Επανέρχονται οι ΑΠΟΕΛίστες για τα επεισόδια-«Το παντελόνι δεν είναι στην καθημερινότητα τους»

Επανέρχεται ο Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ, σε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Σε ανακοίνωση τους οι οργανωμένοι οπαδοί του συλλόγου της Λευκωσίας αναφέρουν πως οι οπαδό του Απόλλωνα που βρέθηκαν στο σημείο, τους περίμεναν στην πύλη του κοιμητηρίου και παραθέτουν τη δική τους εκδοχή για τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στη Λεμεσό. 

Όπως αναφέρει, ο Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ «με το που φτάσαμε, ήρθαν προς το μέρος μας άτομα εκ των οποίων κάποια με ύφος χιλίων καρδιναλίων (ύφος που δεν τους είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες φορές η αλήθεια) μας είπαν ''να πάμε που γυρώ για να μεν έχουμε παρεξηγήσεις'', θέλοντας να μας εξευτελίσουν. Εκεί έπεσαν τα πρώτα σπρωξίματα και αμέσως από πλευράς τους άρχισαν να φαίνονται ρόπαλα, να ανοίγουν σούστες ενώ έριξαν και κροτίδες προς το μέρος μας. Στη συνέχεια οι πέτρες από μέρους τους έπεφταν βροχή, παρά το κάλεσμα μας για να απομακρυνθούμε από τον χώρο και να αναμετρηθούμε αντρίκια. Ξέραμε πως το παντελόνι δεν είναι μέρος της καθημερινότητας τους, αλλά το ψέμα και η υποκρισία τους έχει ξεπεράσει τα όρια».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ

Ντράπηκε και η ντροπή νούμερο 2.

Δυστυχώς τα έκτροπα που έγιναν αμαύρωσαν το μνημόσυνο του Διγενή, με αποτέλεσμα  να σπιλωθεί τόσο η εκδήλωση, όσο και ο κόσμος που παρευρέθηκε για να τιμήσει τον αρχηγό της ΕΟΚΑ. Ήταν θλιβερά τα όσα έγιναν στον συγκεκριμένο χώρο, που πρέπει να αποτελεί εθνικό προσκυνητάρι για όλη την νεολαία της Κύπρου.  Τα όσα έγιναν αναμφίβολα μας έχουν θλίψει αφάνταστα. Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, ναι. Οφείλουμε όμως μια απάντηση, όχι φυσικά στους κιρζιστές που με τα όσα έκαναν και όσα άσχετα και ψέματα είπαν στην ανακοίνωση τους φάνηκαν αντάξιοι της λ………. κοινότητας στην οποία ανήκουν, αλλά στον υπόλοιπο εθνικά σκεπτόμενο κόσμο που παρευρίσκεται κάθε χρόνο στο μνημόσυνο και από την μια στιγμή στην άλλη είδε να συμβαίνουν τα αίσχιστα. Ιδού λοιπόν πως έχουν τα γεγονότα:  

Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια ανέκαθεν παρευρίσκεται σε εθνικά μνημόσυνα και εκδηλώσεις, με αριθμό 80 και άνω ατόμων. Χωρίς ανοιχτές ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ πάντα μαζεύεται για να τιμήσει τους ήρωες του τόπου μας χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό, χωρίς να ανοίξει μύτη. Ο κόσμος μας πάντοτε ήταν άψογος και πάντα έπαιρνε τα συγχαρητήρια του υπόλοιπου κόσμου τόσο για την συμμετοχή του, όσο και για την συμπεριφορά του.  Να σημειωθεί πως οι απολλωνίστες σπάνια τα τελευταία χρόνια έδιναν το παρών τους σε τέτοιες εκδηλώσεις και όσες φορές πήγαιναν, έρχονταν σε σύγκρουση με άλλο οπαδικό σύνολο προκαλώντας επεισόδια.

Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια στο μνημόσυνο Ισαάκ-Σολωμού, άλλο οπαδικό σύνολο ήταν έτοιμο να λιντσάρει τους οπαδούς του απόλλωνα  και ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ σεβόμενος την μέρα και τους ήρωες μπήκε μπροστά και τους προστάτευσε. Ξεχάσατε γρήγορα φαίνεται τα «respect», τις «ττόκκες» εκείνης της μέρας…

Στις 20 Ιούλη 2020 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αντικατοχική πορεία του Συνδέσμου μας. Με το πέρας της πορείας και ενώ επιστρέφαμε στα αυτοκίνητα μας, είδαμε από μακριά να έρχονται οι οπαδοί του απόλλωνα λεμεσού προς την κατεύθυνση μας. Μόλις μας είδαν έκαναν στροφή 360 μοιρών και άρχισαν γρήγορο βάδιν προς τα πίσω για να φτάσουν κοντά σε ένα άλλο μη οπαδικό σύνολο. Μόλις πήγαν εκεί το άλλο σύνολο έφευγε για να κάνει την προκαθορισμένη πορεία του προς το οδόφραγμα. Οι οπαδοί του απόλλωνα στάθηκαν  και μόλις η πορεία μας πλησίασε, άρχισε κακώς να δημιουργείται ένταση. Οι οπαδοί του απόλλωνα άρχισαν δεκάδες βήματα προς τα πίσω, λίγο έλειψαν να φτάσουν στην νεκρή ζώνη. Μέλη του Συνδέσμου μας στάθηκαν ασπίδα στους οπαδούς του απόλλωνα, αποτρέποντας το λιντσάρισμα τους σεβόμενοι τον σκοπό τους και την μέρα. Δεν τους άγγιξε κανείς.

Στις 20 Ιούλη 2021 ενώ είχαμε τελειώσει την πορεία μας, ήρθαν προς το οδόφραγμα οι οπαδοί του απόλλωνα. Ο σύνδεσμος μας ήταν παραταγμένος μέσα στον δρόμο, περιμένοντας να παρακολουθήσει την προγραμματισμένη εκδήλωση. Μόλις ήρθαν οι οπαδοί του απόλλωνα σταμάτησαν και στάθηκαν ακίνητοι, μη ξέροντας τι να κάνουν. Τότε ο μεγάλος κόσμος του ΑΠΟΕΛ άνοιξε για να περάσουν από μέσα μας, με αποτέλεσμα ο έξω κόσμος να χειροκροτήσει την ενέργεια αυτή, αφού τα εθνικά είναι πάνω από τα οπαδικά. Κόσμος δικός μας μάλιστα χειροκρότησε και τους οπαδούς του απόλλωνα που ήρθαν από τη Λεμεσό για αυτόν τον σκοπό.

Φτάνουμε στις 22/1/2023, στο μνημόσυνο του αρχηγού Διγενή. Αν και είχαμε πληροφορίες ότι οι οπαδοί του απόλλωνα ήταν εκεί με τσάντες και υλικό που δεν παρέπεμπε σε παρουσία σε μνημόσυνο, εντούτοις ξέροντας πως εμείς ανέκαθεν τέτοια μέρα ήμασταν ΚΥΡΙΟΙ απέναντι τους και λαμβάνοντας υπόψην ΚΥΡΙΩΣ τον σκοπό της παρουσίας όλων μας εκεί, δεν πέρασε καν από το μυαλό μας ότι θα γίνει κάτι που να αμαυρώσει τη μέρα. Πιστεύαμε ότι και οι… άλλοι είχαν έστω κάποια λίγα εθνικά ιδανικά, έστω ένα σεβασμό στον χώρο, στον αρχηγό της ΕΟΚΑ και στον κόσμο που πήγε εκεί να τον τιμήσει.  Πέσαμε αρκετά έξω και αυτό ίσως ήταν το λάθος μας. Με το που φτάσαμε στην πύλη του κοιμητηρίου-το οποίο είναι ογκώδες με τεράστιο χώρο) μας περίμεναν εκεί στην είσοδο. Με το που φτάσαμε, ήρθαν προς το μέρος μας άτομα εκ των οποίων κάποια με ύφος χιλίων καρδιναλίων(ύφος που δεν τους είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες φορές η αλήθεια) μας είπαν «να πάμε που γυρώ για να μεν έχουμε παρεξηγήσεις», θέλοντας να μας εξευτελίσουν. Εκεί έπεσαν τα πρώτα σπρωξίματα και αμέσως από πλευράς τους άρχισαν να φαίνονται ρόπαλα, να ανοίγουν «σούστες» ενώ έριξαν και κροτίδες προς το μέρος μας. Στη συνέχεια οι πέτρες από μέρους τους έπεφταν βροχή, παρά το κάλεσμα μας για να απομακρυνθούμε από τον χώρο και να αναμετρηθούμε αντρίκια. Ξέραμε πως το παντελόνι δεν είναι μέρος της καθημερινότητας τους, αλλά το ψέμα και η υποκρισία τους έχει ξεπεράσει τα όρια.

Αυτά εις γνώσιν του κόσμου για τα πεπραγμένα.

Όσο αφορά τους κιρζιστές, δεν θα επανέλθουμε με ανακοίνωση.

ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου