«Θα λάτρευα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου»

Για πολλά θέματα μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ανέφερε πως θέλει να μείνει ακόμα και μέχρι το τέλος της καριέρας του στη χώρα μας, είπε πως θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με το «τριφύλλι», ενώ απάντησε για την διαιτησία και το θέμα με τον παίκτη της Μπρόντμπι που τον κατηγόρησε για ρατσιστική επίθεση.
Αποσπάσματα της συνέντευξης, στην οποία μίλησε για:
τους στόχους του «τριφυλλιού»: «Ήταν πολύ σημαντική για το κλαμπ και τον κόσμο η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα και είναι επίσης πολύ μεγάλος μας στόχος να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να είναι στην κορυφή στο τέλος της σεζόν. Πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να δείξουμε ποιοι είμαστε και να συνεχίσουμε έτσι. Πιστεύω πως έχουμε το ρόστερ και την ικανότητα να διαχειριστούμε και το πρωτάθλημα, και το Europa League και το Κύπελλο. Η αυτοπεποίθηση όλων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, όχι υπερβολικά όμως, γιατί πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».
την επιθυμία για το πρωτάθλημα: «Μου λείπει το πρωτάθλημα. Έχω ένα με την Γκέτεμποργκ και το Κύπελλο που πήρα με τον Παναθηναϊκό. Αυτά είναι τα μόνα μου τρόπαια. Φυσικά θέλω περισσότερα. Ελπίζω και πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε τώρα εδώ. Το πρωτάθλημα είναι όνειρο όλων μας. Θα ήθελα ένα μεγάλο πάρτι με όλη την ομάδα και όλη την πόλη να γιορτάζει. Αυτό θα ήθελα να δω!»
το αν έχει ξενερώσει ποτέ στην Ελλάδα: «Νιώθω μερικές φορές τρελαμένος και σκέφτομαι να σταματήσω την μπάλα. Όταν κάθομαι ήρεμος, γελάω με αυτά τα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει. Αν μπορούσα να αρχίσω και να τελειώσω την καριέρα μου εδώ, θα το λάτρευα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν η ομάδα, για παράδειγμα, χρειαστεί χρήματα και θέλει να πουλήσει παίκτες, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Για εμένα αν όλα πάνε καλά εδώ, είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τον πρόεδρο, με όλους. Τους σέβομαι πολύ και νιώθω ότι αυτός ο σεβασμός είναι αμοιβαίος. Όπως νιώθω εδώ, δεν έχω νιώσει σε κανένα άλλο μέρος στην καριέρα μου».
την αντίδρασή του σε αποφάσεις διαιτητών: «Οι διαιτητές μπορεί να κάνουν λάθη κι αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά όταν νιώθεις ότι το παρακάνουν ή υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, τότε είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις. Νιώθω την ανάγκη να βγω μπροστά για την ομάδα μου. Ζω γι’ αυτό το σύλλογο και θα κάνω τα πάντα για να κερδίζει. Όταν νιώθω πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι δίκαιο, τότε πρέπει να αντιδράσω, να κάνω τα πάντα για να κερδίσω».
το θέμα του συμβολαίου του: «Νιώθω πολύ καλά εδώ. Την αγάπη και το σεβασμό που λαμβάνω εδώ, δεν τα είχα πουθενά αλλού. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Ο εκπρόσωπός μου μιλάει με την ομάδα κι εγώ θα μιλήσω με αυτόν για να βρούμε μια καλή λύση για το κλαμπ. Είναι το μόνο που μπορώ να πω, καθώς δεν έχω μιλήσει με τον εκπρόσωπό μου για το συμβόλαιό μου. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες».
τη μάχη στο Europa League: «Είμαι θετικός. Είναι δύσκολος όμιλος, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν θα γινόταν διαφορετικά. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Έχουμε καλές πιθανότητες κόντρα σε όλους. Το πρώτο ματς με τον Άγιαξ είναι σημαντικό. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες. Δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί».
τις κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά: «Η ομάδα είπε αυτά ακριβώς που ήθελα να πω με ανακοινώσεις και δηλώσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου. Προσπαθώ να το ξεχάσω, δεν είναι ζήτημα πλέον. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ποιος είμαι, τι πιστεύω για τέτοια θέματα και το είδος του χαρακτήρα μου».
τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είδα κάποια παιχνίδια του και είχα την τιμή να τον γνωρίσω. Γνωρίζω τι μύθος είναι για το σύλλογο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τον σέβονται όλοι ως άντρα και ανθρώπινη προσωπικότητα. Είναι ένα πραγματικό πρότυπο για όλους».
Πηγή: sport24.gr  

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες