Η άνεση της ΑΕΚ στη Γαλλία, το θαύμα που κυνηγά η Ομόνοια και το αντίο Απόλλωνα

Την τελευταία τους μάχη στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δίνουν ΑΕΚ και Ομόνοια για το Γιουρόπα Λιγκ και ο Απόλλωνας στο Κόνφερενς Λιγκ, ο οποίος πραγματοποιεί και την τελευταία του ευρωπαϊκή εμφάνιση για φέτος, αφού έχει αποκλειστεί και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Με ιδιαίτερη άνεση, έχει ταξιδέψει στη Γαλλία η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρεν (22:00) για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Κόνφερενς Λιγκ. 

Ο τεχνικός των Λαρνακέων, Χοσέ Λουίς Όλτρα, αναμένεται να προχωρήσει σε μπόλικες διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα, αφού δεν καίγεται τόσο για βαθμολογικό όφελος, ενώ την ίδια ώρα ακολουθεί σημαντικό παιχνίδι την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Ακρίτα Χλώρακας, εκτός έδρας στο Στέλιος Κυριακίδης. Σημειώνεται ότι στην πτήση που αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης δεν επιβιβάστηκαν οι Σναχούρχο, Τρισκόφσκι, Άλτμαν, Φαράζ, Κάσας, Ρόμο και Ασάντε, ενώ ο Χοσέ Λουίς Όλτρα έχει μαζί του για πρώτη φορά τους νεαρούς Μαυρή, Γκονθάλεθ και Κωνσταντή.

Την ίδια ώρα με τους Λαρνακείς, η Ομόνοια δίνει ίσως την τελευταία της μάχη στην Ευρώπη, όπου κοντράρει στη Μολδαβία τη Σέριφ Τίρασπολ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Γιουροπα Λιγκ. Οι πράσινοι, πάνε ουσιαστικά για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στη Μολδαβία, ώστε να καταφέρουν να πάρουν την 3η θέση, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ της διοργάνωσης για πρόκριση στους 16 του Κόνφερενς Λιγκ. 

Ουσιαστικά, οι τριφιλλοφόροι θέλουν το τρίποντο και με διαφορά τουλάχιστον τριών τερμάτων, ώστε να ισοφαρίσουν την ήττα που γνώρισαν με 3-0 στη Λευκωσία από τους Μολδαβούς, για να υπερτερούν στην περίπτωση ισοβαθμίας. Πάντως, ο Γιανίκ Φερέιρα, πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές, καθώς ακολουθεί τη Δευτέρα σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη για το πρωτάθλημα. 

Το ευρωπαϊκό του ταξίδι πρόκειται να ολοκληρώσει από την πλευρά του ο Απόλλωνας, ο οποίος υποδέχεται τη Βαντούζ στο ΓΣΠ, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ. Το γόητρο, αλλά και τα χρήματα που αποφέρει η κάθε νίκη στον όμιλο, είναι στο μυαλό των γαλάζιων, που θα κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα στο στάδιο της πρωτεύουσας. 

Πάντως, μετά και την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, ο προβληματισμός στις τάξεις του Απόλλωνα είναι τεράστιος, με τον Νταβίντ Καταλά, να ψάχνει τον τρόπο ώστε η ομάδα του να συνέλθει και να αρχίσει σιγά σιγά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάτι που θα φέρει και τα θετικά αποτελέσματα. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)