Ξημερώματα, έδωσαν δικαιώματα για το Τσίρειο-Αλά καρτ αποφάσεις και διαμαρτυρίες

Μπόλικες αντιδράσεις προκάλεσε ο χειρισμός του Τσίρειου Σταδίου, μετά και τη sold-out συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού, με guest τον Σάκη Ρουβά, και την Josephine, FY και Kings, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο στάδιο της Λεμεσού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαμός στη δυτική του Τσιρείου για Αργυρό-Ασφυκτικά γεμάτο το γήπεδο (pics)

Στη δυτική εξέδρα του Τσιρείου, βρέθηκαν πέραν των έξι χιλιάδων για να παρακολουθήσουν τη συναυλία, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ποδοσφαιρικού κοινού, καθώς τις προηγούμενες ημέρες το στάδιο κρίθηκε ακατάλληλο για να έχει 100% πληρότητα σε κάθε κερκίδα.

Αποτελεί γεγονός, πως μετά και τη χθεσινή συναυλία, όπου στο Τσίρειο φιλοξενήθηκαν έξι χιλιάδες άτομα, οι αρμόδιοι ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Κι αυτό γιατί το στάδιο της Λεμεσού τον περασμένο Μάϊο, είχε κριθεί κατάλληλο για να έχει πληρότητα 100%, ενώ τον Αύγουστο κρίθηκε ακατάλληλο, με τους αρμόδιους να μειώνουν τη χωρητικότητα στο 50%. 

Μάλιστα, την προηγούμενη Κυριακή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ΑΕΛ-Ένωση, μια φωτογραφία ήρθε να αποδείξει την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το γήπεδο.

Επιπλέον, σαν να μην έφταναν όλα αυτά τις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, το Τσίρειο στάδιο κρίθηκε κατάλληλο για να φιλοξενήσει πέραν των έξι χιλιάδων, με 100%. 

Ωστόσο, την Κυριακή 11η Σεπτεμβρίου που ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια μερίδα οπαδών της ομάδας της Λεμεσού θα πρέπει να μετακινηθεί στην Ανατολική εξέδρα, καθώς η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων επέβαλε μόνιμο περιορισμό χρήσης του 50% της χωρητικότητας στα άνω διαζώματα του Τσιρείου, για λόγους ασφαλείας.

Ως εκ τούτου δημιουργείται το ερώτημα, πώς θα γίνει ο διαχωρισμός των κερκίδων, δεδομένου ότι ο Απόλλωνας έχει εκδώσει πέραν των επτά χιλιάδων εισιτηρίων διαρκείας, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις διαθέσιμες θέσεις στη Δυτική κερκίδα του γηπέδου. Το σενάριο για διαχωρισμό της Ανατολικής Εξέδρας, που θα φιλοξενούνται οι οπαδοί της Ομόνοιας, με κώνους, όπως συνέβη στο παιχνίδι ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ένωση, μοιάζει ουτοπικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στους αγώνες είναι επικίνδυνο το Τσίρειο, αλλά στη συναυλία του Αργυρού μάλλον... όχι

Επίσης, δημιουργείται το μεγάλο ερώτημα ότι στην χθεσινή συναυλία δεν τέθηκε το θέμα ασφάλειας, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα τεθεί;

«Αν δεν το εφάρμοσαν οι διοργανωτές, εμείς τι φταίμε»

Κληθείς να αναφερθεί στο θέμα ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, επιρρίπτει τις ευθύνες στην Αρχή Αδειοδότησης. «Εμείς ως ΓΣΟ, είχαμε κάνει ένα συμβόλαιο με την Εταιρεία και στην Εταιρεία θέσαμε ως παράδειγμα την επιστολή της Αρχής Αδειοδότησης με τον χάρτη. Αν δεν το εφάρμοσαν οι διοργανωτές, εμείς τι φταίμε. Δεν ξέρω αν υπάρχει παρανομία, εμείς τους δώσαμε τις προδιαγραφές με τους χάρτες και τις λεπτομέρειες για το 50% χωρητικότητας στο άνω διάζωμα. Θα μιλήσουμε με τον δικηγόρο τους και αν ευθύνονται κάποιοι ας τους βρουν», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Προσθέτοντας πως «υπάρχει ασφάλεια και αποδείχθηκε με τους τρεις τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος του Απόλλωνα όπου το γήπεδο ήταν γεμάτο, πληρώσαμε ένα σεβαστό ποσό για έλεγχο και η Αρχή Αδειών είπε θα το δούμε σε μεταγενέστερο στάδιο. Και τελευταία στιγμή κρίθηκε πως υπάρχει θέμα. Το είπα πολλές φορές και δεν ακούει κανένας, τι άλλαξε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα; Θέλουμε τη συμπαράσταση των ομάδων».

Παράλληλα, ο κ. Τσολάκης αναφέρει ότι «ούτε έχει την ευθύνη ο ΓΣΟ για τη συναυλία, εμείς τους δώσαμε γραπτώς τι πρέπει να τηρηθεί. Εφόσον υπάρχει ασφάλεια και η συμπληρωματική έκθεση του Μηχανικού μας γιατί δεν αφήνουν τις ομάδες να αγωνιστούν όπως αγωνίζονταν πριν από τις 30 Ιουνίου. Το Τσίρειο δεν έχει κανένα πρόβλημα, πρέπει να μας δώσουν την άδεια και να αφήσουν τις ομάδες να αγωνίζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπάθωσαν οι Απολλωνίστες-«Πώς γίνεται να κάνετε διαχωρισμό κερκίδας με κώνους;»

«Να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε πως «είναι ένα ζήτημα η ασφάλεια, είτε πρόκειται για φιλάθλους, είτε πρόκειται για μουσικόφιλους. Να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και από την άλλη να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία του πολίτη».

Όπως είπε, ακόμη, ο κ. Νικολαϊδης, «το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι μία ανάγκη, η οποία καλύπτεται μετά από πάρα πολλά χρόνια και το αναμένουμε με χαρά και ελπίζω σύντομα να αρχίζει να λειτουργεί έστω με κάποιες μικρές ατέλειες που θα τελειώσουν κι αυτές σύντομα. Αντιλαμβάνεστε πόσο αντιπαραγωγικό είναι για μία ομάδα της Λεμεσού να παίζει ένα διεθνές παιχνίδι εκτός πόλης».

«Πώς γίνεται να κάνετε διαχωρισμό κερκίδας με κώνους;»

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του Απόλλωνα, για τη διαχείριση του Τσίρειου Σταδίου, αλλά και τον διαχωρισμό του κόσμου με κώνους. 

Σε ανακοίνωση τους οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της Λεμεσού να αναφέρει «με έντονη δυσαρέσκεια βλέπουμε και ακούμε πολλά τις τελευταίες μέρες. Τόσα πολλά, που αν και ανεχτήκαμε πολλάκις τις άπειρες ματσαράγγες σας, ήρθε η ώρα να σας βάλουμε φρένο. Νιώθουμε έντονα το χρέος λοιπόν σαν ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. να τοποθετηθούμε τόσο για τα καραγκιοζιλίκια του Τσιρείου, όσο και τους "αρμόδιους" που ευθύνονται γι'αυτή τη φαρσοκωμωδία.

Η προκλητικότητα, οι σκοπιμότητες, η ανικανότητα ... μας αφήνουν άναυδους.

Πώς γίνεται ρε ... να κάνετε διαχωρισμό κερκίδας με κώνους και επιλεκτικά να "εγγυείστε" την ασφαλή διεξαγωγή ενός αγώνα;

Πώς γίνεται ρε ανίκανοι σε ένα "στάδιο" Α' Κατηγορίας να φεύγει κομμάτι από το γρασίδι εν ώρα αγώνα και να έχετε το θράσος να παραμένετε στα πόστα σας;;

Ξεπεράσατε κάθε μα κάθε όριο, ακόμη κι αν μας δώσατε το δικαίωμα χρόνια τώρα να περιμένουμε τα πάντα που την συνεπαρτζιά σας.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήρθε με την περιβόητη soldout συναυλία στο κατα τ'άλλα γερασμένο και ετοιμόρροπο Τσίρειο.

Πώς γίνεται ρε ... να γεμίζετε ασφυκτικά για συναυλία ένα γήπεδο που οι ίδιοι κρίνατε ακατάλληλο, ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζετε μια ολόκληρη πόλη να μπει κανονικά στο ίδιο γήπεδο για ποδοσφαιρικούς αγώνες;;

Δεν υπάρχουν αλλά λόγια να αντικατοπτρίσουν την ηλιθιότητα σας πλέον θα μιλήσουν οι πράξεις, απλά ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.

Υ.Γ. ΑΝ ΑΠΟΨΕ ΚΑΤΕΡΕΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;;

Υ.Γ. « THIS IS CYPRUS» όμως έτσι;;

Υ.Γ. ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ». 

«Κοροϊδεύουν το φίλαθλο κοινό του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και της Λεμεσού»

Σε επίσημη του τοποθέτηση ο Απόλλωνας, κάνει λόγο για αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που έχουν ως στόχο να πλήξουν το ποδόσφαιρο.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της λεμεσιανής ομάδας αναφέρει ότι «γνωρίζαμε ότι δεν θα εφαρμοζόταν τίποτα. Κάποιοι κοροϊδεύουν το φίλαθλο κοινό του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και της Λεμεσού. Πως γίνεται να διασκεδάζουν για τέσσερις ώρες στην κατάμεστη Δυτική; Μιλάμε για αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που έχουν ως στόχο να πλήξουν το ποδόσφαιρο. Είναι μια εσκεμμένη απόφαση για το κακό του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Πως γίνεται να βάζεις 8.000 στη συναυλία και στο ποδόσφαιρο να υπάρχουν περιορισμοί. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να πάει ο κόσμος του Απόλλωνα στο γήπεδο».

«Μεγάλη ευθύνη για τα όσα έγιναν ψες στη συναυλία έχει ο ΓΣΟ»

Από την πλευρά της η ΑΕΛ, τονίζει πως θα καταθέσει και γραπτώς τις θέσεις της σε όλες τις αρμόδιες αρχές.            

Σε γραπτή δήλωση του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ αναφέρει ότι «αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ένα τεράστιο φιάσκο, μια μεγάλη κοροϊδία, προς τα Σωματεία της Λεμεσού αλλά και προς τον κόσμο της Λεμεσού και  δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο. Δεν πρόκειται  να δεχτούμε καμία δικαιολογία και κανένα ψέμα από τις Αρμόδιες Αρχές».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η αντίδραση μας θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.  Η ΑΕΛ θα στείλει επιστολές με τις γραπτές μας θέσεις,  προς όλες τις Αρμόδιες Αρχές, στο ΓΣΟ, στον ΚΟΑ και όπου αλλού χρειάζεται. Δεν πρόκειται πλέον να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση με το Τσίρειο στάδιο. Παίζουν με τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του κόσμου της Λεμεσού».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΛ τονίζει ότι μεγάλη ευθύνη για τα όσα έγιναν ψες στη συναυλία έχει ο ΓΣΟ. «Έχει επίσης και την ευθύνη της άθλιας κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του σταδίου. Έχουμε τραυματίες ποδοσφαιριστές εξαιτίας της άθλιας κατάστασης του αγωνιστικού χώρου».

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ