«Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τo τέλος, κακό του κεφαλιού του»!

Για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ, με τις παραιτήσεις των υπόδικων συμβούλων της, μίλησε ο Σταύρος Κοντονής στην ΕΤ3, τονίζοντας με νόημα: «Άπαντες πλέον καταλαβαίνουν ότι ένα καθεστώς διαφθοράς, διαπλοκής, και ασυδοσίας έχει λάβει, οριστικά και αμετάκλητα, τέλος. Όποιος δεν το έχει αντιληφθεί τότε… κακό του κεφαλιού του!».
 
Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε τα εξής:
 
«Νομίζω ότι πλέον έχουν όλοι καταλάβει, και αν δεν το έχουν ακόμα θα το αντιληφθούν σύντομα, ότι ο Νόμος θα τηρείται απαρέγκλιτα προς πάσα κατεύθυνση. Αν δεν είχαμε αυτές τις παραιτήσεις σήμερα (σ.σ. των Γκιρτζίκη και σία), τότε θα είχαμε προχωρήσει σε διαπιστωτική πράξη καθαίρεσης των προσώπων που εμπλέκει η Δικαιοσύνη σε παράνομες ενέργειες. Η Κυβέρνηση είναι θεματοφύλακας της νομιμότητας, αλλά και του αυτοδιοίκητου των Ομοσπονδιών.
 
Εγώ, με τις τελευταίες εξελίξεις, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Άπαντες πλέον καταλαβαίνουν ότι ένα καθεστώς διαφθοράς, διαπλοκής, και ασυδοσίας έχει λάβει, οριστικά και αμετάκλητα, τέλος. Όποιος δεν το έχει αντιληφθεί τότε… κακό του κεφαλιού του! Αυθαίρετες ενέργειες, όπως αυτές που έγιναν εκ μέρους της ΕΠΟ, να αλλάζουν οι τακτικοί δικαστές στα Πειθαρχικά Όργανα αποτελούν έκνομη δραστηριότητα και δημιουργούν μία έκρυθμη κατάσταση.
 
Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες εξόφθαλμες παρανομίες, γι’ αυτό και η παρέμβασή της ήταν άμεση και στις διεθνείς συνομοσπονδίες στις οποίες δηλώσαμε τις ενστάσεις μας και βρήκαμε ανταπόκριση.
 
Το καθεστώς ασυδοσίας στο ποδόσφαιρο είχε καθιερωθεί εξαιτίας των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων με τις διοικήσεις της ΕΠΟ. Είχαν πετύχει να εγκαθιδρύσουν αυτόνομο και όχι το αυτοδιοίκητο. Με τη νομοθετική πρωτοβουλία που πήραμε πέρυσι, θεσπίσαμε όχι μόνο τους τακτικούς δικαστές στα Πειθαρχικά Όργανα της ΕΠΟ, και τα διοικητικά πρόστιμα με στόχο την περιφρούρηση της κοινωνικής ειρήνης αλλά καταργήσαμε και αυτό το καθεστώς της ασυδοσίας.
 
Η μάχη κατά τη διαφθοράς και της διαπλοκής ενός συστήματος που πήρε κολοσσιαίες διαστάσεις εξαιτίας αυτών των πελατειακών σχέσεων μεταξύ κομμάτων και διοικήσεων της ΕΠΟ, θα συνεχιστεί. Πρόκειται για έναν αγώνα διαρκή, που δεν θα περιοριστεί μόνο στο ποδόσφαιρο αλά σε όλους τους αρμούς της κοινωνικής ζωής του τόπου μας».

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη