Σόου Κουλούρη και μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

O ΠΑΟΚ γνώριζε ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες κόντρα στον Αστέρα, καθώς το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είναι η έδρα που του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη.
 
Ωστόσο, έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος και με εκτελεστή τον Κουλούρη κατάφερε να πάρει καθαρό προβάδισμα στο σκορ, ενώ με το φινάλε του πρώτου μέρους βρέθηκε να έχει και παίκτη παραπάνω με την αποβολή του Μπέρτου.
 
Όλα προμήνυαν μία εύκολη επικράτηση, ωστόσο, το δεύτερο μέρος διέψευσε τις εκτιμήσεις. Οι γηπεδούχοι, παρότι με δέκα παίκτες, συμμάζεψαν την ανασταλτική λειτουργία τους και με το πέναλτι που θα συζητηθεί αρκετά του Βαρέλα στον Ιγκλέσιας που εκτέλεσε εύστοχα ο Ιωαννίδης μπήκαν στο παιχνίδι. Το παιχνίδι απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η αλήθεια είναι ότι και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Ροντρίγκες και στο τέλος, με αρκετό άγχος πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στην Τρίπολη μετά από αρκετό καιρό.
 
Το φιλμ του αγώνα
Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να πρέπει να αντιμετωπίσουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Ο Ιγκλέσιας δοκίμασε με επιτυχία το πόδι του και τελικά συμπεριλήφθηκε στην ενδεκάδα από τον Χάβο, ενώ από την άλλη ένα αιμάτωμα «ανάγκασε» τον Ίβιτς να κρατήσει τον Τσίμιροτ εκτός 18άδας.
 
Οι δύο ομάδες μπήκαν με 4-2-3-1. Ο Αστέρας με Κοσίτσκι στο τέρμα και στην άμυνα Μπέρτο, Κουρμπέλη, Σέφι και Γιαννούλη. Στα χαφ τους Τσουκαλά και Ιγκλέσιας, τριάδα μεσοεπιθετικών τους Καλτσά, Τσιλιανίδη και Φαρίνια και στην κορυφή της επίθεσης τον Ιωαννίδη. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είχε τον Γλύκο κάτω από την εστία, τους Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλα και Κρέσπο στην άμυνα. Στα χαφ τους Κάνιας και Σάχοφ και επιτελικό μέσο τον Μπίσεσβαρ. Στα άκρα της επίθεσης τους Τζάλμα και Ροντρίγκες και στην κουφή τον Κουλούρη αντί του Κλάους.
 
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να απειλήσει με συνεχόμενες στημένες φάσεις (μέχρι το 11’  ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τέσσερα κόρνερ και δύο φάουλ σε καλό σημείο), ενώ στο 3’  Ροντρίγκες είχε προσπαθήσει να βγάλει σε θέσης βολής τον Μπίσεσβαρ, αλλά έκοψε ο Μπέρτος προ του Σουριναμέζου.   
 
Στο 19’  ο Τζάλμα προσπάθησε με μακρινή μπαλιά να βγάλει τον Ροντρίγκες φάτσα-κάρτα με τον Κοσίτσκι, όμως ο Σλοβάκος τον πρόλαβε.
 
Εκρηκτικό τρίλεπτο και 0-2 με Κουλούρη
Η απόλυτη υπεροχή του ΠΑΟΚ επιβραβεύτηκε στο 22’ με ένα πολύ όμορφο συνδυασμό που κατέληξε σε γκολ. Ο Μάτος με τον Τζάλμα έπαιξαν άψογα το «1-2», ο Βραζιίάνος γύρισε προς την περιοχή, ο Ιγκλέσιας στην προσπάθειά του να κόψει την έστειλε στον Ροντρίγκες που πλάσαρε, ο Κοσίτσκι απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κουλούρης έκανε το 0-1.
 
Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βγήκε και παλι στην κόντρα επίθεση από αριστερά. Ο Ροντρίγκες σέντραρε και ο Κουλούρης με σκαστό σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2.  
 
Το δίλεπτο του Τσουκαλά, αλλά σε ευκαιρίες
Ο Αστέρας προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να αντιδράσεις και έκανε δύο ευκαιρίες με τον Τσουκαλά. Στο 30’ ο Καλτσάς εκτέλεσε κόρνερ και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού. Δύο λεπτά αργότερα, από λάθος του Κάνιας, ο Αστέρας έβγαλε αντεπίθεση και στη σέντρα του Ιωαννίδη, ο Τσουκαλάς πήρε την κεφαλιά και ο Σάχοβ με το πόδι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στη συγκεκριμένη φάση, χτύπησε και ο Γλυκος αλλά συνέχισε να αγωνίζεται.
 
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Αστέρας βελτίωσε τα ποσοστά κατοχής μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του ΠΑΟΚ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ απείλησε με σουτ του Μπίσεσβαρ και μπλόκαρε ο Κόσίτσκι.
 
Δίκαιη αποβολή Μπέρτου για χτύπημα στον Κρέσπο
Η ζημιά για τον Αστέρα έγινε μεγαλύτερη στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν ο Μπέρτος, που είχε και κίτρινη κάρτα, σε μονομαχία στον αέρα, χτύπησε με τις τάπες τον Κρέσπο στα πλευρά. Ο Αρετόπουλος αρχικά «έχασε» τη φάση, μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή Τίκα, απέβαλε, δίκαια, με δεύτερη κίτρινη τον αμυντικό της Ξάνθης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου των γηπεδούχων.
 
Αναγκαστική αλλαγή
Από το χτύπημα του Μπέρτου ο Κρεσπο τέθηκε νοκ-άουτ και έτσι ο Ίβιτς προχώρησε στην αναγκαστική αλλαγή του Ισπανού με τον Κίτσιου, τον οποίο μάλιστα έβαλε σε θέση αριστερού μπακ. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΟΚ να χάνει ευκαιρία με τον Κουλούρη που από πλάγια θέση σούταρε άουτ στο 55’. Νωρίτερα είχε μία δυνατή εναέρια σύγκρουση με τον Φαρίνια, αλλά ευτυχώς και οι δύο συνέχισαν τον αγώνα.  
 
Πέναλτι Βαρέλα, μπήκε ξανά ο Αστέρας στο ματς
Στο 61’ ο Αρετόπουλος έδωσε πέναλτι χρεώνοντας μαρκάρισμα εντός περιοχής του Βαρέλα πάνω στην προσπάθεια του Ιγκλέσιας. Ο Καποβερντιανός αμυντικός έδειξε να απορεί αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε.
 
Ένα λεπτό μετά ο Ιωαννίδης εκτέλεσε εύστοχα. Στο 66’ έγινε σέντρα από τον Ίγκορ η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ έπεσε κατακόρυφα μετά το 2-1 και ο Αστέρας έβγαινε απειλητικά κυρίως από δεξιά. Είχε, πάντως, ένα καλό σουτ με τον Τζζαλμα στο 70’  που έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο
 
Τρομερό σουτ και δοκάρι από Ροντρίγκες
Ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ευκαιρία στο 78’  με τον Γκάρι Ροντρίγκες να εξαπολύει τρομερό σουτ και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσίτσκι.  Στο 82’ ο Σάχοβ σούταρε αλλά δεν απείλησε τον Κοσίτσκι. Ο ΠΑΟΚ βγήκε ξανά απειλητικά στο 84,  με Μυστακίδη και Μπίσεσβαρ να συνδυάζονται αλλά η σέντρα του πρώτου να περνά ανεκμετάλλευτη και στην εξέλιξη της φάσης τον Κίτσιου να σουτάρει και τον Κοσίτσκι να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση.
 
Ο Τζάλμα είχε ευκαιρία με κεφαλιά και επέμβαση του Κοσίτσκι δύο λεπτά αργότερα
 
Φινάλε με άγχος
Στο 90’  ο Γιαννούλης απείλησε μετά από σέντρα και σουτ από πλάγια θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα άουτ.
 
Αστέρας (Μ. Χάβος):  Κοσίτσκι, Μπέρτος, Σέφι, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (83’  Χαμντανί), Τσουκαλάς, Φαρίνια (72’  Μάσα), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (46’  Ίγκορ), Ιωαννίδης
ΠΑΟΚ (Βλ. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο (46’ λ.τ. Κίτσιου), Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (87’  Περέιρα), Ροντρίγκες (77’  Μυστακίδης), Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης
  
Πηγή: sport24.gr
 

Δειτε Επισης

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών
ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο