Όσα έγραψαν στις εκθέσεις τους Διαιτητής και παρατηρητές για τα επεισόδια στο Τσίρειο

Την ίδια ώρα που ο Αθλητικός Δικαστής έχει επιβάλει από την προηγούμενη εβδομάδα ποινή απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΛ, με τις νέες του ποινές να πλήττουν την ομάδα των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού, καθώς τους επέβαλε επιπρόσθετη ποινή κεκλεισμένων των θυρών των δύο επόμενων αγώνων, όπως επίσης κεκλεισμένων και το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Πάντως τα όσα καταγράφει ο Αθλητικός Δικαστής, έρχονται να επιβεβαιώσουν από τη μία την αδυναμία της Αστυνομίας να παρέχει ασφάλεια σε ένα κρίσιμο αγώνα και την ίδια ώρα να αποδείξει τους χουλιγκανισμούς των μανιωδών οπαδών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Καίει Αστυνομία ο Δικαστής για τα επεισόδια στο Τσίρειο-Καταπέλτης η απόφαση

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει στην έκθεση του ο Αθλητικός Δικαστής, τα γεγονότα που αφορούν την μη έναρξη του επίδικου αγώνα προκύπτουν από τις επίσημες εκθέσεις και έχουν ως ακολούθως:

Φύλλο Αγώνος Διαιτητή:

«18:5Ο: Η Αστυνομία δια στόματος του υπεύθυνου αστυνόμευσης κυρίου Ιωάννη Σωτηριάδη, παρόντων των κυρίων Ευτύχιου Χριστοφίδη Υπεύθυνου Ασφαλείας Σταδίου, κυρίου Ζαβρού Παρατηρητή Αγώνα, του Γυμνασίαρχου και παραγόντων των δυο ομάδων, μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να μας παρέχουν ασφάλεια για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να αναμένουμε ενημέρωση.

19:45: Η Αστυνομία δια στόματος του Υπεύθυνου Αστυνόμευσης κυρίου Ιωάννη Σωτηριάδη, παρόντων των κυρίων Ευτύχιου Χριστοφίδη Υπεύθυνου Ασφαλείας Σταδίου, κυρίου Ζαβρού Παρατηρητή Αγώνα, του Γυμνασίαρχου και παραγόντων των δυο ομάδων μας ενημέρωσαν ότι με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του σταδίου η οποία είναι έκρυθμη αλλά και με βάση την συμπεριφορά των οπαδών των ομάδων στις κερκίδες με την ρίψη κροτίδων και άναμμα πυρσών και στις δυο κερκίδες καθώς επίσης και την ρήξη κομματιών από κουγκρί-μπετόν (που έχουν σπάσει από την κερκίδα οπαδοί της ΑΕΛ), εντός του αγωνιστικού χώρου και στον περιβάλλοντα χώρο (ταρτάν) (εικόνες τις οποίες έχουν επιθεωρήσει και επιβεβαιώσει και οι παράγοντες των δυο ομάδων από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης) αποφασίστηκε ότι για λόγους ασφαλείας να μην διεξαχθεί ο αγώνας.

20:15: Ενημέρωση από τον κύριο Ζαβρό παρατηρητή αγώνα: Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών μετά το τέλος της προθέρμανσης ερίφθησαν κομμάτια κουγκρί-μπετόν από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΛ.

Ο παρατηρητής διαιτησίας αναφέρει τα ακόλουθα στη δική του Έκθεση:  

«Το παιχνίδι δεν άρχισε από τον διαιτητή, επειδή η αστυνομία που ήταν επιφορτισμένη με την ασφάλεια του, δεν μπορούσε να εγγυηθεί τους διαγωνιζόμενους, τους διαιτητές και τους οπαδούς. Από τη στιγμή που προσήλθα στο γήπεδο 40 λεπτά περίπου πριν την έναρξη του παιχνιδιού υπήρχαν ρίψεις κροτίδων, πυροτεχνημάτων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, μερικά εντός του αγωνιστικού χώρου από οπαδούς και των δυο ομάδων. Μετά από την ολοκλήρωση της προθέρμανσης των παικτών και την έξοδο τους προς τα αποδυτήρια από το χώρο καταπακτής είχε εντατικοποιηθεί η ρίψη κροτίδων και άλλων αντικειμένων, εντός του αγωνιστικού χώρου, από την κερκίδα των οπαδών της φιλοξενούμενης, με αποτέλεσμα μερικοί παίκτες της γηπεδούχου να δυσκολευτούν σε αυτή τους την προσπάθεια. Μετά από παρέλευση περίπου 40 λεπτών από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους διαιτητές πληροφορήθηκα ότι, υπήρξε οριστική απόφαση για μη έναρξη του παιχνιδιού, επειδή η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του. Η είσοδος μου στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν ήταν εφικτή, αφού δεν υπήρχε ασφαλής πρόσβαση προς αυτά, λόγω της συνεχιζόμενης ρίψης επικίνδυνων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, όπως και στους περιβάλλοντες χώρους του σταδίου, από τις κερκίδες των οπαδών και των δυο ομάδων. Κατά την αποχώρηση μου από το γήπεδο, μετά από παρέλευση περίπου μιας ώρας, συνεχιζόταν η ρίψη αντικειμένων σε χώρους εκτός του σταδίου.

Ο παρατηρητής του αγώνα αναφέρει τα ακόλουθα στη δική του Έκθεση:

«Αρκετή ώρα προ έναρξης του αγώνα ξεκίνησαν να ανάβουν κροτίδες οι οπαδοί των δυο ομάδων, κάποιες εξ αυτών τις έριχναν εντός του γηπέδου και πολλές εντός καταπακτής. από την κερκίδα του Απόλλωνα άναψαν και πυρσούς ένας εξ αυτών ρίφθηκε εντός του γηπέδου. Χρησιμοποιούσαν φώτα λέιζερ η μια κερκίδα εναντίον της άλλης και αντίστροφα. Οι οπαδοί της ΑΕΛ ανάρτησαν υβριστικό πανό κατά του κ. Κίρζη. Καθώς και πανό του Απόλλωνα ανάρτησαν ανάποδα και μετά την απόφαση για μη διεξαγωγή του αγώνα το έκαψαν. Επίσης με την ανακοίνωση για μη διεξαγωγή του αγώνα οπαδοί της ΑΕΛ έκαψαν αριθμό καθισμάτων, έριξαν δε στο γήπεδο πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη και κροτίδα κάτι σαν αυτοσχέδιες βόμβες. Όταν βγήκαν οι ομάδες για προθέρμανση, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης κάποιες μπάλες από σουτ έβγαιναν εκτός αγωνιστικού χώρου με πορεία προς την κερκίδα της ΑΕΛ. Όταν αποπειράθηκαν μέλη του τεχνικού team του Απόλλωνα να τις μαζέψουν και να τις επαναφέρουν στο γήπεδο δέχτηκαν πετροπόλεμο. Επίσης κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα μετά την προθέρμανση δέχτηκαν ξανά πετροβολισμό. Κάποιοι πρόλαβαν να μπουν στην καταπακτή, μερικοί απομακρύνθηκαν στον αγωνιστικό χώρο περιμένοντας να σταματήσει ο πετροβολισμός, Ώρα 18:50 περίπου ο υπεύθυνος αξιωματικός της Αστυνομίας κατέβηκε στα αποδυτήρια των διαιτητών ενημερώνοντας τους ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τον αγώνα επειδή δεν μπορούσαν να διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια και ακεραιότητα ποδοσφαιριστών και φιλάθλων. Στη συνέχεια έγινε μικρή σύσκεψη με εκπροσώπους των σωματείων στο δωμάτιο με τις κάμερες παρακολούθησης αλλά η απόφαση για διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν καθαρά της Αστυνομίας. Γύρω στις 19:50 ξανά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στα αποδυτήρια των διαιτητών ανακοινώνοντας την οριστική απόφαση της Αστυνομίας για αδυναμία παροχής επαρκούς προστασίας και ασφάλειας για ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Τότε ο διαιτητής έδωσε την εντολή στον υπεύθυνο ασφαλείας του σταδίου να ανακοινώσει την μη διεξαγωγή του αγώνα. Να σημειωθεί ότι ήμουν παρόν και στις τρείς συσκέψεις όπως αναφέρω στην έκθεσή μου. Δεν γνωρίζω ποιάς ομάδας οπαδοί έριξαν κροτίδες και καπνογόνο στονπερίβολο των αποδυτηρίωνμε αποτέλεσμα να γεμίσει ο χώρος καπνούς ενώ βρισκόμασταν στα αποδυτήρια συσκεπτώμενοι.»

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)