Το ντέρμπι με τα... πιστόλια (pics + vid)

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009 οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονταν στο Φάληρο το «τριφύλλι» και η νίκη ήταν μονόδρομος καθώς βρίσκονταν 2 βαθμούς πίσω από τους «πράσινους» που οδηγούσαν την κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός απ'την άλλη είχε τον Σισέ ορεξάτο, ο οποίος μάλιστα είχε το πρώτο σουτ του ντέρμπι, με τον Νικοπολίδη να μπλοκάρει στη γωνία του.

Πρώτη καλή στιγμή μία... οβίδα του Μαρέσκα από πολύ μακρινή απόσταση στο 10ο λεπτό, την οποία έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Τζόρβας.

Οι «πράσινοι» απάντησαν δύο λεπτά αργότερα, όταν από κακή έξοδο του Νικοπολίδη ο Σισέ έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ αλλά ο Ραούλ Μπράβο σε κενή εστία έσωσε την παραβίασή της.

Στο 35ο λεπτό ο Βύντρα ζήλεψε τον Μαρέσκα, εξαπέλυσε τον κεραυνό από μακριά, αναγκάζοντας τον Νικοπολίδη να εκτιναχθεί στο δεξί του παραθυράκι και να διώξει σε κόρνερ.

Ο «Μητρογκόλ» έγινε «πιστολέρο»

Ο Ολυμπιακός στην εκπνοή του ημιχρόνου άνοιξε το σκορ στο δεύτερό του σουτ στην αναμέτρηση. Σε ένα γέμισμα από φάουλ πίσω από τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Ντουντού έκανε πάσα με ανάποδο ψαλίδι προς τον Μήτρογλου που δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε... φωτιά και ο 21χρονος, τότε, φορ των Πειραιωτών έβγαλε για πρώτη φορά τα... πιστόλια και «γάζωσε» τον αιώνιο αντίπαλο.

 
 

Το γκολ αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση στους «ερυθρολεύκους» στο 2ο ημίχρονο. Το «ανέβασμα» του Ολυμπιακού κορυφώθηκε στο 54ο λεπτό, όταν ο Ζαϊρί έβγαλε σέντρα «λουκούμι» για τον «Μητρογκόλ», με τον τελευταίο να σκοράρει ένα από τα ωραιότερα τέρματα της καριέρας του με γυριστό ψαλίδι.

 

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μειώσει στο 66ο λεπτό, με τον Λέτο να βγάζει σέντρα από τα αριστερά, τον Σισέ να κάνει το τακουνάκι, ο Νικοπολίδης είπε «όχι», ο Γάλλος φορ πήρε την επαναφορά αλλά σημάδεψε πάλι τον πολύπειρο γκολκίπερ και η μπάλα κύλησε βασανιστικά παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες να κάνει το 3-0 με Μήτρογλου, Ντουντού και Όσκαρ, αλλά το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Η νίκη αυτή έφερε τους Πειραιώτες στην πρώτη θέση με 1 βαθμό διαφορά, αλλά η πρωτιά αυτή κράτησε μόνο για δύο αγωνιστικές.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ (28' Α. Παπαδόπουλος), Ραούλ Μπράβο (62' Πάντος), Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Όσκαρ, Ζαϊρί, Μήτρογλου

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο (63' Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Γκάμπριελ (55' Λέτο), Σαλπιγγίδης (75' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ

*Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης τα... αεροβόλα με τα οποία έριχναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στον Αλέξανδρο Τζόρβα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι, με τον Έλληνα πορτιέρο να δείχνει τα σημάδια από τις πλαστικές σφαίρες στον Τάσο Κάκο από την αρχή του παιχνιδιού.

 

 

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν