«Μάχη» Ιβάν και δύο άλλων πρώην του ΑΠΟΕΛ για τον πάγκο του ΠΑΟ

Δύσκολα θα επιβιώσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Αντρέα Στραματσόνι και ήδη άρχισαν τα σενάρια για τη διάδοχή του. Σε θέμα της ελληνικής ιστοσελίδας, contra.gr, αναφέρεται ότι ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και τρεις πρώην προπονητές του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για τους Γιώργο Δώνη, Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο τελευταίος, μάλιστα, θεωρείται φαβορί.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει:
"Ο Αντρέα Στραματσόνι παραμένει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όμως μετά τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας, η θέση του μόνο ασφαλής δεν είναι.
 
Ο Ιταλός κρίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά οι άνθρωποι της "πράσινης" ΠΑΕ εξετάζουν ήδη κάποια ονόματα στην ελεύθερη και όχι μόνο αγορά. Ας ρίξουμε μια ματιά...
 
ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
 
Είναι ο νούμερο ένα υποψήφιος. Ο 48χρονος πρώην κόουτς του Πανιωνίου έκανε εξαιρετική δουλειά στους Νεοσμυρνιώτες και θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Παραμένει χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι όταν και έλυσε τη συνεργασία του με τους "κυανέρυθρους" μετά τις συζητήσεις που έκανε για τον πάγκο του Ολυμπιακού.
Τελικά δεν κατέληξε στο Λιμάνι και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έχουν γίνει και στο παρελθόν κάποιες επαφές με την "πράσινη" ΠΑΕ, ενώ και ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε πέρασε και σαν ποδοσφαιριστής από την ομάδα για μια πενταετία (1992-1997).
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ
Είναι από τους προπονητές που ακούγεται συνεχώς όταν πρόκειται για τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά η αλήθεια είναι πως η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Κι αυτό γιατί ο Γιώργος Δώνης τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Προπόνησε την Αλ Χιλάλ και τώρα βρίσκεται στην Αλ Σαρζάχ έχοντας ένα "χρυσό συμβόλαιο" μέχρι το καλοκαίρι του 2018 το οποίο δεν μπορεί να σπάσει σε καμία περίπτωση τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο. Εκτός και αν λάβει αυτήν την πρωτοβουλία η ομάδα και απομακρύνει τον Ελληνα τεχνικό.
 
ΠΑΚΟ ΧΕΜΕΘ
Ο Ισπανός ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο της Γρανάδα όμως απολύθηκε στις 28 του Σεπτέμβρη μετά από το τραγικό ξεκίνημα που έκανε ο σύλλογος στην Primera Division.
Το όνομά του έχει ακουστεί κατά το παρελθόν τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για την ΑΕΚ. Το κασέ του φτάνει περίπου στο 1.000.000 ενώ έχει περάσει από ομάδες όπως η Ράγιο Βαγεκάνο, η Κόρδοβα και η Λας Πάλμας. Πλέον στην Ισπανία εργάζεται ως σχολιαστής.
 
ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
Eξαιρετική δουλειά στην Ξάνθη έχει κάνει ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός βρίσκεται τα τελευταία 2μιση χρόνια στην ομάδα και έχει καταφέρει να την κάνει υπολογίσιμη δύναμη. Όταν δε συναντά τον Παναθηναϊκό... βγάζει το άχτι του, όπως έκανε και φέτος που έφυγε νικητής από τη Λεωφόρο με 2-1.
Το όνομά του εκτιμάται αρκετά στον Παναθηναϊκό, ωστόσο θα πρέπει να αποζημιωθεί και η Ξάνθη για να μπορέσει να μετακομίσει στο Τριφύλλι. Δύσκολη περίπτωση.
 
ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ
Ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, αλλά και των πάγκο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε 10 χρόνια σαν παίκτης στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή, ενώ έχει προπονήσει Νίκη Βόλου, Ηρακλή, ΑΠΟΕΛ, Παναχαϊκή και μέχρι πρότινος βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για χάρη της Αλ Νασρ.
Απολύθηκε όμως στα τέλη του Οκτώβρη και ψάχνει ομάδα. Δεν θα έλεγε όχι σε μια πιθανή πρόταση του Παναθηναϊκού αρκεί να ικανοποιηθεί στο οικονομικό.
 
ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ
 
Οι Έλληνες φίλαθλοι τον θυμούνται από την θητεία του στην ΑΕΚ. Κάθισε για περίπου ένα εξάμηνο στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει. Νίκησε ωστόσο και τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Ολυμπιακό στα ντέρμπι.
Μετά την ΑΕΚ ο Πογέτ ανέλαβε τα ηνία της Ρεάλ Μπέτις, όμως έμεινε μόλις πέντε μήνες με την ομάδα να τον απολύει στις αρχές του Νοεμβρίου.
 
ΠΑΟΥΛΟ ΣΟΟΥΖΑ
Ο Πάουλο Σόουζα αγωνίστηκε σαν ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό. Λέτε τώρα να τον δούμε και στον πάγκο της ομάδας; Είναι δύσκολο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Ο νυν κόουτς της Φιορεντίνα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Αρτέμιο Φράνκι και το όνομά του συζητιέται στα "πράσινα" γραφεία.
Βέβαια ένας από τους λόγους που είναι δυσαρεστημένος στη Φιορεντίνα είναι το γεγονός ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τις μεταγραφές που θέλει. Κάτι που λογικά θα συνέβαινε και σε πιθανή μετακόμισή του στον Παναθηναϊκό.
 
ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ
Ελεύθερος παραμένει μετά την απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιούνιο ο Μάρκο Σίλβα.
Ο Πορτογάλος κόουτς που έκανε πολύ καλή δουλειά στους "ερυθρόλευκους" και κέρδισε το πρωτάθλημα της περσινής σεζόν, αποφάσισε να αποχωρήσει για προσωπικούς του λόγους. Βρίσκεται κι αυτός στην "πράσινη" λίστα, αν και επίσης αποτελεί δύσκολη περίπτωση.

Δειτε Επισης

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών