Εμπλέκουν πολιτικές αποφάσεις και... λύση δύο κρατών με το ΑΕΚ-Φενέρ οι Τούρκοι

Για «πολιτική πρακτική» γύρω από την είσοδο στον αγώνα με την ΑΕΚ κάνει λόγο σύνδεσμος οπαδών της Φενέρμπαχτσε ενώ τ/κ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο ΑΕΚ Αρένα σε οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι δεν έχουν υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».   

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου επιχειρηματιών οπαδών της Φενέρμπαχτσε στα κατεχόμενα, Μπουρτσίν Αλίουστα δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στα δύο σωματεία, τα οποία έχουν πολύ καλές σχέσεις. Ωστόσο, έχει προκύψει επιπλοκή εξαιτίας «πολιτικής απόφασης που έλαβε η ε/κ πλευρά». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημιουργούν κλίμα οι Τούρκοι πριν τον αγώνα της ΑΕΚ-Αντιστρέφει τα πυρά ο ΚΟΑ

«Στείλαμε τους καταλόγους μας πριν δύο εβδομάδες. Μέχρι χθες όλα ήταν εντάξει. Δόθηκε η ενημέρωση ότι θα μπορούσαν να εισέλθουν στον αγώνα ως μέλη του Fun Club της ΚΟΠ όσοι έχουν ταυτότητα της τδβκ. Στείλαμε αυτό τον σύνδεσμο στους οπαδούς μας. Οι μισοί μπόρεσαν να κάνουν την διαδικασία, κάποιοι απορρίφθηκαν» ανέφερε ο κ. Αλίουστα. Όμως, συνέχισε «τη Δευτέρα δόθηκε η ενημέρωση ότι ακυρώθηκε η ιδιότητα του μέλους και εκείνων που έγιναν αποδεκτοί» λέγοντας πως «μόνο με διεθνώς αναγνωρισμένη ταυτότητα ή διαβατήριο θα μπορεί να γίνει είσοδος στον αγώνα». «Αυτή η πρακτική που έγινε 72 ώρες πριν τον αγώνα είναι μια πλήρως πολιτική πρακτική» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Αλίουστα, στο γήπεδο θα μεταβούν 700 άτομα με δικά τους μέσα και 350 μέσω των συνδέσμων. Ωστόσο 150 άτομα συνολικά ενδέχεται τελικά να μην έχουν πρόσβαση στο γήπεδο. 

Ο κ. Αλίουστα ανέφερε επίσης ότι η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε επαφή με την ΑΕΚ για είσοδο στον αγώνα 35 ατόμων που κατάφεραν να εκδώσουν κάρτα φιλάθλου και ότι το κυπριακό σωματείο τους είπε ότι θα τους δώσει εισιτήρια, όμως «η ελληνοκυπριακή αστυνομία μπορεί να μην επιτρέψει την είσοδο αυτών των ατόμων στο στάδιο και αυτό είναι ένα ρίσκο».

Για το ίδιο θέμα, η διαδικτυακή «Bugün Kıbrıs» γράφει ότι απλοί πολίτες αναγκάζονται να πληρώσουν «το τίμημα της αποσχιστικής θέσης της λύσης δύο κρατών της Τουρκίας».

Ο ακτιβιστής ειρήνης και συγγραφέας του βιβλίου «Μαζί στην μπάλα», Οκάν Νταγλί δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο και ότι δεν υπήρξε παρόμοιο πρόβλημα στους αγώνες που διεξήχθησαν στο παρελθόν, αφού Τούρκοι που κατείχαν «υπηκοότητα της τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες που επιθυμούσαν. «Για να λυθεί το πρόβλημα, έπρεπε να ενεργοποιηθεί η ομοσπονδία», πρόσθεσε. 

Μιλώντας επίσης στην ίδια ιστοσελίδα, ο «πρόεδρος» της «τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου», Χασάν Σέρτογλου είπε ότι αυτό είναι «πρόβλημα μεταξύ κρατών» και επεσήμανε: «Κάποτε είχαμε επικοινωνία, τώρα δεν έχουμε. Αυτή είναι δουλειά των αξιωματούχων του κράτους. Κατά την γνώμη μου θα μπουν. Αυτή την στιγμή είναι πολιτική εκβιασμού».

Τέλος, κάτω από τον τίτλο «Πρέπει να εφαρμοστεί το σχέδιο 10 σημείων της UEFA για τον ρατσισμό», η διαδικτυακή «Özgür Gazete» γράφει ότι το Κίνημα Επίλυσης του Προβλήματος των Μεικτών Γάμων, μια δικοινοτική πρωτοβουλία που υπερασπίζεται το δικαίωμα παιδιών που γεννήθηκαν σε μεικτούς γάμους (Τουρκοκυπρίων-Τούρκων) να πάρουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε πως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον αγώνα ΑΕΚ-Φενέρμπαχτσε όσοι δεν έχουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω του ότι γεννήθηκαν από μεικτό γάμο και υποστήριξε ότι πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο 10 σημείων της UEFA για τον ρατσισμό.

Σε γραπτή δήλωση, το κίνημα ανέφερε ότι πέραν των 35 χιλιάδων Τουρκοκυπρίων δεν μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω του ότι γεννήθηκαν σε μεικτό γάμο.

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...