«Ο Κουλούρης είναι γεννημένος σκόρερ»

Στα νιάτα του ήταν ένας σκληρός αμυντικός, που έκανε μεγάλη καριέρα για μία δεκαετία στην Τβέντε. Τα μάτια του Αντρέ Πάους έχουν δει πολλούς επιθετικούς. Ξέρει να καταλαβαίνει ποιος έχει το φονικό ένστικτο και ποιός όχι. Ο Ολλανδός τεχνικός είχε πέρυσι στην… δούλεψη του τον Ευθύμη Κουλούρη στον μονοετή του δανεισμό στην Ανόρθωση και στην συνέντευξη του στο SDNA, μιλάει για την αδυναμία που του είχε και εξακολουθεί να του έχει.
 
- Καλησπέρα από την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά ένας πρώην παίκτης σας στην Ελλάδα είναι το πρόσωπο της ημέρας, χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ. 
 
«Ναι, ο Ευθύμιος! Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του από την περσινή μας συνεργασία στην Ανόρθωση! Τον είδα και στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, έχουμε μιλήσει και στο τηλέφωνο! Ξέρεις, το καλοκαίρι σκέφτηκα να του προτείνω να παίξει σε κάποια ολλανδική ομάδα για να εξελίξει το ταλέντο του, αλλά μου είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ κι ότι θέλει να καθιερωθεί εκεί. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακούω ότι τα καταφέρνει». 
 
- Με την προπονητική σας ματιά, τι είδους επιθετικός είναι;
 
«Είναι ένας κλασικός σέντερ-φορ περιοχής, που είναι γεννημένος σκόρερ. Είναι πολύ νεαρός και είναι έκπληξη για μένα που συνδυάζει τόσα πολλά ωραία χαρακτηριστικά σε τέτοια ηλικία. Είναι πολύ καλός μες την περιοχή, ξέρει να παίρνει επίκαιρες θέσεις και να μυρίζεται το γκολ. Μολονότι το καλό του πόδι είναι το δεξί, έχει πολύ ωραίο αριστερό και βασικά σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιο είναι πραγματικά το καλό του πόδι. Έναν αμυντικό τον μπερδεύει πολύ αυτό. Το καλό με τον Κουλούρη όμως είναι πως είναι πολύ καλός στο κεφάλι. Ξέρεις, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο λίγοι επιθετικοί δουλεύουν το κεφάλι κι έχουν χάρισμα σε αυτό. Ο Ευθύμης είναι ένας από αυτούς». 
 
- Βλέπετε… αστερόσκονη πάνω του; Πώς μπορεί να εξελιχθεί και πού μπορεί να φτάσει;
 
«Ο Ευθύμιος είναι ένα πολύ καλό παιδί, που δουλεύει πολύ καθημερινά. Είναι σημαντικό αυτό για την εξέλιξη ενός παίκτη. Η καθημερινή δουλειά μετράει πολύ. Δεν ξέρω αν έχει τα χαρακτηριστικά να γίνει σταρ, αλλά αν δουλέψει σωστά σε 2-3 χρόνια μπορεί να γίνει 30% καλύτερος σε πράγματα που υστερεί και γιατί όχι να κάνει μία διεθνή καριέρα». 
 
- Που ακριβώς υστερεί; 
 
«Πρέπει να δυναμώσει κι άλλο το σώμα του για να μπορεί να αντιμετωπίζει ακόμα πιο σκληρούς αμυντικούς. Είναι σημαντικό αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και πρέπει να το δουλέψει κι άλλο. Συν τοις άλλοις ο Ευθύμιος είναι ένας παίκτης που βολεύεται με ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου. Νιώθει καλά όταν είναι στράικερ σε ομάδες που έχουν την κατοχή και κλείνουν τον αντίπαλο στα καρέ τους. Ο Κουλούρης νιώθει σαν στο σπίτι του στην μεγάλη περιοχή και είναι πολύ καλός σε τέτοιες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα, όταν παίζει σε ομάδες που παίζουν με αντεπιθέσεις, διότι δεν έχει την ταχύτητα να φύγει στην πλάτη της άμυνας. Ωστόσο, είναι έξυπνο παιδί και δεν βοηθάει μόνο εντός περιοχής. Ξέρει να παίζει ανάμεσα στις ζώνες του αντιπάλου και να δημιουργεί συνεργασίες. Είναι ένας μοντέρνος επιθετικός, που μπορεί να εξελιχθεί κι άλλο αν δουλέψει σωστά».
 
- Σας θυμίζει κάποιον Ολλανδό επιθετικό παλιό ή εν ενεργεία; 
 
«Δύσκολη ερώτηση γιατί πρέπει να μιλήσω συγκεκριμένα. Οι Ολλανδοί επιθετικοί σπάνια ήταν τόσο καλοί στο κεφάλι, γιατί οι ολλανδικές ομάδες δεν σηκώνουν πολύ την μπάλα ψηλά. Θα έλεγα τον Βιμ Κιφτ. Τον θυμάσαι; Ήταν ένας Ολλανδός επιθετικός στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ένας οπορτουνιστής φορ που είχε καλή επαφή με τα δίχτυα, αν και δεν ήταν τόσο καλός στο κεφάλι, όσο ο Κουλούρης. Ναι, είναι μία καλή σύγκριση αυτή». 
 
- Έχετε δει τα γκολ του Κουλούρη στην Τρίπολη; Ειδικά το δεύτερο ήταν γκολ επιθετικού μεγάλης κλάσης…
 
«Αλήθεια; Χαίρομαι για αυτό. Θα τα δω στο Ίντερνετ σίγουρα για να τον συγχαρώ. Κοίταξε, όλοι οι παίκτες, κυρίως οι νεαροί θέλουν ένα πράγμα για να γίνουν καλύτεροι. Χρόνο συμμετοχής σε μία ομάδα τους ταιριάζει. Αν ο Κουλούρης πάρει παιχνίδια σε μία τοπ ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, τότε θα γίνει πολύ καλύτερος. Για 20 χρόνων παιδί έχει πολλά περισσότερα στοιχεία από ένα παιδί της ηλικίας του! Να ξέρει ότι τον παρακολουθώ και τον πιστεύω». 
 
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας