Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
 
Η Φιορεντίνα που την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση της Serie A είναι η πιο δυνατή αντίπαλος στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Europa League. Οι Θεσσαλονικείς απέφυγαν μεγαθήρια όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ζενίτ ή η Ίντερ, όμως η "βιόλα" μόνο εύκολοι αντίπαλοι δεν είναι.
 
Στον ΠΑΟΚ μάλιστα ξυπνούν μνήμες καθώς πριν δύο χρόνια την περίοδο 2014-15 είχαν ξανασυναντηθεί στους ομίλους του Europa League. O δικέφαλος του Βορρά είχε ηττηθεί με 0-1 μέσα στην Τούμπα, ενώ είχε πάρει ισοπαλία 1-1 στην Ιταλία σε ένα ματς που θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με το διπλό.
 
Η Φιορεντίνα ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο ιταλικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τη Γιουβέντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα καλοκαιρινά της φιλικά δεν είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, γνωρίζοντας μόνο ήττες από τις 29 Ιουλίου. Έχασε κατά σειρά από Θέλτα (0-1), Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-3), Σάλκε (1-3), Βαλένθια (1-2).
 
Στο ρόστερ της υπάρχουν σπουδαία ποδοσφαιριστές όπως οι Φεντερίκο Μπερναντέσκι, Γιόζιπ Ίλισιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Μπόρχα  Βαλέρο, Κριστιάν Τέγιο και Τζουζέπε Ρόσι.
 
Προπονητής: Πάουλο Σόουζα
 
Αστέρι: Γιόζιπ Ίλισιτς
 
Γήπεδο: "Στάδιο Αρτέμιο Φράνκι"
 
ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ
 
Η Σλόβαν Λίμπερετς από την Τσεχία είναι η δεύτερη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa League. Πέρυσι τερμάτησε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και για να βρεθεί στους ομίλους απέκλεισε αρχικά την Αντμίρα από την Αυστρία με δύο νίκες (2-0 και 2-1) και στη συνέχεια την ΑΕΚ Λάρνακας επίσης με δύο νίκες (1-0 και 3-0).
 
Πάντως στο πρωτάθλημα φέτος μετά από τέσσερις αγωνιστικές δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μετρώντας 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ βρίσκεται στην 14η θέση. Από το ρόστερ της φυσικά ξεχωρίζει ο ηγέτης, αλλά 34 ετών πλέον, Μίλαν Μπάρος. Ο Τσέχος πάντως δεν ξεχνάει την τέχνη του γκολ.
 
Προπονητής: Χίντριχ Τρπισόφσκι
 
Αστέρι: Μίλαν Μπάρος
 
Γήπεδο: "Στάντιον ου Νίσι"
 
ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ
 
Η πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάγκ, είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Μια αρκετά επικίνδυνη ομάδα, σε μια έδρα που μπορούν εύκολα να γίνουν... ζημιές. Οι Αζέροι έχουν ρίξει χρήματα και έχουν επενδύσει σε παίκτες όπως ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ρεϊνάλντο, ο Ισπανός μέσος Μίτσελ που είχε περάσει κι από την ΑΕΚ ή ο Βραζιλιάνος μέσος Ρίτσαρντ Αλμέιδα.
 
Η Καραμπάγκ ξεκίνησε τη φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Απέκλεισε με 3-1 συνολικό σκορ την Ντεουντελάνζ του Λουξεμβούργου, ενώ στον τρίτο προκριματικό αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες και εξαιτίας ενός εκτός έδρας γκολ από την Βικτόρια Πλζεν (0-0 και 1-1). "Υποβιβάστηκε" στα πλέι οφ του Europa League όπου προκρίθηκε εις βάρος της Γκέτεμποργκ με συνολικό σκορ 3-1.
 
Φέτος σίγουρα θέλει μια καλύτερη ευρωπαϊκή εμφάνιση από την περσινή κατά την οποία τερμάτισε τον όμιλο με Άντερλεχτ, Μονακό και Τότεναμ με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.
 
Προπονητής: Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ
 
Αστέρι: Ρεϊνάλντο
 
Γήπεδο: "Αζερσούν Αρένα"
 
ΠΗΓΗ: contra.gr

Δειτε Επισης

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών
ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο