Για την 100η ευρωπαϊκή νίκη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός!

Ιστορικά ενδέχεται να είναι τα σημερινά παιχνίδια που θα δώσουν οι δύο «αιώνιοι» στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε τριψήφιο αριθμό τις εκτός συνόρων νίκες τους. 
 
Τόσο για τους «πράσινους», όσο και για τους «ερυθρόλευκους» το κοντέρ έχει σταματήσει στον αριθμό 99 και μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι πως ακριβώς ίδιος είναι κι ο αριθμός των ηττών που έχουν δεχτεί, συγκεκριμένα 110! Η διαφορά ωστόσο -και δη σημαντική- έγκειται στις ισοπαλίες τους, με τον Παναθηναϊκό να μετράει 26 περισσότερες, 68 έναντι 42, ήτοι έχει δώσει και ισάριθμα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. 
 
Συγκεντρωτικά, οι συνολικοί αγώνες για τον Ολυμπιακό είναι 251, ενώ για τον Παναθηναϊκό 277, με το Τριφύλλι να έχει πετύχει περισσότερα γκολ (339 έναντι 322) -κάτι φυσιολογικό- αλλά το αξιοσημείωτο είναι πως δέχτηκε και λιγότερα (369 έναντι 372). 
 
Βέβαια παρ' ό,τι οι ευρωπαϊκές νίκες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι ίδιες, δεν είναι ανάλογες και οι πορείες που έχουν κάνει, καθώς οι «πράσινοι» έχουν φτάσει μία φορά σε τελικό Πρωταθλητριών, δύο σε ημιτελικούς Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ κι ακόμη τέσσερις σε προημιτελικά (δύο UEFA, δύο Τσάμπιονς Λιγκ). Την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες μετρούν δύο συμμετοχές σε προημιτελικά (Κυπελλούχων, Τσάμπιονς Λιγκ). 
 
Από εκεί και πέρα περισσότεροι είναι και οι αγώνες που έχουν δώσει οι "πράσινοι" σε Πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ (157 έναντι 150), αλλά με τέσσερις νίκες λιγότερες, όπως κι έξι ήττες λιγότερες (49-45-63 έναντι 53-28-69). 
 
Πηγή: sdna.gr  
 

Δειτε Επισης

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη