«Λιώμα» η κατάσταση με ΓΣΟ, στο VAR οι Αρχές-Ντέρμπι εν μέσω τεταμένου κλίματος

Την ώρα που άρχισε ποινική έρευνα και συνεχίζεται ο σάλος γύρω από την περιβόητη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού με Σάκη Ρουβά, στο κατάμεστο Τσίρειο Στάδιο, έπειτα από την οποία μάλιστα ήρθαν παραιτήσεις από τη διοίκηση του ΓΣΟ, διεξάγεται εν μέσω τεταμένου κλίματος το ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μια αναμέτρηση, που φυσικά έχει το δικό της ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφενός γιατί κοντράρεται ο περσινός πρωταθλητής με την περσινή κυπελλούχο ομάδα και αφετέρου, γιατί τις τελευταίες ημέρες αναπτύχθηκε μια μεγάλη συζήτηση για τη χωρητικότητα και την ασφάλεια του γηπέδου, το οποίο σήμερα θα φιλοξενήσει και τους οργανωμένους οπαδούς. 

Tέσσερις ημέρες μετά τη συναυλία που ξεσήκωσε όχι μόνο τους θεατές, αλλά και τους ποδοσφαιρόφιλους, λόγω της αναίρεσης του 50% της χωρητικότητας στα άνω διαζώματα του Τσιρείου, η Αστυνομία έστω και καθυστερημένα, παρενέβει, αρχίζοντας έρευνα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, που ίσως υπήρξαν, καθότι αγνοήθηκαν μελέτες για το εν λόγω στάδιο, το οποίο δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει πλήρως χιλιάδες κόσμου. Στα πλαίσια της έρευνας, θα διαφανεί ενδεχομένως και ποιος είχε τελικά την ευθύνη σε σχέση με την άδεια που παραχωρήθηκε, αφού ουδείς εμφανίζεται να αναλαμβάνει την ευθύνη, με το μπαλάκι να πηγαινοέρχεται. 

Το ΓΣΟ, μπορεί να αποποιείται των ευθυνών του, ωστόσο τη διοίκηση αφήνουν εκτεθειμένες οι δυο παραιτήσεις που υπήρξαν μετά την περιβόητη συναυλία, αφού έφυγαν πυροβολώντας ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΟ, Πολύδωρος Νεοφυτίδης, καθώς και ο υπεύθυνος ασφαλείας Κώστας Τζιακούρης. Εξάλλου, με ανάρτησή του ο κ. Νεοφυτίδης, έγραψε ότι, «η ζωή είναι πολύτιμη. Επιτέλους αυτοί που παίζουν με ζωές των συνανθρώπων μας ας επιλύσουν το χρόνιο θέμα με το Τσίρειο Στάδιο», γνωστοποιώντας την απόφασή του. Από την άλλη, ο κ. Τζιακούρης, έγραψε πως «οι υπεύθυνοι του σταδίου κρύβονται πίσω από τις πλάτες του υπεύθυνου ασφαλείας του γηπέδου, χωρίς ωστόσο να του παρέχουν καμία στήριξη στην εκτέλεση των καθηκόντων του».

Πάντως, από την πλευρά του ο ΓΣΟ, υπεραμύνεται της θέσεως του, τονίζοντας πως αυτοί έκαναν τη δουλειά τους σωστά και είναι πλήρως καλυμμένοι, αφού όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, υπάρχει συμβόλαιο με τη διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας, το οποίο περιλαμβάνει ειδική παράγραφο για τα θέματα ασφαλείας, στη βάση και του σχετικού πιστοποιητικού της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

Μάλιστα, μέσα σε μόνο μερικές ώρες, σε συνεργασία με τον Απόλλωνα ο ΓΣΟ βρήκε νέο υπεύθυνο ασφαλείας για τον σημερινό αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ντόμινο εξελίξεων, παραιτήσεις στον ΓΣΟ λίγο πριν το ντέρμπι-Έφυγαν πυροβολώντας

Προειδοποίησε ο Απόλλωνας για διακοπή-Αυστηρά μέτρα

Από την πλευρά της η ομάδα της Λεμεσού, ενόψει της αναμέτρησης με την Ομόνοια, κάλεσε το φίλαθλο κοινό το οποίο θα παρευρεθεί στις κερκίδες του Τσιρείου, όπως ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τις υποδείξεις των επιτηρητών και να επιδείξει την απαιτούμενη υπομονή για την καλύτερη εξυπηρέτησή του.

Έκκληση του Απόλλωνα στους οπαδούς του είναι όπως σεβαστούν τον περιορισμό για τη χρήση του 50% των θέσεων των άνω διαζωμάτων των κερκίδων του Τσιρείου γιατί αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει περισσότερος κόσμος από το επιτρεπτό όριο στο άνω διάζωμα τότε ο αγώνας δεν θα ξεκινήσει ή θα διακοπεί. 

Μάλιστα, αυστηρός πρόκειται να είναι ο έλεγχος που θα γίνεται στις εισόδους του γηπέδου σε ότι αφορά την ταξιθέτηση, γι’ αυτό παράκληση της ομάδας, είναι όπως ο κόσμος ακολουθεί τις οδηγίες των επιτηρητών και να επιδείξει την απαιτούμενη υπομονή για την καλύτερη εξυπηρέτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Αργυρό... ελεύθερο από ΓΣΟ το Τσίρειο για οπαδούς χωρίς περιορισμούς

 

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ