Ο Κουλούρης στα 10 «αστεράκια» της Super League (pics, vids)

Μπορεί η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League να πέρασε από... σαράντα κύματα, αλλά, πλέον, βρισκόμαστε προ των πυλών. Σε αγωνιστικό επίπεδο, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος δεν έλειψαν οι μεταγραφικές κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά και ουσίας, απ’ τις ελληνικές ομάδες.
Ποδοσφαιριστές όπως ο Όσκαρ Καρντόσο, ο Κριστιάν Λεντέσμα, ο Τζόλεον Λέσκοτ και ο Ούγκο Αλμέιδα θα κοσμούν με την παρουσία τους τα ελληνικά γήπεδα. Ελπίδα όλων είναι να προσδώσουν λάμψη και αίγλη σε ένα, κατά γενική ομολογία, υποβαθμισμένο πρωτάθλημα.
Παρ’ όλα αυτά, δεν λείπουν και οι αξιόλογες περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Νεαροί παίκτες με όνειρα και φιλοδοξίες που θέλουν να κάνουν το "μπαμ" τη φετινή σεζόν . Γι’ αυτό το λόγο, το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει 10 ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές που πρόκειται να μας απασχολήσουν με τα καμώματά τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 18 ΕΤΩΝ)

Το περίεργο μεταγραφικό, αλλά και αγωνιστικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού είχε ως συνέπεια ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός να μπει απευθείας στα βαθιά. Η μέτρια εικόνα των Αλμπέρτο Μποτία και Μάνουελ ντα Κόστα στα προκριματικά του Champions League και του Europa League, αλλά κι η τιμωρία του Ντιόγκο Φιγκέιρας ανάγκασαν τον τεχνικό των "ερυθρολεύκων", Πάουλο Μπέντο να του δώσει φανέλα βασικού, έστω και κι ως δεξί μπακ, στην κρίσιμη ρεβάνς με την Αρόουκα για τα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παρότι οι Πειραιώτες δεινοπάθησαν για να αποκλείσουν την πορτογαλική ομάδα, ο Παναγιώτης Ρέτσος πραγματοποίησε μία πολύ ελπιδοφόρα εμφάνιση. Άλλωστε, αποτελεί μέλος μίας πολύ καλής φουρνιάς των "ερυθρόλευκων" ακαδημιών, αφού πέρα απ’ τον ίδιο, πολύ καλά δείγματα γραφής έχουν παρουσιάσει και οι Μανθάτης, Ανδρούτσος. Η απόκτηση του Μπρούνο Βιάνα δυσκολεύει το έργο του, αλλά ο νεαρός στόπερ έχει όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη καριέρα, αν "αρπάξει" τις ευκαιρίες που θα του δοθούν σε βάθος χρόνου.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΕΚ, 18 ΕΤΩΝ)

O Τιμούρ Κετσπάγια διέκρινε στον 18χρονο μέσο ενδιαφέροντα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με συνέπεια να τον συμπεριλάβει στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων» για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία. Ο Κώστας Γαλανόπουλος τον δικαίωσε απόλυτα, αφού παρουσίασε εξαιρετικά δείγματα γραφής στα φιλικά. Μάλιστα, έκανε επίσημο ντεμπούτο με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα στην πρώτη αναμέτρηση με τη Σεντ Ετιέν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Γαλανόπουλος πραγματοποίησε ένα ώριμο και μεστό παιχνίδι, αποδεικνύοντας πως δίκαια κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γεωργιανού τεχνικού. Αυτή την στιγμή αποτελεί την 3η επιλογή στα χαφ, πίσω απ’ τους Αντρέ Σιμόες και Γιάκομπ Γιόχανσον και θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο Κετσπάγια θα του δώσει αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του.
 
ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ (ΠΑΟΚ, 20 ΕΤΩΝ)

Ο περσινός δανεισμός στην Ανόρθωση, όπου σε 25 συμμετοχές σημείωσε 6 γκολ, βοήθησε τον Ευθύμη Κουλούρη να επιστρέψει... δριμύτερος και πιο έμπειρος στον ΠΑΟΚ, κερδίζοντας μία θέση στα πλάνα του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός πιστεύει στην ποιότητα, αλλά και την εκτελεστική ικανότητα του 20χρονου άσου.

Αυτός είναι κι ένας απ’ τους λόγους που ο «Δικέφαλος» δεν προχώρησε στην απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού πίσω απ’ τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες είναι έτοιμος να προσφέρει σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα, αποτελώντας μία αξιόπιστη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, 18 ΕΤΩΝ)

Η περασμένη σεζόν ήταν μία χρονιά... προσαρμογής για τον νεαρό επιθετικό στο υψηλό επίπεδο. Ο Τραϊανός Δέλλας του έδειξε εμπιστοσύνη και ο Δημήτρης Λημνιός τον δικαίωσε σε αρκετές περιπτώσεις, αφού παρότι διανύει μόλις το 18ο έτος της ηλικίας του, παρουσιάζει μία αξιοθαύμαστη ωριμότητα στον τρόπο παιχνιδιού του.
Φέτος, πρωταρχικός στόχος είναι η καθιέρωση στη βασική ενδεκάδα και η διαρκής αγωνιστική εξέλιξη προκειμένου σε λίγα χρόνια να αποτελέσει το "next big thing" στην επίθεση για την Ελλάδα. Ήδη, αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Σαμπντόρια, έχουν σημειώσει στο μπλοκάκι τους το όνομά του και τον παρακολουθούν στενά. Όμως, θα πρέπει κατά τη διάρκεια της σεζόν να αποκτήσει μεγαλύτερη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς πέρσι δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός μέσα στην μεγάλη περιοχή.
 
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 20 ΕΤΩΝ)

Το Μάιο του 2013 ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του Πασχάλη Στάικου. Όμως, ο νεαρός μέσος δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη και πιο σημαντική μάχη της ζωής του. Ένα χρόνο αργότερα, ο Παναθηναϊκός τον επιβράβευσε, προσφέροντάς του επαγγελματικό συμβόλαιο. Παρ’ όλα αυτά, την τελευταία διετία μετράει μόλις 4 λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για τα πλέι οφ της Super League τη σεζόν 2014/15.

Η φετινή χρονιά μοιάζει διαφορετική, καθώς η έλλειψη αρκετών επιλογών στο χώρο του κέντρου σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του 20χρονου άσου... αναγκάζει τον Αντρέα Στραματσόνι να εξετάσει πιο σοβαρά το ενδεχόμενο χρησιμοποίησής του μέσα στη χρονιά. Το γεγονός πως μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως "6άρι" όσο και ως εσωτερικός μέρος αποτελεί ένα παραπάνω συν προκειμένου ο Ιταλός τεχνικός να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.
 
ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΒΑΡΝΑΣ (ΞΑΘΝΗ, 18 ΕΤΩΝ)

Ο νεαρός στόπερ, ύστερα από μία διετία στην ΑΕΚ, κατά την οποία δεν πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη με ελεύθερη μεταγραφή. Βέβαια, ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει μία ιδιότυπη συμφωνία που επιτρέπει στους "κιτρινόμαυρους" να πάρουν πίσω τον 18χρονο άσο το ερχόμενο καλοκαίρι.
Μετά τη φυγή των Δημήτρη Γουτά και Χρήστου Καρυπίδη, ο Ράζβαν Λουτσέσκου αναζητούσε μία αξιόλογη λύση για το κέντρο της άμυνας και φαίνεται πως την βρήκε στο πρόσωπο του Στράτου Σβάρνα. Ο διεθνής με την Νέων παραμένει ένα σπουδαίο ταλέντο που με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στα μετόπισθεν τα επόμενα χρόνια. Διακρίνεται για την ικανότητα με την μπάλα στα πόδια, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ δεν φοβάται να πάει με δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες. Θα λέγαμε πως τα αγωνιστικά στοιχεία του ταιριάζουν μ’ αυτά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 19 ΕΤΩΝ)

Στο πρόσωπο του Γιώργου Μανθάτη οι φίλοι του Ολυμπιακού βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να τους... ξεσηκώσει με τις ενέργειές του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως κι ο Ρέτσος, έτσι κι ο 19χρονος άσος αποτελεί μέλος της "χρυσής" γενιάς των "ερυθρόλευκων" ακαδημιών. O νεαρός εξτρέμ χαρακτηρίζεται για το αέρινο στυλ του, είναι εκρηκτικός, θρασύς και καλός ντριμπλέρ.  ην περυσινή σεζόν αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά στους αγώνες Κυπέλλου με τα Χανιά και τον Αστέρα Τρίπολης.

Αντίθετα, φέτος, μετά από την εξαιρετική εικόνα που παρουσίασε στην προετοιμασία των Πειραιωτών, κατάφερε να κερδίσει μία θέση στις επιλογές των Βίκτορ Σάντσεθ (αρχικά) και Πάουλο Μπέντο (στη συνέχεια), με τον Πορτογάλο τεχνικό να τον χρησιμοποιεί στα τελευταία 20 λεπτά της επεισοδιακής ρεβάνς με την Αρόουκα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκθείασαν την εμφάνιση του Μανθάτη, θεωρώντας πως βοήθησε τα μέγιστα κατά τη διάρκεια της ημίωρης παράτασης προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ (ΒΕΡΟΙΑ, 19 ΕΤΩΝ)

Μετά από δύο «γεμάτες» χρονιές στη Football League με τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας, ο Δημήτρης Μαυριάς έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασία με τη Βέροια. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και θεωρείται μία απ’ τις ελπίδες της χώρας μας στη θέση του επιτελικού μέσου.
Στο παρελθόν, το όνομά του βρέθηκε στα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως οι διοικούντες τον «Δικέφαλο» να μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την πλευρά του ταλαντούχου άσου. Η επιθυμία του Αλέκου Βοσνιάδη να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά θα έχει θετικό αντίκτυπο στον χρόνο συμμετοχής του Μαυριά, ο οποίος καλείται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.
 
ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ (ΗΡΑΚΛΗΣ, 18 ΕΤΩΝ)

Θεωρείται, κι όχι άδικα, ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε η ακαδημία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε κι οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο 18χρονος επιθετικός να παραμείνει στο «τριφύλλι». Όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, αφού ο Λάζαρος Λάμπρου ήθελε να κάνει το μεγάλο βήμα για ένα απ’ τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μάλιστα, υπήρξαν φήμες που ήθελαν τις Ίντερ και Ρόμα να εξετάζουν προσεκτικά την περίπτωσή του.

Τελικά, το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα για τον νεαρό άσο, με αποτέλεσμα να έρθει σε συμφωνία με τον Ηρακλή για συμβόλαιο δύο ετών. Οι Θεσσαλονικείς προσθέτουν στη φαρέτρα τους ένα "ακατέργαστο διαμάντι", το οποίο όμως έχει όλες τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σ’ έναν εξαιρετικό στράικερ. Τα οικονομικά προβλήματα του "Γηραιού" και η... λειψανδρία που παρατηρείται στην επιθετική γραμμή της ομάδας θα δώσουν στον Λάμπρου αυτό που επιθυμεί. Χρόνο και... χώρο για να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του. Πλέον, η μπάλα είναι στα πόδια του.
 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΙΝΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, 20 ΕΤΩΝ)

O Πανιώνιος δεν σταματά να τροφοδοτεί με σπουδαία ταλέντα το ελληνικό ποδόσφαιρο, διαθέτοντας, δίχως αμφιβολία, τις πιο παραγωγικές ακαδημίες. Ο Άγγελος Πινιώτης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ο νεαρός μέσος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2015, με την πρώτη σεζόν στο υψηλό επίπεδο να είναι διδακτική, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να του δώσει μερικές ευκαιρίες προς το τέλος της χρονιάς. Συγκεκριμένα, στις αναμετρήσεις των πλέι οφ με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ο 20χρονος άσος πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά.
Μετά την αποχώρηση του Ουζουνίδη απ’ την τεχνική ηγεσία και την πρόσληψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς το μέλλον φαντάζει λαμπρό για την Λαμιώτη μέσο, αφού ο Σέρβος δείχνει να τον εμπιστεύεται απόλυτα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρείται το μπακ απ του «έμπειρου», Παναγιώτη Κόρμπου. Όμως, δεν αποκλείεται αν παρουσιάσει καλό αγωνιστικό πρόσωπο να κερδίσει μία θέση στην αρχική ενδεκάδα. Άλλωστε, οι «κυανέρυθροι» έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως δεν φοβούνται να ρίξουν στα «βαθιά» νέα παιδιά, αν θεωρούν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση και στις απαιτήσεις.
Πηγή: sport24.gr  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν