Κάζο Ολυμπιακού, 0-0 με Κέρκυρα!

Για τη 12η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Κέρκυρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», τρεις μέρες μετά το 1-1 με τους Γιανγκ Μπόις και την πρόκριση του στους 32 του Europa League.
O Πάουλο Μπέντο είχε εκτός αποστολής τον καταπονημένο Ντα Κόστα, δίνοντας φανέλα βασικού στον Βιάνα. Ο Ντε λα Μπέγια ήταν ξανά στην 18άδα μετά από σχεδόν δύο μήνες, αλλά προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο.
Ο Μπουχαλάκης πήρε τη θέση του Μαρτίνς στην ενδεκάδα και ο Καρντόσο (με μπανταρισμένο κεφάλι καθώς έχει 7 ράμματα πάνω από το φρύδι) αυτή του Ιντέγε. Ο Ελαμπντελαουί επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Φιγκέιρας.
Χωρίς τους τραυματίες Ζορμπά και Ντιόγκο παρατάχθηκε η Κέρκυρα του Μιχάλη Γρηγορίου στο Φάληρο, αλλά με τους Ντιμιτρόφσκι και Γκόμες να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν και να τίθενται στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού.
 
Μπλόκο από τους Φαίακες
Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, παρασυρόμενος από το background της αναμέτρησης: βροχερός καιρός, λίγος κόσμος στις εξέδρες, μετά από ευρωπαϊκό ματς, με αλλαγές στην ενδεκάδα του και έναν θεωρητικά πολύ πιο αδύναμο αντίπαλο.
Δεν είναι είδηση ότι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο και την κατοχή της μπάλας, δεν είχαν όμως και τον ανάλογο ρυθμό επιθετικά για να παράγουν φάσεις. Σε χαμηλές στροφές λειτουργούσαν οι ποδοσφαιριστές του Μπέντο, που παρακολουθούσε ανήσυχος από τον πάγκο του.
 
ΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΤΕΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΑΚΕΣ
Το αργό τέμπο του αγώνα ήταν σαφές ότι ουδόλως ενοχλούσε την Κέρκυρα. Ίσα ίσα που εξυπηρετούσε τα σχέδια της και την βοηθούσε να ασφαλίζει πιο εύκολα τους χώρους προς την εστία του Κουτζαβασίλη.
Ο Ολυμπιακός έφτανε με σχετική ευκολία στα πέριξ της περιοχής των Φαιάκων, κάπου εκεί όμως άρχιζαν τα ζόρια, αφού έλειπαν οι συνεργασίες που θα έφερναν ρήγματα στην ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων.
Η Κέρκυρα είχε πάντα προτεραιότητα την αμυντική της συνέπεια στον αγωνιστικό χώρο και δευτερευόντως έψαχνε την πιθανότητα κόντρα επίθεσης, αν το ευνοούσαν οι προϋποθέσεις.
Χωρίς τέρματα και ουσιαστικά καμία κλασική φάση για γκολ ολοκληρώθηκε ο πρώτο μέρος στο "Γ. Καραϊσκάκης".
 
ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός απείλησε μόνο εκτός περιοχής σε τρεις περιπτώσεις. Σουτ του Μπουχαλάκη στο 23' έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 39' ο Κουτζαβασίλης στέρησε το γκολ στον Ελαμπντελαουί, σε τρομερό σουτ του Νορβηγού από τα 35 μέτρα. Ο γκολκίπερ της Κέρκυρας μπλόκαρε και την προσπάθεια του Μιλιβόγεβιτς στο 42'.
Η Κέρκυρα θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά, όταν σε τζογαδόρικο γύρισμα του Ρέτσου λίγο έλειψε να μπει στη φάση ο Γεωργίου, αλλά πρόλαβε έγκαιρα και έδιωξε ο Λεάλι.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΛΕΑΛΙ
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Κέρκυρα έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Εξαιρετική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο 51', αλλού για αλλού η άμυνα του Ολυμπιακού και ο Τουράμ ξεχύθηκε ολομόναχος προς την εστία του Λεάλι, έφτασε απέναντι στον Ιταλό αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ!
Με τα ακροδάχτυλα ο γκολκίπερ των Πειραιώτων έκανε σπουδαία επέμβαση, έδιωξε σε κόρνερ και γλίτωσε από επιπλέον πονοκεφάλους τον Ολυμπιακό.
 
ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Από το 57' ο Μπέντο έριξε στο ματς τους Πάρντο, Μαρτίνς και πέρασε τον Σεμπά σε ρόλο αριστερού μπακ - χαφ. Έγιναν πιο κινητικοί και λιγότεροι προβλέψιμοι οι γηπεδούχοι αλλά και πάλι δύσκολα απειλούσαν εντός περιοχής.
Στο 72' μπήκε και ο Ιντέγε στο παιχνίδι, κάνοντας φουλ επιθετικό το σχήμα του Ολυμπιακού, όμως τίποτα δεν άλλαζε για τον Ολυμπιακό.
Η Κέρκυρα έμεινε όρθια στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό ενόψει της συνέχειας.
 
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Δήμος Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Βιάνα, Μποτία, Ρέτσος (57' Μαρτίνς), Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης (57' Πάρντο), Φορτούνης, Ελιουνούσι (73' Ιντέγε), Σεμπά, Καρντόσο.
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου (66' Γκόμες), Σπίνουλας, Ντουάλα (77' Ντιμιτρόφσκι), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (89' Κόντος), Ζαραδούκας, Ροζέριο, Νίκιτς.
Γκολ: /
Κάρτες: 90+2' Μποτία / 32' Νίκιτς, 49' Κουτζαβασίλης
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας