Όσα έγιναν το 2022 στο ποδόσφαιρο-Από τον τίτλο του Απόλλων στην εποποιΐα Μέσι

Μόνο ως μια χρονιά που θα ξεχαστεί γρήγορα σε σχέση με όσα συνέβησαν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, δεν μοιάζει το 2022, αφού οι συγκινήσεις που προσέφερε ο βασιλιάς των σπορ δεν ήταν λίγες σε όλη την υφήλιο. Αν κοιτάξουμε μόνο στο δικό μας πρωτάθλημα, ο τρόπος με τον οποίο ο Απόλλωνας κατέκτησε τον τίτλο, αλλά και ο συναρπαστικός θεσμός του κυπέλλου που έστεψε κυπελλούχο την Ομόνοια, πιστοποιούν του λόγου το αληθές.

Σημαντικές στιγμές για το κυπριακό ποδόσφαιρο υπήρξαν επίσης η ανέγερση του εντυπωσιακού γηπέδου της Λεμεσού, που προσφέρει πλέον τη δυνατότητα σε Απόλλωνα, ΑΕΛ και Άρη να αγωνίζονται σε ένα υπερσύγχρονο στάδιο, έπειτα από σαράντα χρόνια στο Τσίρειο, ως επίσης και η ολοκλήρωση των ανακαινίσεων του σταδίου της Δόξας Κατωκοπιάς, στην Περιστερώνα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο επίσης, οι συγκινήσεις ήταν τεράστιες με την Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το τρόπαιο του Τσαμπιονς Λιγκ για δέκατη τέταρτη φορά στην ιστορία της, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με την φυγή του από τη Γιουνάιτεντ. Αποκορύφωμα της χρονιάς, ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος όλων των εποχών, με τον Μέσι να κατακτά το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του, με τη φανέλα της Αργεντινής.

Πρωταθλητής μετά από δεκαέξι χρόνια ο Απόλλων

Αναμφίβολα, το 2022 θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των οπαδών του Απόλλωνα, οι οποίοι έπειτα από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια στέφθηκε πρωταθλητής, σκορπώντας απέραντη χαρά στους φίλους του.

Σε ένα συγκλονιστικό όπως εξελίχθηκε πρωτάθλημα, η ομάδα της Λεμεσού με αρχιτέκτονα τον Αλεξάντερ Τσόρνινγκερ κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή. Στα play off δυσκολεύτηκε να κρατήσει την διψήφια διαφορά πόντων που είχε με τις ομάδες που ακολουθούσαν, αφού πήρε επτά συνεχόμενες ισοπαλίες και αναγκάστηκε να παίξει ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, το οποίο κέρδισε με 3-2, για να κατακτήσει τον τίτλο. Ακολούθησε η νίκη επί του Άρη με 1-4, η οποία σφράγισε τον τίτλο και η ήττα από την ΑΕΚ, στην τελευταία αγωνιστική, μέσα στο Τσίρειο, όταν το μυαλό όλων ήταν στο γλέντι που θα ακολουθούσε με την απονομή του τροπαίου.

Η Λεμεσός εκείνο το βράδυ φόρεσε τα γιορτινά της, για να υποδεχθεί τους πρωταθλητές και στο συντριβάνι του Αγίου Νικολάου, η νύχτα έγινε μέρα, από τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα. Η στιγμή της βραδιάς, καταγράφηκε όταν ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Ίσρα Κολ πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε μαζί με την Ελένη Φουρέιρα το «Καραμέλα», με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου και να γίνεται θέμα ακόμα και στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο με τον Κολ και τους πανηγυρισμούς των Απολλωνιστών:

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά δεν άρχισε όπως τελείωσε για τους πρωταθλητές, αφού ο Τσόρνιγκερ είδε την πόρτα εξόδου μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η απόφαση για απομάκρυνσή του, έπιασε αρκετούς οπαδούς του Απόλλωνα εξ απροόπτου, ενώ άλλοι δέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση της διοίκησης Νίκου Κίρζη. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα δίνοντας εξηγήσεις για τους λόγους που προχώρησε στην αποδέσμευση του Τσόρνιγκερ, είπε μεταξύ άλλων ότι από την προηγούμενη χρονιά υπήρχαν προβλήματα με τον προπονητή και παρότι το πρωτάθλημα κατακτήθηκε, εντούτοις τα ζητήματα δεν ξεπεράστηκαν. 

Μετά την απομάκρυνση του Τσόρνιγκερ, στην ομάδα αφίχθει ο Νταβίντ Καταλά, ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, όταν αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Στο τρέχον πρωτάθλημα ο Απόλλωνας είναι μακριά από τον στόχο της διατήρησης των σκήπτρων του, όμως θα συνεχίσει να παλεύει και τον ερχόμενο Μάιο θα κάνει ταμείο.

Κυπελλούχος η αναγεννημένη Ομόνοια

Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί και η κατάκτηση του κυπέλλου από την Ομόνοια, αφού η ομάδα της Λευκωσίας έμεινε για πρώτη φορά στην ιστορία της, την περσινή χρονιά εκτός της πρώτης εξάδας, κάτι που στοίχισε τη δουλειά στον προπονητή της ομάδας Χένινγκ Μπεργκ.

Ο ερχομός του Νιλ Λένον, άλλαξε τους πράσινους προς το καλύτερο και τους βοήθησε να φθάσουν μέχρι τον τελικό κυπέλλου, αφού πρώτα απέκλεισε την ΑΕΛ και την Ανόρθωση, στα προημιτελικά και στα ημιτελικά του θεσμού.  Στο μεγάλο παιχνίδι που παιζόταν ένα τρόπαιο, αντίπαλος της Ομόνοιας ήταν ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος παρότι είχε διαβαθμιστεί, κατάφερε να φθάσει στον τελικό κυπέλλου.

Το παιχνίδι ήταν κάτι περισσότερο από συναρπαστικό, αφού η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες από τα πρώτα λεπτά και ο τελικός ολοκληρώθηκε με σκορ 0-0, όπως συνέβη και στην παράταση. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, η ευστοχία των παικτών του τριφυλλιού, αλλά και οι αποκρούσεις του Φαμπιάνο, χάρισαν στο τριφύλλι την κούπα και μια θέση σε ομίλους για το Γιουρόπα Λιγκ της νέας χρονιάς.

Oι οπαδοί του τριφυλλιού γιόρτασαν την κατάκτηση του λυτρωτικού, για την ομάδα τους τίτλου, αφού σε μια χρονιά που όλα έμοιαζαν χαμένα, μετά την είσοδο στην πρώτη εξάδα, όχι μόνο κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στην Ευρώπη, αλλά και απευθείας πρόκριση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  

Όσο για τον Νιλ Λένον, δεν μακροημέρευσε στον πάγκο της Ομόνοιας, αφού στις 18 Οκτωβρίου κούνησε μαντήλι, με τον διάδοχό του να είναι ο Γιανίκ Φερέρα, ο οποίος ωστόσο δεν δεν έπεισε τον κόσμο της ομάδας ότι μπορεί να βοηθήσει τους πράσινους στην επίτευξη των στόχων τους. 

Αντίθετα, με το τέλος του έτους η Ομόνοια βρίσκεται πολύ μακριά από τον στόχο του πρωταθλήματος, που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς και κινδυνεύει μάλιστα να μείνει και εκτός εξάδας, αφού η βαθμολογική της συγκομιδή είναι ιδιαίτερα πενιχρή.

To φαινόμενο.. ΑΕΚ Λάρνακας

Αν είναι μια ομάδα που το 2022 ξεχώρισε πέραν του Απόλλωνα και της Ομόνοιας, οι οποίες κατέκτησαν τους εγχώριους τίτλους, αυτή είναι η ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία σε μια χρονιά που η Κύπρος έστελνε πέντε ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκ των οποίων οι δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατάφερε να κλείσει εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Η πορεία της στις αρχές του έτους δεν ήταν η ίδια με αυτή περί τα τέλη του 2021, όταν οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος μαζί με τον Απόλλωνα, όμως η νίκη της στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στους πρωταθλητές, μέσα στο Τσίρειο, τους έστειλε στη δεύτερη θέση. Αυτό τους έδινε την ευκαιρία να μπουν σε ομίλους αφού μπορεί να αποκλείστηκαν στον δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μίντιλαντ, όμως με δύο προκρίσεις επί Παρτιζάν και Ντνίπρο, στο Γιουρόπα Λιγκ, κλείδωσαν θέση στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση. 

Η πορεία τους δεν σταμάτησε εκεί, αφού έγιναν η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίνεται από ομίλους, ούσα τρίτη σε ένα όμιλο με αντιπάλους όπως η Ρεν, η Φενερμπαχτσέ και η Ντιναμό Κιέβου. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει το κυνήγι του ευρωπαϊκού ονείρου με τη νέα χρονιά, όταν θα αντιμετωπίσει και πάλι την Ντνίπρο, στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ. 

Την ίδια ώρα, πραγματοποιεί αξιοθαύμαστη πορεία και στο πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται στην τρίτη θέση, μόλις δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. Πρωτομάστορας της μέχρι στιγμής εντυπωσιακής πορείας της ομάδας της Λάρνακας, ο Ισπανός προπονητής Χοσέ Λουίς Όλτρα, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο ως άγνωστος μετααξύ αγνώστων, ωστόσο τα επιτεύγματά του έκαναν τον κόσμο της ΑΕΚ να τον λατρέψει και να βλέπει σε εκείνον όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας. 

Πάφος και Άρης δείχνουν τα δόντια τους

 

Άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι πορείες των Πάφου και Άρη, μέσα στη χρονιά που φεύγει, αφού οι δύο ομάδες κλείνουν τη χρονιά στα πρώτα σκαλοπάτια της βαθμολογίας, δείχνοντας ότι τελικά το μοντέλο των επενδυτών φαίνεται να πιάνει τόπο και στην Κύπρο. 

Μπορεί ο Άρης να διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία από το περσινό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τη νίκη απέναντι στην Ανόρθωση, στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όμως στο φετινό μαραθώνιο επιβεβαίωσε ότι η περσινή εκπληκτική χρονιά, μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν. Η ομάδα της Λεμεσού διεκδικεί και φέτος τους εγχώριους τίτλους, ενώ έχει φέρει στην Κύπρο και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο νησί. Τον Αλεξάντερ Κακόριν. Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η κατάληξή τους, στο τέλος της χρονιάς και κατά πόσον θα πετύχουν ξανά τους στόχους τους. 

Από την άλλη η Πάφος, μπορεί να πασχίζει για τρία τέσσερα χρόνια να φθάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο κοντά, όσο είναι με το τέλος του 2022. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, μετά την περσινή επιτυχία της εισόδου στην πρώτη εξάδα, για πρώτη φορά από τη μέρα που την ανέλαβαν επενδυτές, φέτος έθεσε πιο ψηλά τον πήχη και στοχεύει στον τίτλο. Η πορεία που διαγράφει είναι αξιοπρόσεκτη, αφού είναι στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και ευελπιστεί το τέλος της χρονιάς να την βρει εκεί που θέλει όλος ο κόσμος της, τα τελευταία χρόνια.

Το ΑΠΟΕΛ επιστρέφει...

Μπορεί να πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του ΑΠΟΕΛ σε εγχώρια διοργάνωση, όμως η ομάδα της Λευκωσίας δείχνει να επιστρέφει και να διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή. Μετά την περσινή αποτυχημένη χρονιά, όταν η ομάδα κρατούσε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ στα χέρια της, αλλά το έχασε στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Πάφο, πολλοί να θεώρησαν ότι ο ΑΠΟΕΛ έκανε ένα μεγάλο πισωγύρισμα. 

Τελικά, με την έναρξη της νέας χρονιάς διεκδίκησε την είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ μετά την απομάκρυνση του Σωφρόνη Αυγουστή, στην έκτη αγωνιστική, αλλά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, οι γαλαζοκίτρινοι είναι ασταμάτητοι.

Οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και θέλου να κρατηθούν εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, πανηγυρίζοντας την κούπα του πρωταθλητή. Μεγάλη δύναμή τους, ο κόσμος τους, που τους ακολουθεί πιστά σε κάθε αγώνα και δίνει επιπλέον ώθηση στους ποδοσφαιριστές για να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο.

Το διαμάντι της Λεμεσού και το παλατάκι της Δόξας

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι υπήρξαν και κάποια άλλα πολύ θετικά στοιχεία την φετινή χρονιά, όπως είναι η ανέγερση του νέου γηπέδου Λεμεσού, αλλά και η ανοικοδόμηση του σταδίου της Δόξας Κατωκοπιάς, στην Πειρστερώνα. Οι φωνές όλων για την κατάσταση του Τσιρείου σταδίου και του Μακάρειου σταδίου, επιτέλους έπιασαν τόπο. Τόσο οι ομάδες της Λεμεσού, όσο και η Δόξα, από τα αλώνια, αγωνίζονται πλέον στα... σαλόνια των νέων τους γηπέδων. 

Ειδικότερα το Alphamega Arena στη Λεμεσό, εντυπωσίασε όσους το επισκέφθηκαν και παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της χρονιάς είχε προκληθεί σάλος λόγω του γεγονότος ότι το γήπεδο έχει μικρότερη χωρητικότητα από αυτή που υπολογιζόταν, εντούτοις το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, για ένα γήπεδο-κόσμημα για την Κύπρο.  

Πέραν του γηπέδου της Λεμεσού, το δικό της διαμαντάκι απέκτησε και η Δόξα Κατωκοπιάς, η οποία έφτιαξε ένα υπέροχο γήπεδο στην Περιστερώνα, όπου αγωνίζεται από τον περασμένο Οκτώβριο. Η ομάδα της Κατωκοπιάς θέλει μετά την ανέγερση του δικού της γηπέδου να έχει και αγωνιστική άνοδο, παρότι τα αποτελέσματά της μέχρι στιγμής στην Περιστερώνα δεν είναι και ιδιαίτερα καλά, αφού μετρά μόλις μια νίκη, απέναντι στον Ακρίτα Χλώρακας.

H χρονιά των Γκαλάκτικος και του Μπενζεμά

Πέραν από τον «μικρόκοσμο» του κυπριακού ποδοσφαίρου, τεράστια επιτεύγματα σημειώθηκαν και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως ήταν η κατάκτηση ακόμη ενός Τσάμπιονς Λιγκ, από την Ρεάλ Μαδρίτης, του δέκατου τέταρτου στην ιστορία της. 

Η Ρεάλ επικράτησε στον τελικό του 2022 της Λίβερπουλ με 1-0, στο Παρίσι, με γκολ του Βινίσιους και έτσι άνοιξε ακόμα περισσότερο τη ψαλίδα σε κατακτήσεις της συγκεκριμένης διοργάνωσης από τους διώκτες της. Η ομάδα της Μαδρίτης, με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο και με το... κανόνι Καρίμ Μπενζεμά να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. 

Μάλιστα, ο Γάλλος, πήρε και την χρυσή μπάλα, για πρώτη φορά στην καριέρα του, αφού οδήγησε τους Μαδριλένους και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία. Σίγουρα, ο Μπενζεμά ήθελε να κάνει το ίδιο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με την Γαλλία, όμως ο τραυματισμός που είχε πριν τη διοργάνωση τον κράτησε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Τα τερτίπια του Ρονάλντο

Από τα highlight της χρονιάς, δεν μπορεί να λείψουν και τα τερτίπια του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος επέστρεψε πέρυσι δια βαΐων και κλάδων στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο αποχώρησε από τους Κόκκινους Διαβόλους. Στη διάρκεια της χρονιάς, ο Πορτογάλος σταρ ταλαιπώρησε τα μέσα ενημέρωσης με τα τερτίπια του εκτός, παρά εντός γηπέδου και τις κακές σχέσεις που είχε με τον προπονητή της ομάδας Έρικ Τεν Χαγκ.

Η παραμονή του Ρονάλντο στον πάγκο σε κάποια παιχνίδια, εκνεύρισε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε τεθεί και εκτός αποστολής σε τρία παιχνίδια της ομάδας, αφού ο προπονητής τον τιμώρησε για την στάση του. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο πλευρών, ήταν μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρονάλντο, με την οποία ο Ρονάλντο ανέφερε ότι δεν σέβεται τον προπονητή και την ομάδα, γιατί εκείνοι δεν τον σεβάστηκαν. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στον Piers Morgan, «δε νομίζω πως ο Τεν Χαγκ με σεβάστηκε. Θεωρώ πως υπήρξε στρατηγική από το κλαμπ, προκειμένου ν΄ αντιδράσω με τον τρόπο που του έκανα. Είμαι πολύ απογοητευμένος από την επικοινωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα με κάποια ομάδα. Στη συνέχεια με τιμώρησαν με τρεις αγωνιστικές. Ήταν ντροπή, ο γιος μου απορούσε που δεν πήγαινα στο γήπεδο. Δεν είμαι τέλειος, έκανα ένα λάθος, αλλά η τιμωρία ήταν εξευτελιστική».

Σημείωσε επίσης πως «θεωρώ πως δεν με σεβάστηκαν. Πήρα μία απόφαση που μετανιώνω. Ζήτησα συγνώμη από τους συμπαίκτες μου, αλλά ο προπονητής δεν με σεβάστηκε. Είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα μου μιλούσε, αλλά αυτό έγινε μόνο για τα μέσα ενημέρωσης. Όποιος δεν με σέβεται, τότε δεν θα τον σεβαστώ.»

Το πολυπόθητο happy end ενός ποδοσφαιρικού μύθου

Για το τέλος, έμεινε η καλύτερη ιστορία της χρονιάς, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, από την Αργεντινή και τον Λιονέλ Μέσι, που έγραψαν ένα απο τα ομορφότερα happy end στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 

Πριν την έναρξη του τουρνουά, που παρεμπιπτόντως έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά Δεκέμβρη μήνα, άπαντες ονειρεύονταν τον Μέσι να σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό. Το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του. Η ήττα της Αργεντινής στην πρώτη αγωνιστική από την άσημη Σαουδική Αραβία, προκάλεσε παγκόσμια έκπληξη και πολλοί ίσως να σκέφτηκαν ότι το παραμύθι που έγραψε ο Μέσι στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει με τον ιδανικό τρόπο. 

Οι Αργεντίνοι όμως δεν τα παράτησαν. Κέρδισαν Μεξικό και Πολωνία και έφτασαν στους «16» του τουρνουά, εκεί όπου απέκλεισαν την Αυστραλία, για να φθάσουν στους «8» και να αναμετρηθούν με την Ολλανδία. Παρότι κέρδιζαν με 2-0 εντούτοις οι Οράνιε ισοφάρισαν στα τελευταία λεπτά και ο αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι, με τον τερματοφύλακα Εμιλιάνο Μαρτίνεζ να αποκρούει δύο και να στέλνει στον ημιτελικό την Αργεντινή. 

Απέναντι στην έκπληξη του θεσμού Κροατία, ο Μέσι και η παρέα του έκαναν πάρτι κερδίζοντας με 3-0. Έτσι έφθασαν μια ανάσα από τον μεγάλο τους στόχο. Τελευταίος αντίπαλος η σπουδαία Γαλλία, η οποία πήγε στον τελικό κουβαλώντας την ταυτότητα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Η Αργεντινή με δύο γκολ πριν το ημίχρονο σφιχταγγάλιασε το βαρύτιμο τρόπαιο, όμως οι Γάλλοι το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο έπαιξαν σαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και ισοφάρισαν. Ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών, όπως εξελίχθηκε πήγε στην παράταση, εκεί όπου ο Μέσι σημείωσε το δεύτερο του προσωπικό γκολ και τρίτο για την ομάδα του, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να ισοφαρίζει λίγα λεπτά αργότερα σε 3-3. Στα πέναλτι, η κλάση του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ μίλησε και πάλι και η Αργεντινή κέρδισε με 4-2. 

Τα όσα εκτυλίχθηκαν μετά τη νίκη της Αλμπισελέστε σε όλο σχεδόν τον κόσμο, επιβεβαίωσαν ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι ήθελαν το τέλειο happy end για την καριέρα του Λιονέλ Μέσι, που πλέον έχει μπει στο πάνθεον της ιστορίας δίπλα σε ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου, όπως ο Πελέ και Ντιέγκο Μαραντόνα.  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)