Όλα στραβά και ανάποδα-Οι οκτώ βαθμοί που χάθηκαν είναι το λιγότερο

Όλα στραβά κι ανάποδα πήγαν το βράδυ της Πέμπτης για τις κυπριακές ομάδες που μας εκπροσώπησαν στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και στις τρεις ομάδες μας, για διαφορετικούς λόγους επικρατεί εκνευρισμός για τον τρόπο με τον οποίο κύλησε η πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League για ΑΕΚ και Ομόνοια και του Europa Conference League για Απόλλωνα.   

Σαν να μην έφταναν τα κακά αποτελέσματα, οι ομάδες μετρούν κι απώλειες, αφού στο ΓΣΠ αποχώρησε τραυματίας ο Φαμπιάνο, ενώ στο Λίχτεστάιν, ο Νταβίντ Καταλά, είδε ακόμα ένα επιθετικό, μετά τους Ντιγκινί και Νταμπό να τραυματίζεται και να είναι αμφίβολος για τη συνέχεια. 

Στην ΑΕΚ είδαν στα μάτια την γαλλική Ρεν, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Σανχούρχο στο 33΄ τέσσερα μόλις λεπτά μετά από το τέρμα που δέχθηκαν. Τα έκαναν όλα σωστά, ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα, είδαν την μπάλα να κουνάει τα δίχτυα τον κιτρινοπράσινων. Πιο στεναχωρημένος από όλους θα είναι ο οικονομικός διευθυντής της ομάδας ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έβλεπε μπροστά του τις 200 και κάτι χιλιάδες που χαρίζει το μπόνους ισοπαλίας της UEFA, να εξαϋλώνονται. Επιπλέον ο Όλτρα έχει ενώπιον του μια νέα πρόκληση μετά την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης, να προσγειώσει τους παίκτες του στην κυπριακή επικαιρότητα, να αποβάλει την απογοήτευση και τον εκνευρισμό και να πάει για να κερδίσει τη Νέα Σαλαμίνα που έχει το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές. 

Ακόμα πιο εφιαλτικό ήταν το βράδυ για την Ομόνοια στο ΓΣΠ, όπου τίποτα δεν πήγε όπως τα σχεδίασε ο Λένον. Με φόρα από την τεράστια επιτυχία από τα Play Off και δεδομένης της δυναμικότητας των άλλων δύο ομάδων του ομίλου, όλοι θεωρούσαν πως το παιχνίδι απέναντι στη Σερίφ ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτήσει τους πρώτους της τρεις βαθμούς η ομάδα για να διεκδικήσει με αξιώσεις την τρίτη θέση που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ του Conference. Όχι μόνο η Ομόνοια δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο του αγώνα τους τρεις βαθμούς, αφού βρέθηκε πίσω με γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά είδε τον Φαμπιάνο να αποχωρεί με φορείο για το Νοσοκομείο. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Ομόνοια θα πρέπει να περιμένει τώρα και τη λυπητερή από την UEFA, για τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τον προκλητικό πανηγυρισμό του Ατιέμγουεν, και τη δεκάλεπτη διακοπή που ακολούθησε. 

Κι αν στην ΑΕΚ και την Ομόνοια τα έχουν και με την τύχη, ενδεχομένως οι πράσινοι και με τη διαιτησία για τις ήττες, στον Απόλλωνα τα έχουν με τους εαυτούς τους που δεν κατάφεραν να σκοράρουν και με μια πολύ μέτρια εμφάνιση να μείνουν στο απόλυτο μηδέν με μια ομάδα που όπως αποδείχθηκε και στο τερέν είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. 

Οι γαλάζιοι είχαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στον όμιλο, να μπουν με το δεξί και να δείξουν από την αρχή τις προθέσεις τους για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Το πρώτο ημίχρονο είναι ένα από αυτά που ο Καταλά και οι παίχτες του θα θέλουν να ξεχάσουν νωρίς, αφού σε καμία στιγμή του αγώνα δεν απείλησαν την εστία των αντιπάλων, ενώ και στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έγινε λίγο πιο γρήγορη μετά κι από τις αλλαγές, ουσιαστικά δεν δημιούργησαν ούτε μια κλασική ευκαιρία, πέραν από ένα πολύ καλό σουτ του Ογκεντά. 

Επιπλέον ο Νταβίντ Καταλά, είδε ακόμα έναν εκ των επιθετικών της ομάδας να τραυματίζεται. Με τους Ντιγκινί και Νταμπό να είναι ήδη εκτός, στη λίστα προστίθεται και ο Χέντι, ο οποίος αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό. Πλέον στις τάξεις των κυανολεύκων επικρατεί αγωνία, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας και του ντέρμπι της Λεμεσού με την Ομόνοια. 

Με αυτά τα δεδομένα, η βραδιά για την Κύπρο κύλησε με τον χειρότερο τρόπο και πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι, προκαλεί προβληματισμό και σε σχέση με την κατάταξη της χώρας μας στους πίνακες της UEFA. Μετά κι από τα χθεσινά αποτελέσματα η Κύπρος πλέον βρίσκεται στην 22η θέση κάτι που λιγοστεύει τις πιθανότητες για να πλησιάσουμε τους προπορευόμενους, αλλά δημιουργεί και τον κίνδυνο με κακά αποτελέσματα και την άλλη Πέμπτη να οπισθοχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. 

 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς