Από την... κόλαση στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Αρόουκα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στη ρεβάνς των δύο ομάδων για την φάση των play offs του Europa League, με έπαθλο φυσικά για το νικητή ένα εισιτήριο στους ομίλους της διοργάνωσης.
 
Οι Πειραιώτες με τέρμα του Σεμπά είχαν φύγει νικητές από την Πορτογαλία και στο Φάληρο έπρεπε να διαχειριστούν το προβάδισμα τους για να πάρουν την πρόκριση. Το έργο των παικτών του Λίτο Βιντιγκάλ ήταν σαφώς πιο δύσκολο σε σχέση με αυτών του Πάουλο Μπέντο, αφού η Αρόουκα μόνο με νικηφόρο αποτέλεσμα μπορούσε να ελπίζει σε ανατροπή των δεδομένων.
 
Οι "ερυθρόλευκοι" είδαν τον... Χάρο με τα μάτια τους, καθώς η πολύ κακή τους απόδοση έδωσε στην Αρόουκα το δικαίωμα στο όνειρο. Οι Πορτογάλοι βρήκαν γκολ παράτασης στο 80ο λεπτό και πίστεψαν ότι μπορούν να φύγουν με την πρόκριση από το "Γ. Καραϊσκάκης".
Ντομίνγκες και Ιντέγε σκόραραν στον έξτρα χρόνο, οι καρδιές των Πειραιωτών μπήκαν ξανά στη θέση τους και ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Ο κόσμος στήριξε στην παράταση την ομάδα, ωστόσο μόλις "κλείδωσε" η πρόκριση έστειλε το μήνυμα του ξεκαθαρίζοντας ότι... αλλιώς ονειρεύεται τον Ολυμπιακό.
 
Από την... κόλαση στους ομίλους
Κακό το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και τον απαιτούμενο ρυθμό μεσοεπιθετικά. Δεν μπορούσε να δημιουργήσει σωστά η ομάδα του Μπέντο και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Φορτούνης έμοιαζε εκτός κλίματος αγώνα, με πολλές λάθος επιλογές.
 
Από την άλλη η Αρόουκα πήγαινα καλά το ματς. Σε χαμηλό τέμπο και κλείνοντας σωστά τους χώρους προς την εστία του Μπρακάλι. Επιθετικά οι Πορτογάλοι είχαν συγκεκριμένο στόχο: να ψάξουν το γκολ στην αντεπίθεση ή μέσα από στημένες φάσεις.
 
Απείλησε δις η Αρόουκα
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πρώτοι με αξιώσεις κοντά στην επίτευξη κάποιου τέρματος. Δύο φορές μάλιστα, από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ του Αρτούρ. Πρώτα ο Κριβελάρο αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής, έχοντας κακή ισορροπία σώματος, και μετά ήταν η σειρά του Βελάσκες να στείλει την μπάλα άουτ παίρνοντας την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι!
 
Απάντησε στις ευκαιρίες ο Ολυμπιακός
Κάπως αφυπνίστηκε ο Ολυμπιακός από τις ευκαιρίες των Πορτογάλων και ανέλαβε εκ νέου τα ηνία του αγώνα. Στο 36' από κόρνερ του Σεμπά, ο Ντα Κόστα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ιντέγε από το μισό μέτρο σημάδεψε τον Μπρακάλι και έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες.
 
Πέντε λεπτά αργότερα, από γέμισμα του Μιλιβόγεβιτς ο Καμπιάσο έσπασε με το στήθος στον Ντε λα Μπέγια και το σουτ του Ισπανού με το αριστερό έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπρακάλι. Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο.
 
Ίδιο το σκηνικό
Από μια λάθος πάσα του Φορτούνη, η Αρόουκα βγήκε στην κόντρα με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και ο Κριβελάρο που βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού προσπάθησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι, αλλά αστόχησε.
 
Στο 57' από κόρνερ του Κριβελάρο, ο Γκονσάλες πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ίδιο ήταν το σκηνικό στο Φάληρο και στις αρχές της επανάληψης, με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή αλλά όχι και την ουσία, με την Αρόουκα να παραμένει πιστή στο πλάνο της.
 
Η στιγμή του Καπίνο
Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν χειρότερος. Και οι Πορτογάλοι άρχισαν να ξεθαρρεύουν. Στο 65ο λεπτό χρειάστηκε μια μεγάλη επέμβαση του Καπίνο για να μην μπουν σε μπελάδες οι "ερυθρόλευκοι"... Ο Γκονσάλες κινήθηκε στο ύψος του δεύτερου δοκαριού, έκανε την κεφαλιά - ψαράκι αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έσωσε την εστία του!
 
Μπροστά η Αρόουκα και παράταση
Με τον Ολυμπιακό να πελαγοδρομεί στο γήπεδο, οι Πορτογάλοι έδειχναν έτοιμοι να σκοράρουν. Και ο Καπίνο δεν μπορούσε πάντα να υψώνει απαγορευτικό. Από φάουλ του Αρτούρ και κεφαλιά του Ντε Ζεσούς, ο Τζετζέ βρέθηκε αφύλακτος και με δεξί σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την Αρόουκα στο 80ο λεπτό.
Καμπιάσο και Πάρντο από καλές θέσεις δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, που οδηγήθηκε στην παράταση.
 
Η κλάση του Ντομίνγκες
Με το ξεκίνημα της παράτασης ο Ντομίνγκες πήρε τη θέση του Καμπιάσο. Και ο Αργεντίνος στο 94' έφερε το ματς στα ίσα! Ο Πάρντο του έστρωσε την μπάλα και με το αριστερό ο Ντομίνγκες από δύσκολη γωνία νίκησε τον Μπρακάλι για το 1-1.
 
"Κλείδωσε" με Ιντέγε
Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και με την Αρόουκα να πιέζει, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει ένα δεύτερο γκολ και να... αναπνεύσει. Ο Μαρτίνς με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Ιντέγε και αυτός με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας για το 2-1!
 
Πηγή: sport24.gr  
 

Δειτε Επισης

Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Τα χρήματα που πήρε κι αυτά που περιμένει ο Ολυμπιακός στο Conference League
Μεντιλίμπαρ μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού-«Θέλουμε να πάμε στον τελικό»
ΒΙΝΤΕΟ: Υποδοχή ηρώων για τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση-Αποθέωση για Τζολάκη
Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου μέσα στην Πόλη
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League