Αναξιόπιστο θεωρεί το κυπριακό ποδόσφαιρο το 80% των Κυπρίων, σύμφωνα με έρευνα

Αναξιόπιστο θεωρεί το κυπριακό ποδόσφαιρο το 80% των Κυπρίων, ενώ σε μεγάλο ποσοστό θεωρεί πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα διαπλοκής, για τα στημένα παιχνίδια και τη διαιτησία. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα παγκύπριας έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία L.S. Prime Market Research & Consulting Ltd για λογαριασμό του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη δημοσιογραφική Εστία, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορά το κυπριακό ποδόσφαιρο και τους αθλητικούς θεσμούς. Όπως είπε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, η έρευνα εμπλουτίζει τις πληροφορίες για το κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ σημείωσε ότι κίνητρο του Συνδέσμου για τη διενέργεια της έρευνας είναι η βελτίωση του αθλήματος.

Μέσα από τα ευρήματα της έρευνας εξάγονται μια σειρά από συμπεράσματα. Πρώτον, το φίλαθλο κοινό της Κύπρου είναι κυρίως άντρες, αλλά με υψηλά σχετικό ποσοστό και στις γυναίκες, δεύτερον, το φίλαθλο κοινό θεωρεί σε ένα συντριπτικό ποσοστό ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά κακώς έχοντα, ενώ πιστεύει επίσης ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά τη διαπλοκή, τα στημένα και τη διαιτησία. Ακόμη, με βάση την έρευνα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς του ποδοσφαίρου, αλλά την ίδια ώρα εμπιστεύονται τις διοικήσεις των ομάδων τους.

Ένα άλλο εύρημα της έρευνας είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κοινού συμφωνεί ότι οι παροχές στους αθλητές θα πρέπει να είναι ίσες ανεξαρτήτως φύλου, ενώ σε σχέση με τη διεξαγωγή των αγώνων, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (8 στους 10) δηλώνει ξεκάθαρα ότι η ώρα προτίμησης για έναρξη των αγώνων το καλοκαίρι είναι από τις 20:00 το βράδυ και μετά. Επίσης, η διαφορά σε αξιοπιστία του ποδοσφαιρικού προϊόντος της χώρας φαίνεται εξόφθαλμα όταν συγκριθεί με τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπου οι διαφορές είναι συντριπτικές. Συμβαδίζουμε με την Ελλάδα σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας, γύρω στο 20% θεωρούν αναξιόπιστα τα πρωταθλήματα αυτά, ενώ Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία απολαμβάνουν εμπιστοσύνης σε ποσοστό 80-90%.

ΚΟΠ, Εκτελεστική της ΚΟΠ, Δικαστική της ΚΟΠ, Διαιτησία και Επιτροπή Διαιτησίας έχουν αρνητική εικόνα στο κοινό της Κύπρου, καθώς τους πιο πάνω θεσμούς δεν τους εμπιστεύονται καθόλου, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 41 έως 48%.

Σε ένα άλλο εύρημα, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 59% ότι η Αρχή Αδειοδότησης επιθεωρεί τα γήπεδα/στάδια στην Κύπρο με μεγάλη επιείκεια. Ενδιαφέρον υπάρχει και στην εικόνα που έχουν οι πολίτες για το έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του αθλητισμού στην καταπολέμηση και εξιχνίαση των στημένων αγώνων, καθώς μόλις το 22% το θεωρεί πολύ θετικό ή θετικό, ενώ αντίθετα 73% θεωρεί το έργο της Επιτροπής αρνητικό ή και πολύ αρνητικό.

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί πως το 45% θεωρεί κακούς τους χειρισμούς του ΚΟΑ στο θέμα του νέου γηπέδου της Λεμεσού, 24% μέτριους και 21% καλούς.

Τέλος, σε γενικές γραμμές, το κοινό έχει μια θετική εικόνα για τον ΠΑ.Σ.Π. με το ποσοστό να ανέρχεται στο 61%, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν σε λεπτομέρεια τη δράση του.

Το μέγεθος του δείγματος ήταν 1044 πετυχημένες (τηλεφωνικές) συνεντεύξεις. Η δειγματοληψία ήταν τυχαία πολυσταδιακή. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές. Οι συμμετέχοντες ήταν άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Η περίοδος συλλογής των δεδομένων ήταν 25 – 29/7/2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια