπιακό;

Έχω φύγει πλέον από την Κύπρο και δεν μπορώ να γνωρίζω πως ακριβώς είναι η κατάσταση. Σίγουρα πάντως, επειδή ο Απόλλωνας έχει κόσμο και φανατικούς οπαδούς, θα περιμένουν πως και πως τα ματς αυτά. Η προοπτική της συμμετοχής σε ομίλους δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχει ο κόσμος για την ομάδα, σαφέστατα θα δημιουργήσει και ανάλογο κλίμα στις εξέδρες.

Πες μου τώρα και για τη δική σου απόφαση να φύγεις από την Κύπρο και να πάρεις μεταγραφή στη Σλοβακία.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφασή μου. Ήρθα σε μια ομάδα που είναι οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα. Διαθέτει ένα εξαιρετικό γήπεδο, αλλά κυρίως υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που κάνουν τη ζωή μας και φυσικά τη δουλειά μας ευκολότερη. Επίσης έχει και κόσμο που την ακολουθεί παντού και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πάντοτε μετράει.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους δεν σκέφτηκες να γυρίσεις στην Ελλάδα;

Είχα πει ότι με ενδιαφέρει πρώτα το εξωτερικό και μετά η Ελλάδα. Από τη στιγμή που βρήκα μια ομάδα όπως η Ντουνάισκα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Η ομάδα μου προσφέρει τα πάντα και πλέον στόχος μου είναι να κερδίσω έναν τίτλο με τη φανέλα της και φυσικά να κάνω και το βήμα παραπάνω.

Πηγή: sportday

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς