Στην αντεπίθεση ο Μάζιτς-«Δεν είμαι Άγιος Βασίλης, να κάνω τα θελήματα τους»

Ξεκάθαρος ήταν από την πλευρά του στο σεμινάριο διαιτησίας που διοργάνωσε η ΕΑΚ σε συνεργασία με την ΚΟΠ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Μίλοραντ Μάζιτς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων για τις επικρίσεις που δέχεται πως, «δεν είμαι Άγιος Βασίλης, να μου στέλνουν γράμματα και να κάνω τα θελήματα τους».

«Η Ομοσπονδία συμφώνησε να αρχίσουμε με νέο αίμα, και αναλόγως δυσκολίας του αγώνα να φέρναμε κάποιους ξένους. Η Κύπρος είναι μία από τις δύο χώρες της Ευρώπης που χρησιμοποιούν ξένους, η άλλη είναι η Ελλάδα.

Η ΟΥΕΦΑ είναι ξεκάθαρη για αυτό. Μου έδωσαν άδεια να ζητήσω ξένους, όμως δεν είναι τόσο απλό. Αυτές οι ανακοινώσεις των ομάδων που απαιτούν σε όλα τα παιχνίδια ξένους διαιτητές είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά δεν θα το κάνω αυτό. Οι ομάδες αρχίζουν να παίζουν έξυπνα. Στέλνουν επιστολές και λένε “δεν θέλω αυτόν και αυτόν τον διαιτητή”. Η λίστα μας με διαιτητές, είναι μικρή και είναι όλοι νεαροί. Ίσως οι νεαρότεροι της Ευρώπης. Όσο καιρό θα είμαι εδώ, ένα μήνα ένα χρόνο, όσο κάτσω δεν πρόκειται να υποκύψω σε αυτές τις πιέσεις. Κάποιοι το κάνουν έξυπνα με επιστολές ότι δεν θέλουν το Α, τον Β, τον Γ διαιτητή για να καταλήξουν σε αυτόν που θέλουν.

Δεν είμαι Άγιος Βασίλης, να μου στέλνουν γράμματα και να κάνω τα θελήματα τους. Είναι ξεκάθαρη τοποθέτηση από μέρους μου. Φέτος ξεκινήσαμε καλύτερα από ότι πέρσι. Θα συνεχίσουμε με ξένους, αλλά αναλόγως αγώνα. Δεν είναι δυνατό να έχουμε σε όλα τα ματς ξένους.

Αν εξαιρέσουμε ένα διαιτητή, όλοι οι υπόλοιποι είναι νεαροί. Έχουμε μια νέα γενιά διαιτητών. Το κριτήριο μου είναι οι απαιτήσεις ενός αγώνα και εάν χρειάζεται κάποιος διαιτητής ειδική διαχείριση. Ακούω πολλούς να τους κατηγορούν ότι δεν έχουν προσωπικότητα. Μου λένε οι διαιτητές ότι παράγοντες τους περιμένουν στα πάρκινγκ και τους εκφοβίζουν. Τα μαθαίνω όλα και προσπαθώ να τους προστατεύσω.

O αγώνας του Απόλλωνα με την Ομόνοια απέδειξε πως έχουμε μερικούς διαιτητές που είναι καλύτεροι από αυτόν που ήρθε. Φανταστείτε αυτά τα λάθη που έγιναν από τους Κροάτες να τα έκαναν Κύπριοι διαιτητές. Ο Κροάτης έφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι σίγουρος πως η νέα γενιά Κύπριων διαιτητών είναι πολύ καλή. Να σας πως ότι ήμασταν κοντά σε συμφωνία με δύο ακόμα χώρες για ανταλλαγή διαιτητών, αλλά αντέδρασαν οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα.

Είχαμε πέρσι μια περίπτωση από έναν παράγοντα που απείλησε ανοικτά διαιτητή, λέγοντας του πως δεν του εγγυάται την ασφάλειά του. Πραγματικά πίστευα πως η Κύπρος το 2022 θα ήταν πολύ διαφορετική. Είμαστε κοντά στους διαιτητές όταν δέχονται πιέσεις, φωνές και παράπονα. Προσπαθούμε με την Ομοσπονδία να τους προστατεύσουμε. Οι διαιτητές δεν είναι του Μάζιτς, είναι του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Τα λάθη που έκαναν στην Κροατία οι διαιτητές μας δεν ήταν τα ίδια με αυτά που έκαναν οι Κροάτες στην Κύπρο. Δυστυχώς δεν είχαν την ίδια τεχνολογία να δουν τις φάσεις. Τα δικά μας τα VAR είναι καλύτερα.

Ήθελα να είμαι ανεξάρτητος και μόνο έτσι θα αποδεχόμουν να είμαι στην Κύπρο. Αν δεν ήμουν ικανοποιημένος θα έφευγα. Ξέρω πως ίσως με αυτά που λέω να έχω περισσότερα προβλήματα, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου. Αργά ή γρήγορα η ΟΥΕΦΑ θα μας απαγορεύσει να φέρνουμε ξένους διαιτητές».

Για το Goal Line Technology: «Θα πρόκειται για μεγάλη επένδυση από την ομοσπονδία. Είχαμε πολλές περιπτώσεις που δεν ξέραμε αν πέρασε η γραμμή. Έχει τοποθετηθεί το Goal Line Technology στο ΓΣΠ και στην ΑΡΕΝΑ για τα ευρωπαϊκά. Όμως δεν έχει σε άλλα γήπεδα και δεν είναι δίκαιο να έχει σε δύο γήπεδα μόνο.

Δεν είμαι σίγουρος πως αν βάλουμε το goal line technology θα το εμπιστευόμαστε στην Κύπρο. Βλέπετε πως και τα οφσάιντ, τραβάμε γραμμές αυτόματα και κάποιοι μας λένε πως δεν είναι σωστές οι γραμμές».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)