«Θα απαγορεύσουμε την είσοδο στην Αρένα, ευκαιρία εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου»

Με αφορμή τη ρίψη αντικειμένων και καθισμάτων από τους οπαδούς της Ανόρθωσης, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ, η διαχειρίστρια αρχή του ΑΕΚ Αρένα, BALLTOWN HOLDINGS LTD, αφορμή εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί τις Αρχές να διερευνήσουν εις βάθος την υπόθεση.

Παράλληλα, ενημερώνει πως θα προχωρήσει και η ίδια σε εσωτερική έρευνα και θα απαγορεύσει επ' αόριστον την είσοδο στα πρόσωπα που μετείχαν, ενώ σημειώνει ότι τα όσα έγιναν αποτελούν ευκαιρία για εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ως η διαχειρίστρια αρχή του ΑΕΚ ΑRΕΝΑ, τοποθετούμαστε στα χθεσινά αίσχη ως ακολούθως:

Καλούμε τις αστυνομικές αρχές να προβούν σε εις βάθος διερεύνηση των όσων έλαβαν χώρα, εντός και εκτός γηπέδου, ευελπιστώντας ότι οι συμμετέχοντες θα συλληφθούν και οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δυνάμει του άρθρου 73 του περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμο, θα προχωρήσουμε σε εσωτερική ενδελεχή έρευνα και θα απαγορεύσουμε την επ’ αόριστον είσοδο στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ, στα πρόσωπα για τα οποία θα δημιουργηθούν υποψίες η εύλογη απορία ότι μετείχαν σε πράξεις η ενέργειες που συνιστούν αδίκημα σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου’.

Κρίνουμε ότι τα όσα έγιναν χθες το βράδυ αποτελούν κλασική ευκαιρία εφαρμογής του μέτρου της Kάρτας Φιλάθλου. Καλούμε την αστυνομία, τις αρμόδιες αρχές και το φίλο Σωματείο της Ανόρθωσις να δράσουμε από κοινού και να αρπάξουμε τη ευκαιρία. Ας απομακρύνουμε τους λίγους που αμαυρώνουν το λαοφιλές άθλημα και τα Σωματεία τους και ας στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι δεν θα επιδειχθεί ίχνος ανοχής σε παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.