«Ρονάλντο, Κασεμίρο και Βαράν έχουν 14 ευρωπαϊκά τρόπαια, εμείς έχουμε κύπελλο»

Στην εφημερίδα «Sun» μίλησε ο προπονητής της Ομόνοιας, Νιλ Λένον, με αφορμή το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  

Μάλιστα, ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι «Κυπριακή Κόλαση», ενώ στην συνέχεια αναφέρεται πως «η φλογερή ατμόσφαιρα θα κάνει τον Μαγκουάιρ και τον Ρονάλντο να χάσουν το μυαλό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά από τους παίκτες του να βρουν τον τρόπο να κερδίζουν και εκτός ο Λένον

Ο συντάκτης της «Sun» ενημέρωσε πως οι Ρονάλντο, Κασεμίρο και Βαράν έχουν κατακτήσει 14 ευρωπαϊκά τρόπαια για να πάρει επική απάντηση από τον Λένον, ο οποίος γέλασε και είπε: «όχι και άσχημα, έτσι δεν είναι. Αλλά εμείς κατακτήσαμε το κύπελλο Κύπρου».

«Θα μπορούσαμε να το γεμίζαμε τρείς φορές. Οι οπαδοί μας είναι παθιασμένοι και λατρεύουν τα πυροτεχνήματα και τις φωτοβολίδες», είπε ο Ιρλανδός τεχνικός ανάμεσα σε άλλα και πρόσθεσε: «Για τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας οι αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εντός και εκτός έδρας, είναι εμπειρία ζωής. Άρα, θα είναι έτοιμοι γι’ αυτούς χωρίς να χρειάζεται κάποιο κίνητρο από εμένα», δήλωσε ο τεχνικός των πρασίνων.

Προσθέτοντας πως «στην Ομόνοια δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Η Γιουνάιτεντ θα κοιτάξει για το μάξιμουμ των βαθμών απέναντι σε εμάς, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το αποτρέψουμε. To κυπριακό ποδόσφαιρο δεν έχει μεγάλη φήμη, αλλά το επίπεδο είναι ψηλό. Οι μισθοί είναι υψηλοί, το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι ψηλό και οι 4-5 πρώτες ομάδες θα τερμάτιζαν άνετα στην 3η θέση του σκωτσέζικου πρωταθλήματος».

Για το ρόστερ της Ομόνοιας ο Νιλ Λένον δήλωσε πως «έχουμε ένα πολυεθνικό ρόστερ, συμπεριλαμβανομένων τριών Βρετανών. Άνταμ Μάθιους, Μπράντον Μπάρκερ και  Γκάρι Χούπερ και μερικά σπουδαία ταλέντα από την Κύπρο. Αποκλείσαμε μια βελγική ομάδα, τη Γάνδη, κερδίζοντας εντός και εκτός έδρας για να φθάσουμε στους ομίλους. Ζήτησα μια σέξι κλήρωση και δεν θα μπορούσα να είχα πιο σέξι από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σαν Σεμπαστιάν και φανήκαμε άτυχοι, χάσαμε 2-1. Τώρα, κτίζουμε ενθουσιασμό για τους αγώνες με τη Γιουνάιτεντ.

Για τον Χάρι Μαγκουάιαρ ανέφερε πως ο «ο Χάρι είναι ένας ποιοτικός παίκτης για πολύ καιρό, αλλά φαίνεται να περνάει αυτή τη φάση, απλά δεν μπορεί να τα καταφέρει. Eίναι υπό πίεση τώρα που είναι μια πραγματικά δύσκολη θέση για αυτόν. Δεν βοήθησε τον εαυτό του στον αγώνα με τη Γερμανία, κυρίως στη φάση του πρώτου τέρματος. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι. Ήταν κομβικός ποδοσφαιριστής στην πορεία της Αγγλίας στα τελικά του Euro και τώρα στο Μουντιάλ. Ακόμα έχει την ποιότητα, απλά διανύει μια δύσκολη περίοδο».

Για την πορεία της Μάντσεστερ πρόσθεσε ότι «η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε φρικτό ξεκίνημα. Μετά δεν τα πήγε περίφημα, αλλά κερδίζει με αρκετή συνέπεια. Ο Τεν Χαχ φάνηκε γενναίος που άφησε εκτός ενδεκάδας τους Μαγκουάιρ και Ρονάλντο. Δεν φοβάται να πάρει μεγάλες αποφάσεις προς όφελος της ομάδας. Πέρασαν από μεγάλες περιόδους κρίσης, αλλά πάντα πίστευα ότι κάποιος θα πάει εκεί και θα τους επαναφέρει στις επιτυχίες. Ίσως αυτός να είναι ο Τεν Χαχ».

Σχετικά με τη νίκη της Σέλτικ επί της Γιουνάιτεντ όταν ήταν προπονητής της ο Νιλ Λένον ανέφερε πως «εκείνη ήταν μια σπουδαία ομάδα που κέρδισε το Champions League την επόμενη σεζόν. Και τι δεν θα έδινε η Γιουνάιτεντ για αυτήν την ομάδα τώρα. Δεν παίξαμε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο Νακαμούρα πέτυχε ένα εξαιρετικό φάουλ και ο Αρτούρ απέκρουσε το πέναλτι του Σαχά. Ήταν η πρώτη φορά που προκριθήκαμε από φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι εκείνο το βράδυ μιλούσαν για τη Σέλτικ. Αποδείξαμε ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Δειτε Επισης

BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ
H επεξήγηση της ΚΟΠ για το γκολ της Πάφου κόντρα στον Απόλλων και την παρέμβαση VAR στο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ
Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»
Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει