Μια 700άρα για τον Τζιμπούρ!

O Θόδωρος Καρυπίδης θέλει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα -για τα επίπεδα της Football League- πηγαίνοντας στον Άρη στράικερ με βαρβάτο βιογραφικό. Για να κάνει τη διαφορά, να ικανοποιήσει τον Νίκο Αναστόπουλο που ζητάει επιτακτικά έμπειρο επιθετικό - όνομα αλλά και για να πείσει εκείνους τους οπαδούς των "κίτρινων" που είτε παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντί του είτε τον αμφισβητούν.
 
Ποια ήταν, λοιπόν, η short list με φορ του ισχυρού άνδρα του Αρη;Ραφίκ Τζιμπούρ, Ντιόγκο (ο πρώην του Ολυμπιακού, πρωταθλητής με την Μπουριράμ Γιουνάιτεντ στην Ταϊλάνδη, έκλεισε την σεζόν εκεί με 8 γκολ σε 9 ματς ενώ αποβλήθηκε στο τελευταίο του, στις 13 Αυγούστου),Φερνάντο Καβενάγκι (ο πιο...ακριβός, έχει να παίξει μπάλα από τον Φεβρουάριο που τραυματίστηκε και τελικά για αυτό αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ) και Ανταμ Νέμετς (ο φορ της εθνικής Σλοβακίας στο πρόσφατο Euro)! Μιλάμε ομολογουμένως για πολύ δυνατά ονόματα, που θα μπορούσαν να σταθούν στα ρόστερ της Big 4 της Super league...
 
Η περίπτωση του 29χρονου Βραζιλιάνου ήταν και η πιο δύσκολη, γιατί έχει συμβόλαιο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου με την ομάδα του, οπότε χρειαζόταν μια μικρή αποζημίωση στην Μπουριράμ. Σε συνδυασμό με τις υψηλές απαιτήσεις του Ντιόγκο, το κόστος της μεταγραφής γινόταν απαγορευτικό ενώ δεν βρέθηκε η "χρυσή τομή" για να αποδεσμευτεί.
 
Όσον αφορά στον Νέμετς, πριν από τρεις ημέρες υπέγραψε ως ελεύθερος στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, στην οποία μάλιστα θα είναι συμπαίκτης με τον Κωνσταντίνο Ρουγκάλα (η ανακοίνωσή του αναμένεται στις επόμενες ώρες).
 
Κατά συνέπεια απέμεινε ο Ραφικ Τζιμπούρ, που αρχικά είχε ζητήσει 3ετες (2+1 χρόνων) με συνολικές καθαρές αποδοχές (μαζί με τα μπόνους) 1 εκατομμύριο ευρώ. Απαιτήσεις που δεν μπορούσε να ικανοποιήσει ο Καρυπίδης. Ωστόσο το τελευταίο 48ωρο -και με το παράθυρο για τους ελεύθερους να κλείνει Παρασκευή (9/9) στις 3 το μεσημέρι- ο μεγαλομέτοχος των "κίτρινων" επανήλθε με βελτιωμένη προσφορά.
 
Σύμφωνα με την πιάτσα των agents, τού δίνει τελικά 3ετες συμβόλαιο, με κλιμακωτές αποδοχές, που συνολικά θα φτάσουν (εφόσον το εξαντλήσει) στις 700.000 ευρώ (μαζί με τα μπόνους).
 
Το μέγεθος του Άρη, η πολύ καλή διαπροσωπική σχέση του Τζιμπούρ με τον Καρυπίδη (ο Αλγερινός πάντα ήταν ο αγαπημένος των προέδρων), ο επιχειρηματίας - κοινός γνωστός τους στην Αθήνα που τους συνδέει, ο ρόλος του Ίλια Ιβιτς και το ο τι ο "Τρομοκράτης" δεν έχει πολλές εναλλακτικές επιλογές, τον έκαναν να ρίξει τις απαιτήσεις του και να βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του deal.
 
Αν βάλει τελικά την υπογραφή του ο Άρης θα γίνει ο 6ος σταθμός του Τζιμπούρ στην Ελλάδα και ο πρώτος εκτός λεκανοπεδίου (Εθνικός Αστέρας, Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός οι προηγούμενοι)...
 
Πηγή: contra.gr
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας