Παναθηναϊκός στους ομίλους με... οβίδα Ιβανόφ

Η Μπρόντμπι, όπως και στην Λεωφόρο, πίεσε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για ένα γρήγορο γκολ που θα τις έδινε ελπίδες να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση. Οι Δανοί έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου τους μάλιστα ήταν ακόμα πιο επιθετικοί και άσκησαν μεγάλη πίεση στην πράσινη άμυνα.
 
Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης δεν έχασαν κάποια σπουδαία φάση αλλά είχαν συνέχεια την μπάλα στην κατοχή τους και δεν άφηναν τους πράσινους να βγουν από το κέντρο και μπροστά. Στο 16' μάλιστα η Μπρόντμπι έφτασε κοντά στο γκολ μετά από ένα τρομερό λάθος του Στιλ που δεν υπολόγισε σωστά και στην έξοδο του δεν μπόρεσε να διώξει προ του Πούκι. Ο Φιλανδός βγήκε λίγο πλάγια και πάνω στην γραμμή του άουτ, έκανε μια ντρίμπλα και σούταρε αλλά ο Ιβάνοφ που είχε πάρει θέση πάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα και έσωσε τον Παναθηναϊκό.
 
Στο 20' και πάλι ο Πούκι ήταν αυτός που έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, γύρισε και έκανε ένα σουτ το οποίο όμως πέρασε έξω από την εστία του Στιλ.
 
Οι Δανοί προειδοποίησαν στο 34' όταν γύρισαν ωραία την μπάλα και ο Νέργκαρντ έξω από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ με τον Στιλ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει με το ένα χέρι κρατώντας αυτή τη φορά το μηδέν στην εστία του.
 
Στο επόμενο λεπτό όμως οι ποδοσφαιριστές της Μπρόντμπι έκρυψαν την μπάλα με τον Μουχτάρ να γίνεται κάτοχος της έξω από την περιοχή, πέρασε έναν και εν συνεχεία έπαιξε το ένα-δυο με τον Βίλτσεκ ο οποίος με τακουνάκι του πέρασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Μουχτάρ ανενόχλητος έκανε το 1-0.
Δοκάρι και χαμένη ευκαιρία με τον Ιμπάρμπο
Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγαίνει από το καβούκι του, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε και αυτός με την σειρά του τους παίκτες της Μπρόντμπι. Από την πίεση αυτή μάλιστα οι πράσινοι στο 38' έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Γουακάσο πίεσε, έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Ιμπάρμπο ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Τόπελ και πλάσαρε αλλά το σουτ του κατέληξε στο αριστερό οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω.
 
Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμα μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ήταν στο 45' όταν το τριφύλλι εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά με τον Λεντέσμα να στέλνει την μπάλα στην απέναντι πλευρά στον Κουτρουμπή ο οποίος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι προς τον Ιμπάρμπο με τον Κολομβιανό ανενόχλητος και με όλο το χρόνο μπροστά του να σουτάρει εντελώς άστοχα.
 
Με Λέτο αντί του Ιμπάρμπο
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αντρέα Στραματσόνι προχώρησε σε μια αλλαγή. Έβγαλε τον Ιμπάρμπο που όμως δεν ήταν αρνητικός αλλά αντίθετα με την ταχύτητα του και τη δύναμη του δημιουργούσε προβλήματα και έβαλε στην θέση του τον Λέτο. Με αυτό ο Ιταλός ήθελε ο Παναθηναϊκός να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και φυσικά να βγουν οι συνδυασμοί του Αργεντινού με τον Μπεργκ που σαφώς γνωρίζονται καλύτερα.
 
Οι Δανοί είχαν την κατοχή της μπάλας και στις αρχές του δευτέρου μέρους αλλά δεν μπορούσαν να πιέσουν όπως στο πρώτο ημίχρονο το τριφύλλι που έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
 
Οι πράσινοι μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια στο 53' όταν ο Γουακάσο πρόλαβε μια διεκδικούμενη μπαλιά και έδωσε στον Λέτο ο Αργεντινός με την μια έδωσε και πάλι στον Γκανέζο που γύρισε την μπάλα προς τον Μπεργκ αλλά ήταν ένα κλικ πιο πίσω με τον Σουηδό να πιάνει το σουτ αλλά αρκετά ψηλά από την εστία του Τόπελ.
Ανέβηκε με Λουντ αντί Λεντέσμα
Στο 59' της αναμέτρησης ο Στραματσόνι έκανε μια ακόμα κίνηση από τον πάγκο καθώς έριξε στην μάχη τον Λουντ και έβγαλε τον Λεντέσμα ο οποίος ήταν μακριά από τον κακό του εαυτό και έδειχνε να μην είχε τρεξίματα τα οποία χρειάζονταν οι πράσινοι. Μάλιστα ο Ιταλός έστειλε τον Ζέκα να παίξει ως εξάρι.
 
Η είσοδος του Λουντ ισορρόπησε ακόμα περισσότερο το ματς για τον Παναθηναϊκό που είχε έναν επιπλέον αριστεροπόδαρο στα χαφ με ανάσες και τρεξίματα. Οι πράσινοι απείλησαν στο 60' όταν κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Με τον Λεντέσμα στον πάγκο ο Μπεργκ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του, αρκετά καλή με τον Ιβανόφ να πηδάει αλλά να μην μπορεί να πάρει την κεφαλιά.
 
Τους τελείωσε ο Ιβανόφ
Ο Παναθηναϊκός που ήταν φανερό ότι είχε ανέβει σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει ένα γκολ με το οποίο θα τελείωνε την πρόκριση. Αυτό ήρθε στο 65' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεργκ από πλάγια αριστερά και κακό διώξιμο της άμυνας της Μπρόντμπι η μπάλα έφτασε στον Λουντ. Ο Φιλανδός κατέβασε πανέμορφα την μπάλα και έβγαλε μια πανέμορφη σέντρα με τον Ιβανόφ να παίρνει την κεφαλιά και να την στέλνει στην απέναντι γωνία για το 1-1.
 
Όπως ήταν λογικό το γκολ που πέτυχε το τριφύλλι "έκοψε" τα πόδια των παικτών της Μπρόντμπι και τις όποιες ελπίδες είχαν για πρόκριση. 
 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Brondby Stadion"
Διαιτητής: Oliver Drachta (AUT)
Βοηθοί: Roland Brandner (AUT), Stefan Kuehr (AUT)
Τέταρτος διαιτητής: Manuel Schuettengruber (AUT)
ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τσόρνιγκερ): Τόπελ, Λάρσον, Ρέκερ, Χέρμανσον, Χόλστ (67' Ουρένια), Νέργκαρντ, Χούλσαγκερ, Φίρι (75' Κόρλου), Μουχτάρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83' Γιάκομπσεν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ιβανόφ, Χουλτ (86' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Λεντέσμα (59' Λουντ), Ζέκα, Ιμπάρμπο (46' Λέτο), Μπεργκ.
Γκολ: 35' Μούχταρ/65' Ιβανόφ
Κίτρινες: 45' Χούλσαγκερ/39' Γουακάσο, 49' Κουτρουμπής
Κόκκινες:
  
 
 
 

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του