Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά για τα επεισόδια στην Αρένα η ΑΕΚ-«Δεν παίρνουμε τον δρόμο της Σαλαμίνας»

  20/09/2022 10:25
Απαντά για τα επεισόδια στην Αρένα η ΑΕΚ-«Δεν παίρνουμε τον δρόμο της Σαλαμίνας»

Απαντά για τα επεισόδια στην Αρένα η ΑΕΚ-«Δεν παίρνουμε τον δρόμο της Σαλαμίνας»

  20/09/2022 10:25

Παίρνει θέση η ΑΕΚ και απαντά στη Νέα Σαλαμίνα, σε σχέση με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον μεταξύ τους αγώνα στο ΑΕΚ Αρένα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. 

Σε ανακοίνωση της η ομάδα της Λάρνακας, αναφέρει πως η ομάδα της Αμμοχώστου επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενώ παράλληλα τονίζει πως καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα επεισόδια και ότι δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον δρόμο της Νέας Σαλαμίνας.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

Είναι με λύπη που γράφουμε αυτή την ανακοίνωση. Δεν είμαστε φίλοι των ανακοινώσεων και των δημοσίων αντιπαραθέσεων. Δυστυχώς όμως η ανακοίνωση του, κατά τα αλλά φίλα προσκείμενου προς εμάς, Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας δεν μας αφήνει άλλη επιλογή.  

Το εγχείρημα να τύχει επίθεσης η υπόληψη του Σωματείου μας και των μελών του ΔΣ δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.  

Καταρχήν σημειώνουμε την αδυναμία μας να αντιληφθούμε τι εξυπηρετεί η ανακοίνωση της Νέας Σαλαμίνας  στο χρονικό σημείο που εκδόθηκε, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης και πρόσωπα έχουν ήδη κατηγορηθεί η/και οδηγηθεί στο Δικαστήριο.  

Άξιο απορίας είναι γιατί η Νέα Σαλαμίνα επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις περί δήθεν άρνησης μας να της παραδώσουμε το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ ενώ γνωρίζει ότι αυτό είναι ήδη μέρος του μαρτυρικού υλικού στην υπό διερεύνηση υπόθεση και η παράδοση του σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο πέρα της αστυνομίας ενδέχεται να είναι και ποινικό αδίκημα.  

Με έκπληξη διαπιστώνουμε την προσπάθεια της Νέας Σαλαμίνας να αφήσει να νοηθεί ότι δεν καταδικάζουμε τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα. Δεν θα αναφερθούμε στους αγώνες που κάναμε για πάταξη της βίας στα γήπεδα, ούτε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε από τα πρώτα Σωματεία που υιοθέτησαν την ταυτοποίηση φιλάθλων.  Τα επεισόδια τα έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή την μέρα του αγώνα και την αμέσως επόμενη, έχουμε παρέχει κάθε βοήθεια στις αστυνομικές αρχές στα πλαίσια την ποινικής διερεύνησης και είναι εκ του περισσού να δηλώσουμε εκ νέου ότι είμαστε κάθετα και οριζόντια εναντίον κάθε μορφής βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται. 

Είναι δε ανάξιο αναφοράς το σχόλιο περί συνθημάτων που ενδέχεται να εκστομίσαν η χειρονομίες στις οποίες προέβησαν κάποιοι. Διερωτόμαστε αν εμείς τα Σωματεία θα εισέλθουμε σε αυτού του επιπέδου αντιπαράθεση και θα ασχοληθούμε με το τι κάνει και τι λέει ο κάθε οπαδός μας στις κερκίδες.  

Δεν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της Νέας Σαλαμίνας και δεν θα ασχοληθούμε με τα γεγονότα. Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας. Όμως σημειώνουμε ότι αυτά έλαβαν χώρα πίσω από την Ανατολική κερκίδα του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ σε χώρο που δεν θα έπρεπε να βρίσκονταν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, παραβιάζοντας το προστατευτικό κιγκλίδωμα, ενώ στην δεύτερη τους φάση, μετά το τέλος του αγώνα, αυτά ήταν μόνο μεταξύ των οπαδών της Νέας Σαλαμίνας και της Αστυνομίας. 

Δεν θα επανέλθουμε στο θέμα ούτε ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας θα προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος. Ελπίζουμε όπως το ίδιο πράξει και η Νέα Σαλαμίνα.

Η ανακοίνωση της Νέας Σαλαμίνας 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ τηρώντας υπεύθυνη και συνετή στάση, απέφυγε να τοποθετηθεί για τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα εντός και εκτός γηπέδου στον αγώνα με την ΑΕΚ Λάρνακας, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Φαίνεται ότι αυτή η υπεύθυνη στάση θεωρήθηκε από κάποιους ως αδυναμία και γίναμε μάρτυρες παραποίησης της αλήθειας.

Το ΔΣ από επιλογή ανέμενε να τοποθετηθεί για τους εξής λόγους:

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε την ένταση, την τόνωση του κλίματος και φανατισμό. Κρίναμε ότι θα έπρεπε να συλλέξουμε πληροφορίες, να τις μελετήσουμε και να τοποθετηθούμε χωρίς συναισθηματισμούς και μακριά από εντάσεις.

Λόγω της έντονης αδικίας που ένιωθε ο κόσμος μας για την άνιση αντιμετώπιση που τύχαμε, πιθανόν να δημιουργείτο περαιτέρω ένταση, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε, ιδιαίτερα εξαιτίας και του αγώνα που ακολουθούσε με Απόλλωνα.

Με τη δήλωση μας αυτή, θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά, χωρίς να αναιρούμε αυτά που δηλώσαμε εξαρχής, πως δυστυχώς οι οπαδοί της ομάδας μας δέχτηκαν αναίτιο, ανελέητο και θρασύδειλο πετροβολισμό από τους αντίπαλους οπαδούς οι οποίοι έστησαν ενέδρα κατά τη διάρκεια προσέλευσης των οπαδών μας  προς το γήπεδο, κάτι που διαφάνηκε και από αρκετά βίντεο που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα.

Δυστυχώς, μετά το πιο πάνω συμβάν ακολούθησε ρίψη χημικών προς το μέρος των οπαδών μας, κάτι που σε συνδυασμό με τον πετροβολισμό που δέχτηκαν, ακόμα και μικρά παιδιά που κινούνταν προς την είσοδο του γηπέδου, οδήγησαν μεγάλη αναταραχή που συνοδεύτηκε από τραυματισμούς (έγινε μεταφορά οπαδών μας στο νοσοκομείο) και δημιουργήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα σε αρκετούς. Ως εκ τούτου, ορισμένοι οπαδοί μας αποχώρησαν από το γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα.  Ένταση υπήρξε και μετά το τέλος του αγώνα, αφού αντί να γίνουν προληπτικές ενέργειες για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, δυστυχώς γίναμε μάρτυρες επανάληψης των πιο πάνω γεγονότων. Είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατόν 30 οπαδοί της ΑΕΚ ανενόχλητοι να βρέθηκαν έξω από την κερκίδα που θα μας φιλοξενούσε «υποδεχόμενοι» τους οπαδούς μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο από τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Σαλαμίνας

Πέραν των όσων έγιναν εξωτερικά του γηπέδου, δυστυχώς λυπηρά περιστατικά παρακολουθήσαμε και από οπαδούς στις κερκίδες του ΑΕΚ Αρένα, αφού μερίδα οπαδών φώναζε ρατσιστικά και προσβλητικά συνθήματα εναντίον των προσφύγων οπαδών της ομάδας μας και ακόμα συγκεκριμένος οπαδός χαιρετούσε ναζιστικά, κάτι που οδήγησε ξανά σε ένταση μεταξύ των οπαδών.

Ξεκαθαρίζουμε πως θεωρούμε η πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ Λάρνακας είναι κόσμος σοβαρός, μυαλωμένος και στηρίζει μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια την ομάδα του και δηλώνουμε σιγουριά ότι καταδικάζει και δεν ενστερνίζεται τέτοιες αήθεις ενέργειες και συμπεριφορές. Εμείς με τη σειρά μας εκφράζουμε την εκτίμηση μας σε αυτό τον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα απομονώσει αυτούς που εκφράζουν αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές.

Το ΔΣ του Σωματείου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει. Η αποσιώπηση τέτοιων γεγονότων δεν είναι αποδεκτή και αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα το χαρακτηρίζουμε ως σκάνδαλο. Αν αποδειχθεί ότι οποιοσδήποτε από το δικό μας οικοδόμημα κατέφυγε σε πράξεις που ξεπερνούν τα όρια εκφράζουμε ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ και τη μη ανοχή μας.

Θα περιμέναμε την επίσημη ΑΕΚ Λάρνακας να καταδικάσει απερίφραστα τα όσα έγιναν, αλλά αντί αυτού, παρατηρήσαμε πως προσέφερε αναίτια κάλυψη στα πιο πάνω περιστατικά και μάλιστα κάλεσε την επίσημη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ να ανακαλέσει τις καταγγελίες της, κάτι που μας λύπησε ιδιαίτερα.  Περιμέναμε πως η επίσημη ΑΕΚ θα ήταν σύμμαχος μας στην προσπάθεια καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών από μερίδα οπαδών της, αλλά παρά τη δημόσια δήλωση εκ μέρους της πως το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ήταν στη διάθεση τόσο της Αστυνομίας, όσο και της επίσημης Νέας Σαλαμίνας και παρά το γεγονός ότι το Σωματείο μας επίσημα ζήτησε τρεις φορές το CCTV, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Ταυτόχρονα, παρά του γεγονότος πως την επόμενη μέρα, η επίσημη ΑΕΚ επικοινώνησε με το Σωματείο μας και υπήρξε συζήτηση για το τι είχε προηγηθεί τη μέρα του αγώνα και συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε κοινή ανακοίνωση καταδίκης των πιο πάνω, στέλνοντας έτσι μήνυμα ενότητας, καλής φιλίας και προτροπής προς όλους / ες να θεωρήσουν τα γεγονότα ως μεμονωμένα χωρίς να δώσουν συνέχεια, την τελευταία στιγμή η ΑΕΚ αρνήθηκε να προχωρήσουμε σε κοινή δήλωση.

Ο λόγος που το Σωματείο μας προβαίνει σήμερα σε ανακοίνωση για τα συγκεκριμένα γεγονότα, είναι πως σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε την εξίσωση των οπαδών της ομάδας μας είτε με αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, είτε με αυτούς που τις ανέχονται και τις καλύπτουν. Δεν αποδεχόμαστε τις δηλώσεις ή δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν τις ανήθικες ενέδρες και επιθέσεις που δέχθηκαν οι οπαδοί μας ως «συμπλοκές» ή ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πρέπει επιτέλους να έχουμε το σθένος να καταδικάζουμε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις χωρίς «ναι μεν, αλλά».

Καλούμε τον μεγάλο κόσμο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ να συνεχίσει να στέκεται δίπλα από την ομάδα μας, καθώς η στήριξη του είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Ο κάθε Σαλαμιναίος και η κάθε Σαλαμιναία να είναι σίγουροι/ες ότι το ΔΣ θα συνεχίσει να περιφρουρεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Σωματείου μας και δε θα επιτρέψουμε σε εξωγενείς παράγοντες και απαράδεκτες συμπεριφορές να καταστρέψουν τη δυναμική που ανέπτυξε η ομάδα μας. Καλούμε επίσης τον κόσμο μας να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε τέτοιες συμπεριφορές και να συνεχίσει είναι δίπλα στο Σωματείο με αθλητοπρέπεια και κόσμια συμπεριφορά, όπως κάνει από τη μέρα της ίδρυσης του.

Τέλος, δηλώνουμε με καμάρι την Βαρωσιώτικη καταγωγή μας και είμαστε περήφανοι που ο προσφυγικός κόσμος μέσα από τους συνοικισμούς κατάφερε να κρατήσει τη σημαία του Σωματείου μας ψηλά!

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας