BINTEO: Μαρκίνιος ο λυτρωτής έβαψε γαλαζοκίτρινο το ντέρμπι

Με το διπλό φεύγει από τη Λεμεσό ο ΑΠΟΕΛ, σε αγώνα για την 9η αγωνιστική, ο οποίος μάλιστα σημαδεύτηκε και από σοβαρά επεισόδια τα όποια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.    

Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 1-0 των κυανόλευκων της Λεμεσού, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρκίνος στο 3’ των καθυστερήσεων.

Με τη νίκη του ο ΑΠΟΕΛ έφθασε τον Άρη στους 18 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε στους 15 και έπεσε στην 5η θέση. 

Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να σκοράρουν, ενώ είχαν και από ένα δοκάρι ο ΑΠΟΕΛ στο 45’ με τον Ντάλσιο και ο Απόλλωνας στο 90’ με τον Πίττα.

Στο 23’, οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και πιάστηκαν στα χέρια, με τις φωτογραφίες να τους αποτυπώνουν να δίνουν μάχη σώμα με σώμα, μέχρι την παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. 

Το παιχνίδι, άρχισε ξανά στο 39’, αφού τα μέλη της Αστυνομίας επέβαλαν τη τάξη, ενώ από τα επεισόδια τραυματίσθηκε ένας οπαδός του ΑΠΟΕΛ.

Στη συνέχεια στο 39' και 41' ο Απόλλωνας είχε δύο ευκαιρίες με τον Πίττα για να σκοράρει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Ακολούθως, ο ΑΠΟΕΛ πριν το ημίχρονο είχε δοκάρι με τον Ντάλσιο, ενώ στην επανάληψη έψαξε το γκολ και είχε καλές στιγμές με Εφραίμ και Μάριο Ηλία.

Στο 90' ο Απόλλωνας κατέγραψε την μεγάλη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, όταν από σέντρα του Χαμάς, ο Πίττας έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ακολούθως πέρασε πάνω από την εστία του Μπέλετς.

Στο 93' ο Μαυρίας ανατρέπει τον Μαρκίνιος και ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Βραζιλιάνος στο 95' άσος του ΑΠΟΕΛ ανέλαβε την εκτέλεση του, ευστόχησε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Μαυρίας έκανε το σουτ, στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, η μπάλα βρήκε στον Φεράρι και οι παίκτες του Απόλλωνα ζήτησαν πέναλτι.

Ωστόσο, ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης, Ντανιέλε Ντόβερι, σε συνεννόηση του με το VAR, έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Απόλλων (Νταβίδ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς (60′ Αλεσάμι), Χαμάς, Ρέθιο (60′ Σαχάρ), Κολ, Ίλιεφ (60′ Νταμπό), Ζράντι (70′ Ντιγκίνι), Βα (85′ Χέντι), Πίττας.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Mπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Δώνης (90+3′), Νταουσβίλι (46′ Βιγιαφάνιες), Σαρφό, Εφραίμ (80′ Μαρκίνιος), Ντάλσιο, Μάγκλιτσα (70′ Ηλία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ